Buzz

«Détour»: Δείτε την καινούργια μικρού μήκους ταινία του Μισέλ Γκοντρί, γυρισμένη σε iPhone

στα 10

Πέρα από επίδειξη των νέων τεχνολογιών, η τελευταία δημιουργία του εκκεντρικού σκηνοθέτη είναι μια ωδή στο τέλος της παιδικής ηλικίας, ένα χειροποίητο «Toy Story» αλά γαλλικά.

«Détour»: Δείτε την καινούργια μικρού μήκους ταινία του Μισέλ Γκοντρί, γυρισμένη σε iPhone

Διάσημος για την ευρηματικότητά του, την έμφυτη παιδικότητά του, τα χειροποίητα εφέ και την παιχνιδιάρικη αισθητική των ταινιών του, μικρού ή μεγάλου μήκους, animation ή live action, ή ακόμα και ντοκιμαντέρ, ο Μισέλ Γκοντρί θα ήταν ίσως ο ιδανικός υποψήφιος για ένα masterclass του πώς να κάνεις σινεμά με τα πιο απλά μέσα.

Διαβάστε ακόμη: «Dream»: ένα ονειρεμένο διαφημιστικό από τον Μισέλ Γκοντρί

Και αυτό ακριβώς κάνει με την ολοκαίνουργια μικρού μήκους ταινία του, με τίτλο «Détour», η οποία είναι γυρισμένη με iPhone. Πέρα, όμως, από μια ανεπιτήδευτη επίδειξη του τι μπορεί κανείς να κάνει χάρη στις νέες τεχνολογίες (διόλου τυχαία, η ταινία έκανε πρεμιέρα στο κανάλι της Apple στο youtube), το γλυκύτατο αυτό φιλμάκι αποτελεί και μια αφοπλιστική ωδή στο τέλος της παιδικής ηλικίας, κάτι σαν το δικό του «Toy Story», φτιαγμένο με τα πιο απλά και αγνά υλικά.

Καλοκαίρι, μια οικογένεια που φεύγει για διακοπές, ψάρια που τραγουδούν στο καφάσι του ιχθυοπώλη, ένα τρίκυκλο ποδηλατάκι που ψάχνει τη χαμένη του οικογένεια και πολλή αθωότητα συνθέτουν το 11λεπτο φιλμάκι, το οποίο μπορείτε να δείτε ολόκληρο στο βίντεο παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη