Buzz

«The Sirens of Titan»: Μια (φανταστική) ταινία του Ριντλεϊ Σκοτ από το βιβλίο του Κουρτ Βόνεγκατ

στα 10

Σκηνοθετεί ο Ρίντλεϊ Σκοτ, το σενάριο υπογράφει ο Ντέιβιντ Γκίλερ του («Alien») διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Ντάριους Βόλσκι (του «Prometheus»), πρωταγωνιστεί ο Μpράιαν Κράνστον. Αυτοί είναι οι τίτλοι αρχής. Τι κρίμα που η υπόλοιπη ταινία δεν θα υπάρξει ποτέ...

«The Sirens of Titan»: Μια (φανταστική) ταινία του Ριντλεϊ Σκοτ από το βιβλίο του Κουρτ Βόνεγκατ

To βιβλίο του Κουρτ Βόνεγκατ, μοιάζει ένα από εκείνα που δεν είχαν ιδιαίτερη τύχη στον δρόμο για την οθόνη. O συγγραφέας είχε πουλήσει τα δικαιώματα στον Τζέρι Γκαρία των Grateful Dead, ο οποίος είχε γράψει μαζί με τον Τομ Ντέιβις ένα πρώτο draft του σεναρίου.

Ο Γκαρσία όμως πέθανε το 1995 πριν το σχέδιο προχωρήσει και ο Βόνεγκατ αγόρασε ξανά τα δικαιώματα του βιβλίου από τους κληρονόμους του. Ο Ρόμπερτ Βάιντε σκηνοθέτης του «Μητέρα Νύχτα», μεταφορά ενός άλλου βιβλίου του Βόνεγκατ, εξασφάλισε τα δικαιώματα από τον συγγραφέα, αλλά δεν κατόρθωσε να φέρει το βιβλίο στην οθόνη. Λίγο πριν ο Βόνεγκατ πεθάνει το 2007, ενέκρινε ένα σενάριο που έγραψε ο Τζέιμς Χαρτ αλλά η ταινία δεν βρίσκεται ακόμη, πουθενά κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

Τώρα ο Ντάνι Γουλφ και ο Ταλ Μόσκοβιτς δημιούργησαν τους τίτλους της αρχής της δικής τους «κινηματογραφικής μεταφοράς» συγκεντρώνοντας το ιδανικό καστ και συντελεστές. Προφανώς, (ή έστω πιθανότατα), μια τέτοια ταινία δεν θα γυριστεί ποτέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και μόνο η ιδέα δεν είναι αρκετή να μας ενθουσιάσει. Αφήστε που οι τίτλοι είναι απλά αριστουργηματικοί!

Δείτε τους σε fullscreen και με τον ήχο δυνατά!