Buzz

Τεντώστε τ' αυτιά σας: trailer για το μουσικό ντοκιμαντέρ «Sound City» που υπογράφει ο Ντέιβ Γκρόλ των Foo Fighters!

στα 10

Ντράμερ, κιθαρίστας, τραγουδιστής, frontman. Και τώρα ντοκιμαντερίστας! Ο Ντέιβ Γκρολ των Foo Fighters γύρισε ένα ντοκιμαντέρ για το ένδοξο στούντιο Van Nuys και θα παιχτεί στο Sundance. Δείτε το trailer!

Τεντώστε τ' αυτιά σας: trailer για το μουσικό ντοκιμαντέρ «Sound City» που υπογράφει ο Ντέιβ Γκρόλ των Foo Fighters!

Τζόνι Κας. Τομ Πέτι. Νιλ Γιανγκ. Πατ Μπέναταρ. Guns n' Roses. Fleetwood Mac. Metallica. Nirvana. Μερικά από τα ονόματα που ηχογράφησαν στο Sound City, το διαβόητο στούντιο στο Λος Αντζελες που ... αγαπούσες να μισείς: ένα κτίριο-καταγώγιο, με φτηνή μοκέτα στους τοίχους, αλλά όσο περπατούσες το διάδρομο για να πας προς τα στούντιο ηχογράφησης οι χρυσοί δίσκοι μυθικών καλλιτεχνών, ο ένας μετά τον άλλον, σε έκαναν να τα χάσεις.

Ολα τα σπουδαία γκρουπ του 80 και 90 ηχογράφησαν στο Sound City γιατί είχε μία από τις 4 κονσόλες στον κόσμο που μπορούσαν να βγάλουν αυτό τον ήχο. Ηχο ηλεκτρισμένου, bad-ass, βρώμικου rock 'n' roll.

Μόνο που μετά ακολούθησε η ψηφιακή εποχή, όλα έγιναν digital, οι κονσόλες αχρηστεύτηκαν και μία ολόκληρη τέχνη ξεπεράστηκε. Τώρα οι ενορχηστρώσεις γίνονται σε πληκτρολόγια και ποντίκια και το Sound City, από τον προηγούμενο Μάιο, δεν υπάρχει πια.

Ο Ντέιβ Γκρολ όμως επιστρέφει στις good ol' rock n' roll εποχές, μαζεύει αρχειακό υλικό, το αναμιγνύει με συνεντεύξεις με μερικά από τα μεγαλύτερα ροκ ονόματα της κλασικής και σύγχρονης σκηνής και καταλήγει μ' ένα ντοκιμαντέρ φόρο τιμής, όχι μόνο στο στούντιο του τίτλου, αλλά και σε μία ολόκληρη γενιά ανθρώπων που ένιωσε ότι «έμεινε πίσω», ξόφλησε, ενώ σ' αυτούς οφείλουμε την μουσική μας ιστορία.

«Στην εποχή της τεχνολογίας, όταν κανείς μπορεί να κατασκευάσει τα πάντα από το τίποτα, πώς διατηρούμε το ανθρώπινο στοιχείο στην μουσική;» αναρωτιέται ο Γκρολ στο trailer.

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance και είναι μάλλον απίθανο να παιχτεί στη χώρα μας, παρά σε κάποιο φεστιβάλ.

Δείτε το trailer.