Buzz

«Stoker»: ο Παρκ Τσαν - γουκ στέλνει γράμματα στον... τρόμο!

στα 10

Μπορεί η 1η Μαρτίου του 2013, επίσημη ημερομηνία εξόδου του «Stoker» του Παρκ Τσαν - γουκ να βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά, η Fox όμως κάνει φιλότιμες προσπάθειες για να ανεβάσει την αγωνία στο κατακόρυφο. Ενα official site, ένα τραγούδι και μερικά... γράμματα μας βάζουν στο σύμπαν μιας ταινίας που δεν θα ήθελες ποτέ να δεις μαζί με τους γονείς σου.

«Stoker»: ο Παρκ Τσαν - γουκ στέλνει γράμματα στον... τρόμο!

Αμερικάνικο ντεμπούτο για τον «Oldboy» Παρκ Τσαν - γουκ (σε σενάριο του Γουέντγουορθ - «Prison Break» - Μίλερ), το «Stoker» αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας (Μία Γουασικόφσκα) που μετά το θάνατο του πατέρα της θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ψυχρή μητέρα της (Νικόλ Κίντμαν) και έναν περίεργο θείο που θα μετακομίσει μαζί τους.

Φυσικά στο σύμπαν του Παρκ Τσαν - γουκ, τα πράγματα ποτέ δεν είναι τόσο απλά και τόσο λίγο τρομακτικά. Ηδη από τις πρώτες εικόνες της ταινίας, το «Stoker» αναδεικνύεται σε ένα σαδιστικό ψυχολογικό παιχνίδι ανάμεσα σε τρεις που κανείς δεν ξέρει πως θα ολοκληρωθεί και ένα ξαναδιάβασμα του «all american family» που ίσως κανείς αμερικάνος σκηνοθέτης δεν θα τολμούσε να γυρίσει.

3

Ενα teaser official site με τίτλο «Letters to India» έρχεται ωστόσο να δώσει μερικές ακόμη... ερωτήσεις λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Αποτελούμενο μόνο από εικόνες και γράμματα που προφανώς στέλνει η κόρη Μια Γουασικόφσκα (στην ταινία το όνομά της είναι Ιντια), το site αποκαλύπτει λίγο από το μυστηριώδες και σκοτεινό σύμπαν του «Stoker».

2

Παιδικά παπούτσια, γοτθικές σκάλες και ατάκες τύπου «We don't need to be friends. We're family» έρχονται να ολοκληρώσουν όσα ξεκίνησε το εκπληκτικό τρέιλερ της ταινίας (δείτε το εδώ) και ένα αναπάντεχο βίντεο που «ζωγραφίζει» το πόστερ - έργο τέχνης του «Stoker» (δείτε το εδώ).

5

Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και το τραγούδι που έγραψε και ερμηνεύει για την ταινία η Τεξανή βιολονίστρια Εμιλι Γουολς με τίτλο «Becomes the Color» και μια σύνθεση ανάμεσα σε παιδικό τραγούδι και έναν σκοτεινό ρομαντικό χιπ-χοπ εφιάλτη (ακούστε το παρακάτω), τότε ας αρκεστούμε στην ανυπομονησία μέχρι να μάθουμε περισσότερα για το πέρασμα του Παρκ Τσαν - γουκ στην Αμερική. Ολα δείχνουν πως θα είναι κάτι περισσότερο από... σημαδιακό!

Διαβάστε περισσότερα για το «Stoker» εδώ.