Buzz

Κλείστε τα κινητά σας! Πρώτο τρέιλερ για το «Cell» του Στίβεν Κινγκ

στα 10

Ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον και ο Τζον Κιούζακ έρχονται αντιμέτωποι με τις (φονικές) παρενέργειες της κινητής τηλεφωνίας.

Κλείστε τα κινητά σας! Πρώτο τρέιλερ για το «Cell» του Στίβεν Κινγκ

Εχουν συναντηθεί ήδη σε μια ταινία-διασκευή βιβλίου του Στίβεν Κινγκ, το απλά συμπαθές «1408» του 2007. Ο λόγος για τους Σάμιουελ Λ. Τζάκσον και Τζον Κιούζακ, οι οποίοι, σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους επί της μεγάλης οθόνης για να δώσουν σάρκα και οστά σε ένα ακόμη έργο του τρομολάγνου μετρ, αυτή τη φορά πολεμώντας εναντίον μανιασμένων ζόμπι. Περίπου.

Το μυθιστόρημα αποκαλυπτικού τρόμου, «Cell», που ο Κινγκ εξέδωσε το 2006, θέλει έναν καλλιτέχνη (Τζον Κιούζακ) να προσπαθεί να επανασυνδεθεί με τον γιο του εν μέσω χάους, όταν ένα μυστηριώδες σήμα που μεταδίδεται παγκοσμίως μέσα από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας μετατρέπει τους χρήστες κινητών σε αποκτηνωμένους δολοφόνους. Στην πορεία, θα συμμαχήσει με έναν οδηγό τρένου και μερικούς ακόμα αγνώστους, προκειμένου να επιβιώσουν από τους μανιακούς συμπολίτες τους και ταυτόχρονα να ανακαλύψουν την αιτία της καταστροφής.

Διαβάστε ακόμη: «Doctor Sleep»: O Στίβεν Κινγκ είναι έτοιμος για το κινηματογραφικό σίκουελ της «Λάμψης»

Cell 2

Ο άρχων του λογοτεχνικού τρόμου συμμετέχει και στο σενάριο της ταινίας (το οποίο συνυπογράφει με τον Ανταμ Αλέκα, υπεύθυνο επίσης και για το σενάριο του ριμέικ που σκηνοθέτησε ο Ντένης Ηλιάδης στο «Τελευταίο Σπίτι Αριστερά»), ενώ στη σκηνοθετική καρέκλα κάθεται ο Τοντ Γουίλιαμς του «Μεταφυσική Δραστηριότητα 2». Η αλήθεια είναι ότι ο παραπάνω συνδυασμός δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλες προσδοκίες, ειδικά όταν τα τηλεοπτικά «The Walking Dead» και «The Strain» μοιάζουν να έχουν πει την τελευταία λέξη πάνω στις μετα-αποκαλυπτικές ιστορίες επιβίωσης. Πόσο μάλλον όταν το «Cell», κατά γενική ομολογία, πρόκειται για ένα από τα πιο αδιάφορα έργα στην καριέρα του Κινγκ.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 8 Ιουλίου, οπότε και θα μάθουμε αν το φιλμ θα καταφέρει να προκαλέσει τα πολυπόθητα ρίγη ανατριχίλας (ή έστω να μας χαρίσει μια ευπρόσδεκτη ένοχη απόλαυση) ή θα ακολουθήσει την κατάρα των κινηματογραφικών διασκευών βιβλίων του Στίβεν Κινγκ, που εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων δεν έχουν ευτυχήσει ιδιαίτερα στο σινεμά.

Δείτε το τρέιλερ παρακάτω και βάλτε τα στοιχήματά σας.


Διαβάστε ακόμη

Cell poster