Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Attenberg» η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για το ξενόγλωσσο Οσκαρ.

στα 10

Προσδοκώντας να επαναλάβει την περσινή επιτυχία του «Κυνόδοντα», το «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη ξεκινά τη διαδρομή του μέχρι την τελική ανακοίνωση των ταινιών που θα αποτελέσουν τελικά την πεντάδα των ξενόγλωσσων Οσκαρ.

To «Attenberg» η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για το ξενόγλωσσο Οσκαρ.

Ηταν αναμενόμενο πως η επιτροπή που έχει διορίσει το Υπουργείο Πολιτισμού για να αποφασίσει την ταινία που θα στείλει η Ελλάδα ως επίσημη υποψηφιότητα για το ξενόγλωσσο Οσκαρ, θα ψήφιζε το «Attenberg». Οχι μόνο επειδή στα φετινά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη υπήρξε και η επίσημη πρόταση των μελών της για τα Οσκαρ, αλλά κυρίως γιατί το κοινό ύφος με τον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου τις δίνει αρκετές πιθανότητες να διεκδικήσει μια θέση στην πεντάδα.

Θα πρέπει, ωστόσο να συναγωνιστεί από τον Μπέλα Ταρ και το «Αλογο του Τορίνο» μέχρι την «Πίνα Μπάους» του Βιμ Βέντερς και από το «Le Havre» του Ακι Καουρισμάκι μέχρι και τον «Ενα Χωρισμό» του Ασγκάρ Φαχραντί σε μια λίστα που διαθέτει την αφρόκρεμα της φετινής διεθνούς παραγωγής.

Η επιτροπή που εισηγήθηκε την εκπροσώπηση της Ελλάδας με το «Attenberg» αποτελείται από τους Μισέλ Δημόπουλο (Κριτικό Κινηματογράφου) ως Πρόεδρο, Δημήτριο Εϊπίδη (Διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), ως Αντιπρόεδρο, Χριστίνα Αδάμου, (Λέκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο (Κριτικό Κινηματογράφου), Χρήστο Μήτση, (Κριτικό Κινηματογράφου), Τάσο Μπουλμέτη (Σκηνοθέτη και πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) και τον σεναριογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι: Go girl!

Διαβάστε περισσότερα για το «Attenberg» εδώ κι εδώ