Buzz

Το «Ψωνιστήρι» του Τζέιμς Φράνκο

στα 10

Μπορεί να πρωταγωνιστεί σε blockbuster και να παρουσιάζει τα Οσκαρ, στον ελεύθερο χρόνο του όμως, ο ηθοποιός μοιάζει παθιασμένος με την gay κουλτούρα. Το νέο του project; Μια εκδοχή του «Cruising» του Γουίλιαμ Φρίντκιν σε συνεργασία με τον Τράβις Μάθιους.

Το «Ψωνιστήρι» του Τζέιμς Φράνκο

Δεν ξέρουμε τι γνώμη μπορει να έχουν για τη νέα του αυτή ταινία οι παραγωγοί του «Oz The Great and Powerful», όμως ο Τζέιμς Φράνκο δεν μοιάζει να νοιάστηκε ποτέ για το πως οι κινήσεις του έξω από τα όρια του mainstream σινεμά μπορεί να επηρεάσουν τη θέση του ως εμπορικού σταρ.

Το φλερτ του με την gay κουλτούρα υπήρξε άλλωστε σταθερό από νωρίς, από τις μικρού του μήκους ταινίες και τα art projects του, μέχρι τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους σε φιλμ όπως ο «Howl» και τις «βιογραφίες» μυθικών gay icons όπως ο Σαλ Μινέο στο «Sal» ή ο Χαρτ Κρέιν στο «The Broken Tower».

Το «James Franco's Cruising» που γυρίστηκε μόλις σε δυο μέρες από τον gay porn art σκηνοθέτη Τράβις Μάθιους, δεν είναι ακριβώς ρημέικ της ταινίας του Γουίλιαμ Φρίντκιν, αφού παρ ότι ο Φράνκο το προσπάθησε, δεν κατάφερε να αποκτήσει τα δικαιώματα για να γυρίσει εκ νέου το φιλμ.

Αντίθετα η ταινία εξιστορεί την προσπάθεια του Φράνκο να κάνει την ταινία, ενώ παράλληλα δοκιμάζει να αναπαραστήσει σαράντα λεπτά από το φιλμ του Φρίντκιν που κόπηκαν από το τελικό μοντάζ και που τώρα θεωρούνται κατεστραμμένα.

Προκειμένου ο Φράνκο και ο Μάθιους να ανακαλύψουν το περιεχόμενό τους, μίλησαν με τον ίδιο τον Φρίντκιν, αλλά και με κομπάρσους που βρίσκονταν στα γυρίσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό που δεν συμπεριλήφθηκε στην ταινία, εξιστορούσε το πως ο χαρακτήρας του Αλ Πατσίνο, ενός αστυνομικού που ερευνά μια σειρά από δολοφονίες στην gay κοινότητα της Νέας Υόρκης, βυθίζεται στον κόσμο των leather bars και του S&M.

Σύμφωνα με τον Μάθιους, έναν σκηνοθέτη που έχτισε το όνομά του με μια σειρά από ερωτικά shorts, πιο πρόσφατα με το «I Want Your Love» ένα φιλμ που κέρδισε την προσοχή του Φράνκο, η ταινία θα περιέχει πραγματικό σεξ. «Ηταν κάτι που ο Τζέιμς ήθελε από την αρχή και υποθέτω αυτός ήταν ένας από τους λόγους που με διάλεξε να σκηνοθετήσω την ταινία. Ηθελε κάποιον που να έχει γυρίσει ξανά στο παρελθόν σκηνές σεξ ανάμεσα σε δύο άντρες και κάποιον που να συμπληρώνει το όραμά του για την ταινία».

Οπως και ο Τζέιμς Φράνκο έτσι και ο Τράβις Μάθιους θα εμφανίζεται κι αυτός στην ταινία, η οποία, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο του Μοντάζ. Μια πρώτη εκδοχή της θα παρουσιαστεί σύμφωνα με τον σκηνοθέτη μέσα στον Σεπτέμβρη σε κάποια γκαλερί, ενώ η ολοκληρωμένη ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στις αρχές του 2013.