Φεστιβάλ / Βραβεία

Sundance 2013: Οι πρεμιέρες

στα 10

Το φεστιβάλ του Sundance συνεχίζει την ανακοίνωση τίτλων από το πρόγραμμα της επόμενης διοργανωσής του. Διαβάστε πιο κάτω ποιες θα είναι οι ταινίες που θα προβληθούν εκτός διαγωνιστικού.

Sundance 2013: Οι πρεμιέρες
O Αστον Κούτσερ ως Στιβ Τζομπς στο «jOBS» του Τζόσουα Μάικλ Στερν

Sundance 2013: Οι Πρεμιέρες

Το φεστιβάλ του Sundance συνεχίζει την ανακοίνωση τίτλων από το φετινό του πρόγραμμα. Διαβάστε πιο κάτω ποιες θα είναι οι ταινίες που θα προβληθούν εκτός διαγωνιστικού.

Ταινίες μεγαλύτερου προφίλ, με αναγνωρίσιμους ηθοποιούς ή ταινίες που δεν θέλουν να μπουν στην διαδικασία των βραβείων. Μπορεί το Sundance να μην αποτελεί μαγνήτη τόσο ηχηρών ονομάτων όσο οι Κάννες, αλλά ρίχνοντας μια ματιά στα ονόματα των σκηνοθετών και των πρωταγωνιστών στις ταινίες που ανακοινώθηκαν στο τμήμα Premieres θα δείτε πως και οι παπαράτσι έχουν λόγους να χαίρονται.

Ναι, το κρύο του Park City δεν ευνοεί τα κόκκινα χαλιά, οποιοδήποτε φεστιβάλ του πλανήτη όμως θα χαιρόταν να έχει μια λίστα με παγκόσμιες πρεμιέρες σαν αυτές που ακολουθούν. Και φυσικά τους πρωταγωνιστές που τις συνοδεύουν...

A.C.O.D. Του Στιούαρτ Ζίκερμαν (Η.Π.Α.) / Ο Ανταμ Σκότ πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός άντρα απόλυτα προσαρμοσμένου στην ενήλικη ζωή ενός παιδιού χωρισμένων γονιών (Adult Child of Divorce). Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτει ότι υπήρξε κομμάτι μιας ψυχολογικής μελέτης για τις επιδράσεις του χωρισμού. Τα νέα κάνουν τη ζωή του άνω κάτω και τον αναγκάζουν να αντιμετωπίσει τους γονείς του (τους υποδύονται οι Ρίτσαρντ Τζένκινς και Κάθριν Ο'Χάρα.

2

Before Midnight, του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (Η.Π.Α.) / /Συναντάμε τον Τζέσι και τη Σελίν εννιά χρόνια αργότερα, στην Ελλάδα. Σχεδόν δυο δεκαετίες μετά την πρώτη τους γνωριμία σε εκείνο το τρένο προς τη Βιέννη. Πριν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα θα γίνουμε και πάλι κομμάτι της ιστορίας τους. Ο Ιθαν Χοκ και η Ζιλί Ντελπί πρωταγωνιστούν φυσικά ξανά, ενώ στο καστ συναντάμε ακόμη τα ονόματα της Ξένιας Καλογεροπούλου, της Αριάν Λαμπέντ αλλά και της Αθηνά Τσαγγάρη. [[Διαβάστε περισσότερα](https://flix.gr/news/kalispera-o-ritsarnt-linkleiter-kai-o-ithan-xok-mi.html)]

2

Big Sur του Μάικλ Πόλις (Η.Π.Α.) / αδυνατώντας να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας νεοαποκτηθείσας φήμης και στην ανάγκη του κοινού του για δημόσιες εμφανίσεις, με τον αλκοολισμό να αποτελεί τον μόνιμο σύντροφό του, ο Τζακ Κέρουακ θα ζητήσει καταφύγιο σε μικρές αποδράσεις σε ένα εξοχικό σπιτάκι στα παράλια της Καλιφόρνια. Με φόντο την γαλήνη της φύσης η ψυχολογική και σωματική του κατάπτωση θα γίνουν πια εμφανείς. Από τον σκηνοθέτη του «Twin Falls Idaho», με τον Ζαν Μαρκ Μπαρ στον ρόλο του Κέρουακ και ηθοποιούς όπως η Κέιτ Μπόσγουορθ, η Ράντα Μίτσελ και ο Αντονι Εντουαρτς να συμπληρώνουν το καστ.

2

Breathe In του Ντρέικ Ντόρεμους (Η.Π.Α.) / Ενα νεαρό κορίτσι φτάνει με ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών σε μια μικρή πόλη της πολιτείας της Νέας Υόρκης αλλάζοντας την δυναμική της οικογένειας που την φιλοξενεί και μαζί τις ζωές τους για πάντα. Καινούρια ταινία από τον σκηνοθέτη του «Like Crazy» που είχε κερδίσει το 2011 το μεγάλο βραβείο της επιτροπής, με πρωταγωνιστές τους Γκάι Πιρς, Φελίσιτι Τζόουνς, Εϊμι Ράιαν, Μακένζι Ντέιβις.

Don Jon's Addiction του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ (Η.Π.Α.) / Η Σκάρλετ Γιόχανσον, η Τζουλιάν Μουρ, ο Τόνι Ντάνζα, η Γκλεν Χέντλι και ο ίδιος ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, πρωταγωνιστούν στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού ο οποίος υποδύεται έναν Δον Zουάν των ημερών μας, που προσπαθεί να αλλάξει τους τρόπους του και την ερωτική συμπεριφορά του.

2

The East του Ζαλ Μπατμανγλίτζ (Η.Π.Α.) / Η Μπριτ Μάρλινγκ (που υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον σκηνοθέτη με τον οποίον έιχαν συνεργαστεί ξανά στο «Sound of My Voice») είναι πράκτορας μιας εταιρίας ιδιωτικών ερευνών που αναλαμβάνει να διεισδύσει σε μια ομάδα αναρχικών που είναι οι δράστες μιας σειράς επιθέσεων σε μεγάλες εταιρίες. Αποφασισμένη να τους φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης, θα ανακαλύψει ότι δυσκολεύεται να φέρει εις πέρας την αποστολή της όταν αρχίσει να ερωτεύεται τον χαρισματικό αρχηγό της ομάδας που υποδύεται ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ. Συμπρωταγωνιστούν οι Ελεν Πίτζ, Πατρίτσια Κλάρκσον.

The Inevitable Defeat of Mister and Pete του Τζορτζ Τίλμαν Τζουνιορ (Η.Π.Α.) / Δυο αγόρια περνούν μόνα τους ένα ολόκληρο καλοκαίρι στις φτωχογειτονιές του Μπρούκλιν με κανέναν ενήλικα να τους φροντίζει. Μακριά από τις μητέρες τους, θα αναγκαστούν να επιβιώσουν αποφεύγοντας την αστυνομία, βρίσκοντας μόνα τους το φαγητό τους και μην εμπιστευόμενα κανέναν εκτός από τον εαυτό τους. Οι Τζένιφερ Χάντσον, Τζέφρι Ράιτ και Τζόρντιν Σπαρκς πλαισιώνουν τους δυο μικρούς πρωταγωνιστές Σκάιλαν Μπρουκς κι Ιθαν Ντιζόν.

2

jOBS του Τζόσουα Μάικλ Στερν (Η.Π.Α.) / Ο Αστον Κούτσερ υποδύεται έναν από τους μεγαλύτερους αμερικάνους επιχειρηματίες, τον ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς σε αυτή την βιογραφική ταινία που καλύπτει τριάντα χρόνια από τη ζωή ενός ανθρώπου που έβλεπε τον κόσμο και τις business διαφορετικά από όλους τους υπόλοιπους. Ο Λούκας Χάας, ο Μάθιου Μοντίν, ο Τζέι Κέι Σίμονς και ο Ντέμρον Μαλρόνι συμπρωταγωνιστούν σε αυτό το φιλμ που θα είναι η ταινία λήξης του φεστιβάλ.

2

The Look of Love του Μάικλ Γουιντερμπότομ (Μεγάλη Βρετανία) / Ο Στιβ Κούγκαν είναι ο Πολ Ρέιμοντ, ο Βρετανός εκδότης περιοδικών για ενηλίκων που έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία, μεταμορφώθηκε σε έναν από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της Μεγάλης Βρετανίας μα σαν σύγχρονος βασιλιάς Μίδας, στην πορεία, έχασε όλους όσους αγαπούσε και τον αγαπούσαν.

2

Lovelace των Ρομπ Επστάιν και Τζέφρι Φρίμαν (Η.Π.Α.) / Η Αμάντα Σέιφριντ είναι η Λίντα Λάβλεϊς, η πορνοστάρ που έγινε θρύλος μέσα από την πιο επιτυχημένη ταινία πορνό στην ιστορία του σινεμά το «Deep Throat». Μπορεί το φιλμ να απενοχοποιήσε την πορνογραφία και να μεταμόρφωσε την ίδια σε ίνδαλμα, όμως χρόνια αργότερα η ηθοποιός αποκάλυψε πως υπήρχε μια πιο σκοτεινή πλευρά σε αυτή την ιστορία σεξουαλικής απελευθέρωσης απ όσο μπορούσε κανείς να φανταστεί.

2

The Necessary Death of Charlie Countryman του Φρέντρικ Μποντ (Η.Π.Α.) / Ντεμπούτο ενός σκηνοθέτη βίντεο κλιπ, με τον Σάια ΛαΜπεφ στον ρόλο του Τσάρλι Κάντριμαν που γνωρίζει την όμορφη Ρουμάνα Γκάμπι (την υποδύεται η Ιβαν Ρέιτσελ Γουντ), της οποίας την καρδιά έχει πληγώσει ο βίαιος πρώην της Νάιτζελ (Μαντς Μίκελσεν). Ο Τσάρλι αποφασίζει να την κερδίσει πάση θυσία. Ακόμη κι αν χρειαστεί να πεθάνει....

2

Prince Avalanche του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν (Η.Π.Α.) / Ο Πόλ Ραντ και ο Εμίλ Χιρς πρωταγωνιστούν σε αυτό το ρημέικ της Ισλανδικής ταινίας «Either Way» για δυο εργάτες που βάφουν τις λευκές γραμμές στο οδόστρωμα, στη μέση του πουθενά. Στο φιλμ του Γκριν, ο δρόμος είναι στην Αμερική, ο χρόνος στα 1988 αλλά το χιούμορ υποθέτουμε το ίδιο παράξενο και σουρεαλιστικό.

2

Stoker του Παρκ Τσαν Γουκ Η.Π.Α.) / Η Νικόλ Κίντμαν η Μία Γουασικόφσκα και ο Μάθιου Γκουντ χτίζουν ένα ιδιαίτερο σκοτεινό τρίο σε αυτή την πρώτη αμερικάνικη ταινία του Κορεάτη Παρκ Τσαν Γουκ. Μετά τον θάνατο του πατέρα της, ο θείος της Ιντια έρχεται να μένει μαζί με την ανιψιά του και την μητέρα της, αλλά σύντομα γίνεται σαφές ότι τα κίνητρα του είναι κάθε άλλο παρά αγνά.

Sweetwater των Λόγκαν Μίλερ, Νόα Μίλερ Η.Π.Α.) / Η Τζάνιουαρι Τζόουνς είναι μια πρώην πόρνη που θέλει να εκδικηθεί την δολοφονία του άντρα της από έναν αδίστακτο γαιοκτήμονα. Ο Εντ Χάρις είναι ο σερίφης που την βοηθάει σε αυτό το γουέστερν των αδελφών Μίλερ.

2

Top of the Lake των Τζέιν Κάμπιον, Γκάρθ Ντέιβις (Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία) / Ενα δωδεκάχρονο κορίτσι στέκεται στα ρηχά μιας παγωμένης λίμνης. Είναι πέντε μηνών έγκυος και δεν λέει ποιος είναι ο πατέρας. Λίγο μετά θα εξαφανιστεί κι ένα μυστήριο θα στοιχειώσει ολόκληρη την μικρή κοινότητα όπου ζούσε. Ο Πίτερ Μάλαν και η Χόλι Χάντερ πρωταγωνιστούν σε αυτή την εξάωρη μίνι σειρά που θα προβληθεί ολόκληρη σε μια προβολή στη διάρκεια του φεστιβάλ.

2

Two Mothers, της Αν Φοντέν (Αυστραλία, Γαλλία) / Η Ναόμι Γουότς και η Ρόμπιν Ράιτ είναι δυο φίλες που ερωτεύονται η μία τον γιο της άλλης σε αυτή την ταινία της Αν Φοντέν. Το σενάριο υπογράφει ο Κρίστοφερ Χάμπτον βασισμένος πάνω στο ομώνυμο βιβλίο της Ντόρις Λέσινγκ.

2

Very Good Girls της Ναόμι Φόνερ (Η.Π.Α.) / Καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη, δυο κορίτσια αποφασίζουν να χάσουν την παρθενιά τους στους ζεστούς μήνες που θα ακολουθήσουν, όμως η φιλία τους θα δοκιμαστεί όταν και οι δυο ερωτευτούν τον ίδιο άντρα. Πρώτη ταινία της σεναριογράφου Ναόμι Φόνερ που είναι η μητέρα της Μάγκι και του Τζέικ Τζίλενχαλ. Με ένα εντυπωσιακό καστ που περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλους τους Ντακότα Φάνινγκ, Ελίζαμπεθ Ολσεν, Ντέμι Μουρ, Ρίτσαρντ Ντρέιφους και Ελεν Μπάρκιν.

The Way, Way Back των Νατ Φάξον και Τζιμ Ρας (Η.Π.Α.) / Οι βραβευμένοι με Οσκαρ σεναριογράφοι των «Απόγονων» του Αλεξάντερ Πέιν κάνουν το σκηνοθετικό τους ντεμπούτο με αυτή την κωμωδία για την ιστορία ενηλικίωσης ενός δεκατετράχρονου μέσα από την απρόσμενη φιλία του με τον διευθυντή ενός πάρκου με νεροτσουλήθρες στην διάρκεια ενός καλοκαιριού. Πρωταγωνιστούν οι Στιβ Καρέλ, Τόνι Κολέτ, Σαμ Ρόκγουελ Μάγια Ρούντολφ.

Δείτε ακόμη: