Φεστιβάλ / Βραβεία

Sundance 2013: Park City at Midnight, Spotlight και Frontier

στα 10

Οσο οι αμερικανικές και οι παγκόσμιες ταινίες διαγωνίζονται για τα βραβεία, από τις 17 ως τις 27 Ιανουρίου στο Παρκ Σίτι της Γιούτα, το Φεστιβάλ του Σάντανς ρίχνει το φως του προβολέα στα παράλληλα τμήματά του, τα πιο σκοτεινά και τολμηρά.

Flix Team
Sundance 2013: Park City at Midnight, Spotlight και Frontier
«Interior. Leather Bar.» των Τράβις Μάθιους και Τζέιμς Φράνκο

Ταινίες που ανήκουν στις σκοτεινές ώρες, μετά τα μεσάνυχτα. Ταινίες που έκαναν θόρυβο σε άλλα μεγάλα Φεστιβάλ του πλανήτη. Ταινίες που σπρώχνουν τα όρια πέρα από αυτό που συμβατικά ονομάζεται κινηματογράφος. Από τις 17 ως τις 27 Ιανουαρίου, στο Παρκ Σίτι της Γιούτα, τα παράλληλα προγράμματα του Φεστιβάλ του Σάντανς αναδεικνύουν το νέο, το ριζοσπαστικό, το ανατρεπτικό και αιχμηρό στο σινεμά του σήμερα.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις ταινίες που συμμετέχουν στα παράλληλα τμήματα του Φεστιβάλ του Σάντανς:

PARK CITY AT MIDNIGHT

Από ταινίες τρόμου έως κωμωδίες τα φιλμ του προγράμματος αψηφούν κάθε κατηγοριοποίηση, εκτός του ότι θα σας κρατήσουν ξύπνιους μετά τα μεσάνυχτα.

midnight

Ass Backwards του Κρις Νέλσον (Η.Π.Α.) / Δυο φιλενάδες που θέλουν να πιστεύουν ότι τα έχουν καταφέρει στη Νέα Υόρκη ακόμη κι αν μοιράζονται το ίδιο μικροσκοπικό διαμέρισμα και δουλεύουν από ένα τραπέζι στα Starbucks, επιστρέφουν στην μικρή τους πόλη για να διεκδικήσουν το στέμμα της βασίλισσας ομορφιά που τους ξέφυγε όταν ήταν μικρές. Η Αλίσια Σίλβερστοουν και ο Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο εμφανίζονται σε μικρούς ρόλους.

midnight

Hell Baby των Ρόμπερτ Μπεν Γκάραντ, Τόμας Λένον (Η.Π.Α.) /Στην πρώτη τους μεγάλου μήκους ταινία οι δημιουργοί του τηλεοπτικού «Reno 911» στήνουν μια εξωφρενική κωμωδία τρόμου στην οποία ένα ζευγάρι που περιμένει παιδί, μετακομίζει σε ένα σπίτι που το στοιχειώνει μια δαιμονική κατάρα.

midnight

In Fear του Τζέρεμι Λόβερινγκ (Μεγάλη Βρετανία) /Κινηματογραφικό ντεμπούτο για έναν σκηνοθέτη με πείρα στην τηλεόραση, το «In Fear» είναι η ιστορία ενός ζευγαριού χαμένου σε έναν λαβύρινθο από επαρχιακούς δρόμους και μιας αόρατης ύπαρξης που τους βασανίζει. Σύντομα θα ανακαλύψουν ποιος ειναι: ο ίδιος ο διάβολος και βρίσκεται στο αυτοκινητό τους.

midnight

kink της Κριστίνα Βόρος (Η.Π.Α.) /

Cinematographer του Τζέιμς Φράνκο, ο οποίος εδώ είναι παραγωγός, η Κριστίνα Βόρος κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με αυτό το ντοκιμαντέρ για τον δημιουργό και ιδιοκτήτη του φετιχιστικού πορνό site Kink.com.

midnight

The Rambler του Κάλβιν Λι Ρίντερ (Η.Π.Α.)/Δεύτερη μεγάλου μήκους του Κάλβιν Λι Ρίντερ του οποίου το «The Oregonian» είχε προβληθεί στο Sundance. To «The Rambler» είναι η ιστορία ενός άντρα που βγαίνει από τη φυλακή και ταξιδεύει στους πίσω δρόμους και τις μικρές πόλεις της Αμερικής αναζητώντας τον αδελφό του. Ο Τζέιμς Μαλρόνι και η Νταάσι Λιόνι κρατούν τους βασικούς ρόλους.

midnight

S-VHS των Σάιμον Μπάρετ, Ανταμ Γουίνγκαρντ, Εντουάρτο Σάντσεζ, Γκρεγκ Χέιλ, Τίμο Τζαχτζάντο, Γκάρεθ Χιου Ιβανς, Τζέισον Αίζενερ (Η.Π.Α., Καναδάς) /Κι άλλες βιντεοκασέτες τρόμου στη συνέχεια του omnibus «V/H/S» https://flix.gr/cinema/vhs.html. Αυτή τη φορά δυο ντετέκτιβ αναζητούν έναν εξαφανισμένο νεαρό και οδηγούνται σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου ανακαλύπτουν μια ενδιαφέρουσα βιντεοθήκη...

midnight

Virtually Heroes του Τζι Τζέι Εχτερνκαμπ (Η.Π.Α.) / Η πρώτη ταινία μυθοπλάσιας του Εχτερνκαμπ είναι η ιστορία δυο χαρακτήρων σε ένα video game που έχουν υπαρξιακά προβλήματα. Προκειμένου να βρει απαντήματα για τη ζωή του ο ένας από αυτούς θα δοκιμάσει να εγκαταλείψει το παιχνίδι και βρει τα cheats για την αληθινή ζωή.

midnight

We Are What We Are του Τζιμ Μίκλ (Η.Π.Α.) / Μια οικογένεια κανίβαλων βλέπει την ύπαρξη της να απειλείται όταν η αστυνομία αντιλαμβάνεται την δράση της και τις διατροφικές της συνήθειες σε αυτό το αμερικάνικο ρημέικ της μεξικάνικης ταινίας του Χόρχε Μισέλ Γκράου.


SPOTLIGHT

Επτά ταινίες – βορειοαμερικανικές πρεμιέρες – που οι προγραμματιστές εντόπισαν σε άλλα μεγάλα Φεστιβάλ του κόσμου.

void

Fill the Void της Ράμα Μπερστάιν, Ισραήλ / Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ

gangs

Gangs of Wasseypur του Ανουράγκ Κασιάπ, Ινδία / Η ταινία που ήδη προκάλεσε αίσθηση στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις Κάννες και στο Φεστιβάλ του Τορόντο, παρακολουθεί τη βεντέτα ανάμεσα σε δυο οικογένειες, που διαρκεί τρεις γενιές. Ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του νέου κύματος Ινδών δημιουργών χαρακτηρίζεται από τη σκληρή του εικόνα και την αντισυμβατική αφήγηση στις ταινίες του.

gatekeepers

The Gatekeepers του Ντρορ Μορέχ, Ισραήλ-Γερμανία-Βέλγιο-Γαλλία / Δυνατό ντοκιμαντέρ, όπου έχι πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ μιλούν για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της «ειρηνευτικής διαδικασίας» που εκτυλίσσεται στην περιοχή από το 1967.

mud

Mud του Τζεφ Νίκολς, Η.Π.Α. / Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ

no

No του Πάμπλο Λαραΐν, Χιλή-Η.Π.Α.-Μεξικό / Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ

sightseers

Sightseers του Μπεν Γουίτλι, Μεγ. Βρετανία / Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ

stories

Stories We Tell της Σάρα Πόλεϊ, Καναδάς / Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ


NEW FRONTIER

Πέντε ταινίες με προορισμό να σοκάρουν, να διεγείρουν, να θαμπώσουν ή να ζαλίσουν. Το πρόγραμμα συνοδεύεται από ειδικά installations και live performances.

charlie

Charlie Victor Romeo των Ρόμπερτ Μπέργκερ και Κάρλιν Μάικλσον, Η.Π.Α. / Ενα βραβευμένο ντοκιμαντέρ, κατασκευασμένο αποκλειστικά από υλικό που βρέθηκε στα «μαύρα κουτιά» από έξι πραγματικά περιστατικά αεροπορικού κινδύνου, γυρισμένο σε 3D.

fat

Fat Shaker του Μ Σριβάνι, Ιράν / Ενας παχύσαρκος πατέρας και ο πανέμορφος αλλά κωφάλαλος γιος του μοιράζονται ξεχωριστές εμπειρίες στην Τεχεράνη. Οταν μια νεαρή καλλονή ταράξει τη μεταξύ τους ισορροπία, θ’ αναγκαστούν να επαναδιαπραγματευθούν τη σχέση τους.

interior

Interior. Leather Bar. των Τράβις Μάθιους και Τζέιμς Φράνκο, Η.Π.Α. / 40 λεπτά gay σαδομαζοχιστικού πορνό; Ναι, αλλά όχι χωρίς καλλιτεχνικό άλλοθι! Ο Φράνκο και ο (gay porn art σκηνοθέτης) Μάθιους αναπλάθουν (όπως τους υποδεικνύει η φαντασία τους) τις σκηνές που κόπηκαν από το «Ψωνιστήρι» του Γουίλιαμ Φρίντκιν, ενσαρκώνοντας οι ίδιοι τους βασικούς ρόλους με μπρίο! Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ

halley

Halley του Σεμπάστιαν Χόφμαν, Μεξικό / Ο Αλμπέρτο είναι νεκρός και δεν μπορεί πια να το κρύψει. Προτού όμως αποχαιρετήσει τα εγκόσμια, δοκιμάζει μια παράξενη φιλία με τη Λούλι, την ιδιοκτήτρια του 24ωρου γυμναστηρίου όπου εκείνος δουλεύει τις νύχτες ως φύλακας. Από τον σκηνοθέτη που απέσπασε φέτος, με τη μικρού μήκους «Ismael», το Βραβείο Leopard of Tomorrow στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

meteor

The Meteor του Φρανσουά Ντελίλ, Καναδάς / Ο 40χρονος Πιερ συνδέεται με τη μητέρα του και τη σύζυγό του με δεσμούς εγκλήματος, ενοχών και μοναξιάς. Θύματα του έρωτα και του πάθους, οι τρεις μαζί προσπαθούν να συνεχίσουν ν’ αναπνέουν σε πείσμα όλου του κόσμου.


Διαβάστε αναλυτικά το Επίσημο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα (Μυθοπλασία και Ντοκιμαντέρ, Αμερικανικό και Διεθνές)

Διαβάστε περισσότερα στο επίσημο site του Φεστιβάλ του Σάντανς.