Buzz

«The Bucket»: Μια μικρού μήκους του Ζία Ζάνγκε γυρισμένη με iPhone

στα 10

Ενας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες των ημερών μας σκηνοθετεί ένα φιλμάκι με αφορμή την Κινέζικη Πρωτοχρονιά -σε αμερικάνικο κινητό.

«The Bucket»: Μια μικρού μήκους του Ζία Ζάνγκε γυρισμένη με iPhone

Ισως φταίει ότι οι πωλήσεις των κινητών της Apple σημειώνουν πτώση στην αγορά της Κίνας και το γεγονός ότι κινέζικα brands όπως η Huwaei ανεβαίνουν σταθερά φιλοδοξώντας να κερδίσουν την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά πολύ σύντομα -παρά τον κυριολεκτικό πόλεμο εναντίον τους από την αμερικάνικη κυβέρνηση- αλλά το σίγουρο είναι ότι η Apple αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται να προσπαθήσει πιο σκληρά για να διεκδικήσει το μεριδιό της στην αγορά της χώρας.

the bucket Jia Zhangke 607

Δείτε κι αυτό: «Détour»: Δείτε την καινούργια μικρού μήκους ταινία του Μισέλ Γκοντρί, γυρισμένη σε iPhone

Και προφανώς, ο τρόπος της να κεδίσει περισσότερους καταναλωτές περιλαμβάνει φιλμ όπως το «The Bucket» του Ζία Ζάνγκε, μια στρατηγική στην οποία δεν θα φέρουμε αντιρρήσεις.

Γυρισμένο σε iPhone X η μικρού του μήκους είναι «μια ταινία για τη γεύση του σπιτιού» και έχει την αφετηρία της στο ερώτημα «τι δώρα θα σου ετοιμάσουν οι γονείς σου, όταν η επίσκεψή σου σπίτι για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά φτάσει στο τέλος της».

the bucket Jia Zhangke 607

Η απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί -ενώ στα δυο άλλα μπορείτε να δείτε τον σκηνοθέτη να εξηγεί πως χρησιμοποίησε την τεχνολογία της apple για να γυρίσει το φιλμ.




Δείτε ακόμη: