Industry

Στιβ Τζομπς: μια χαμένη συνέντευξη βρίσκει το δρόμο για τις αίθουσες

στα 10

Μπορεί να έφυγε τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά ο Στιβ Τζομπς εξακολουθεί να βρίσκει τους πιο πρωτότυπους τρόπους να μπαίνει στη ζωή μας!

Στιβ Τζομπς: μια χαμένη συνέντευξη βρίσκει το δρόμο για τις αίθουσες

Το 1995, ο Μαρκ Στίβενς, γνωστός τότε ως Ρόμπερτ Ξ. Κρίντζλι, είχε κάνει μια συνέντευξη με τον Στιβ Τζομπς, για μια τηλεοπτική σειρά του Channel 4, που λεγόταν «The Triumph of the Nerds» και παρακολουθούσε την ιστορία των pcs.

Εκείνη την εποχή, ο Στιβ Τζομπς ήταν ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της NeXT, της εταιρείας που ίδρυσε όταν παραιτήθηκε από την Apple και την οποία, λίγο αργότερα, αγόρασε η Apple, φέρνοντας και πάλι τον Στιβ Τζομπς στα παλιά του λημέρια.

Η συνέντευξη διαρκούσε μία ώρα και, παρότι κάποια μικρά μέρη της έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες τηλεοπτικές εκπομπές, όχι απλώς δεν έχει προβληθεί ποτέ ολόκληρη, αλλά θεωρούνταν και χαμένη, μέχρι που ο σκηνοθέτης Πολ Σεν την ανακάλυψε – σε VHS φυσικά! – καθαρίζοντας το γκαράζ του σπιτιού του.

Η Magnolia Pictures έκρινε ότι το υλικό έχει ενδιαφέρον, δεδομένης και της βάσης φανατικών θαυμαστών του Στιβ Τζομπς που πολλαπλασιάζεται από το θάνατο της ιδιοσυγκρασιακής διάνοιας τον Οκτώβριο του 2011. Ετσι, την επόμενη εβδομάδα, η συνεντευξη θα προβληθεί σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες στην Αμερική, με τον τίτλο «Steve Jobs: The Lost Interview».

Ο Πρόεδρος της Magnolia, Ιμον Μπόουλς, δήλωσε για την απόφασή του, «η συνέντευξη αποτελεί ένα πολύτιμο ιστορικό ντοκουμέντο που ευτυχώς διασώθηκε από την αφάνεια.»

Εν τω μεταξύ, βέβαια, η ζωή του Στιβ Τζομπς, του ιδρυτή της Apple και της Pixar, μεταφέρεται σε… δύο ταινίες, η μία με πρωταγωνιστή τον Αστον Κούτσερ, και η άλλη με παραγωγό τη Sony που, έχοντας τα δικαιώματα της βιογραφίας «Steve Jobs», έχει ήδη αναθέσει στον Ααρον Σόρκιν το σενάριο.