Buzz

Ο νέος Superman είναι αμφισεξουαλικός

στα 10

Αυτό ανακοίνωσε στο coming out day την Δευτέρα που μας πέρασε η DC, αλλά ένας τηλεοπτικός Superman δεν δείχνει να είναι και τόσο ενθουσιασμένος.

Ο νέος Superman είναι αμφισεξουαλικός

Την Δευτέρα που μας πέρασε ήταν και επίσημα η Coming Out Day στην Αμερική και η DC για να γιορτάσει τη μέρα αυτή έκανε μια αρκετά σημαντική ανακοίνωση όσο αφορά τον νέο Superman και την σημασία που θα έχει ο χαρακτήρας του για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Σύμφωνα με αυτή ο νέος Superman, o Τζόναθαν Κεντ, ο μεγαλύτερος γιός του Κλαρκ Κεντ και της Λόις Λέιν, θα κάνει coming out ως αμφισεξουαλικός σε επερχόμενο τεύχος #5 του κόμικ «Superman: Son of Kal-El» το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου, γραμμένο από τον Τομ Τέιλορ και σχεδιασμένο από τον Τζον Τιμς, το οποίο και θα αποκαλύπτει την σχέση του με τον ρεπόρτερ, και φίλο του Τζόναθαν από το πανεπιστήμιο, Τζέι Νακαμούρα.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης είναι και επίσημα περήφανο μέλος της LGBTQ+ κοινότητας

superman

Η DC αναφέρει πως «ακολουθώντας μια σκηνή όπου ο Superman εξαντλείτε ψυχικά και σωματικά να σώσει όσους περισσότερους μπορεί, ο Τζέι είναι εκεί για να φροντίσει τον Ανθρωπο από Ατσάλι.» Ο Superman είναι ο τρίτος χαρακτήρας που κάνει coming out ως αμφισεξουαλικός στην τριάδα των Superman, Batman και Wonder Woman. Το Τιμ Ντρέικ, τρίτος Ρόμπιν του Batman, έκανε κι αυτός φέτος το coming out του στο «Batman: Urban Legends» #6 αλλά και η ίδια η Wonder Woman έχει γραφτεί αρκετές φορές ως αμφισεξουαλική.

Ο Τιμ Τέιλορ δήλωσε γι’ αυτό πως «πάντα έλεγα ότι όλοι χρειάζονται ήρωες και όλοι αξίζουν να δουν τον εαυτό τους στους ήρωές τους, και είμαι πολύ ευγνώμων που η DC και η Warner Bros μοιράζονται αυτήν την ιδέα. Το σύμβολο του Superman ήταν πάντα για την ελπίδα, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Σήμερα, αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο. Σήμερα, περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δουν τον εαυτό τους στον πιο ισχυρό υπερήρωα των κόμικς.»

Διαβάστε ακόμα: Η πολύχρωμη ιστορία των ΛΟΑΤΚΙ κόμικς

superman

Από την άλλη ο ηθοποιός Ντιν Κέιν, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει ως Superman στην σειρά «Lois & Clark: The New Adventures of Superman» την δεκαετία του ’90, δεν δείχνει και τόσο ενθουσιασμένος με την ιδέα λέγοντας πως αυτή η κίνηση της DC δεν είναι «ούτε τολμηρή ούτε γενναία.» Μιλώντας σε εκπομπή του καναλιού Fox ο 55χρονος ηθοποιός δήλωσε «είπαν ότι πρόκειται για μια τολμηρή νέα κατεύθυνση, λέω ότι είναι βλακείες. Ο Ρόμπιν μόλις έκανε coming out ως αμφισεξουαλικός - ποιος είναι πραγματικά είναι σοκαρισμένος με αυτό; Ο νέος Captain America είναι ομοφυλόφιλος. Η κόρη μου στο “Supergirl”, όπου έπαιζα τον πατέρα, ήταν ομοφυλόφιλη. Ετσι δεν νομίζω ότι είναι τολμηρό ή γενναίο ή κάποια τρελή νέα κατεύθυνση. Αν το είχαν κάνει αυτό πριν από 20 χρόνια, ίσως αυτό θα ήταν τολμηρό ή γενναίο.»

Και συνέχισε λέγοντας «γενναίο θα ήταν αν αγωνίζονταν για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στο Ιράν, όπου θα σε πετάξουν από ένα κτίριο για το αδίκημα του να είσαι ομοφυλόφιλος. Μιλούν για να τον βάλουν να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και την απέλαση των προσφύγων, και βγαίνει με έναν χακτιβιστή - ό, τι κι αν είναι αυτό. Γιατί δεν τον βάζουν να πολεμήσει τις αδικίες που δημιούργησαν τους πρόσφυγες των οποίων η απέλαση διαμαρτύρεται; Αυτό θα ήταν γενναίο και θα το διάβασα. Ή να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών να φοιτούν στο σχολείο και να έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται και να ζουν και τα αγόρια να μην βιάζονται από άνδρες των Ταλιμπάν - αυτό θα ήταν γενναίο. Υπάρχει πραγματικό κακό σε αυτόν τον κόσμο σήμερα, πραγματική διαφθορά και κυβερνητική υπέρβαση, πολλά πράγματα για να καταπολεμήσει κάποιος. Εμπορία ανθρώπων - πραγματική σκλαβιά βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα ήταν υπέροχο να αντιμετώπιζαν αυτά τα ζητήματα.»

Πάντως το coming out του Superman ως αμφισεξουαλικού άντρα είναι ένα ακόμα βήμα στην καλύτερη αντιπροσώπευση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο media και κυρίως στα κόμικς.