Buzz

To φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ θέλει να μας βάλει στη «Γυναικολογική Κινηματογραφική Καρέκλα»

στα 10

Σε μια διαδραστική κινηματογραφική εμπειρία που επιμελείται η σκηνοθέτης Ανα Οντελ

To φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ θέλει να μας βάλει στη «Γυναικολογική Κινηματογραφική Καρέκλα»

«Εχετε τα κότσια να μπείτε στη θέση μιας γυναίκας» είναι το ερώτημα που θέτει το φεστιβάλ στους άντρες θεατές του, προετοιμαζοντας τους για μια εμπειρία που μετατρέπει την γυναικολογική καρέκλα σε μια μεταφορά για το να είσαι ευάλωτος και την δύναμη που απαιτείται για να μπεις σε μια τέτοια θέση.

Η εμπειρία που σχεδίασε η Ανα Οντέλ σκηνοθέτης του «The Reunion» και του «Χ&Υ» περιλαμβάνει συνεντεύξεις με άντρες όπως ο Μπιόργκε Σάλμινγκ, θρύλος του Σουηδικού Χόκεϊ ή ο πρώην αρχηγός της σουηδικής αστυνομίας και της Interpol Μπιορν Ερικσον οι οποίοι στην διάρκεια της συνομιλίας τους θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα κάνουν κάτι που μόνο οι γυναίκες κάνουν, μια γυναικολογική εξέταση.

Δείτε ακόμη: Ο Ρόι Αντερσον θεωρεί το χιούμορ την πραγματική «Ομορφιά της Υπαρξης»

gynaecological cinema chair 607

Το «The Examination» όπως ονομάζεται το φιλμ της, θα προβληθεί σε ανάλογες συνθήκες, μια αίθουσα που μοιάζει με ένα ιατρείο γυναικολόγου και καρέκλες που είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε: γυναικολογικές. Δείτε πιο κάτω το promo βίντεο της προβολής του φεστιβάλ, στο οποίο φέτος για πρώτη φορά οι μισές ταινίες από το σύνολο του προγράμματός του, είναι σκηνοθετημένες από γυναίκες.

Δείτε επίσης: Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2020