Buzz

To live action της «Μικρής Γοργόνας» βρίσκεται στο στόχαστρο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

στα 10

Κι αυτό γιατί δεν τιμά την drag queen Divine στην οποία βασίστηκε η κακιά μάγισσα Ούρσουλα.

To live action της «Μικρής Γοργόνας» βρίσκεται στο στόχαστρο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Στο βωμό του όποιου politically correctness πλέον θυσιάζονται (κυρίως αδίκως) πολλές ταινίες και καλλιτέχνες. Μια από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις είναι και εκείνη της live action μεταφοράς της «Μικρής Γοργόνας», η οποία βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα όταν ο μακιγιέζ της ταινίας Πίτερ Κινγκ κατηγορήθηκε από ένα μέρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για το μακιγιάζ της Μελίσα ΜακΑρθι στον ρόλο της Ούρσουλας.

Με την Ούρσουλα να είναι εμπνευσμένη από τη drag queen Divine, ορισμένοι πιστεύουν ότι θα έπρεπε να ήταν κάποιος από την queer κοινότητα που θα αναλάμβανε το μακιγιάζ ή να έπαιζε τον ρόλο της θαλάσσιας μάγισσας (αν και η ΜακΑρθι – ίσως άγνωστο σε πολλούς – ξεκίνησε την καριέρα της ως drag queen στη Νέα Υόρκη με το όνομα Miss Y).

Διαβάστε ακόμα: Ο Γκάι Ρίτσι θα σκηνοθετήσει το live action ριμέικ του «Ηρακλή» της Disney

divine

Οταν ο Κινγκ ρωτήθηκε, σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό Insider, για τη διαμάχη γύρω από την εμφάνιση της ΜακΑρθι ως Ούρσουλα, εκείνος δήλωσε πως «το βρίσκω πολύ προσβλητικό. Εγώ δηλαδή δεν μπορώ να κάνω το ίδιο καλή δουλειά όσο ένας queer μακιγιέζ; Αυτό είναι γελοίο. Κάποιοι θέλουν να διεκδικήσουν αυτό το δικαίωμα και αυτό είναι μια χαρά, αν αυτό θέλουν να κάνουν, αλλά μην απογοητεύετε τους ανθρώπους γιατί δεν είναι αυτό θα θέλατε εσείς να είναι».

Ο Κινγκ, ο οποίος έκανε μακιγιάζ στο παρελθόν για ταινίες όπως «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών», «Star Wars Επεισόδιο VIII: Ο Τελευταίος Jedi» και «Spider-Man: Far From Home», είπε συζήτησε όλη την διαδικασία με την ΜακΑρθι και δέθηκαν πολύ μεταξύ τους για το πως αγαπάνε και οι δυο τους τις drag queens και του drag μακιγιέζ.

Η «Μικρή Γοργόνα» συνεχίζεται να προβάλλεται στους κινηματογράφους.