Buzz

O Στίβεν Κινγκ λάτρεψε το «Crimson Peak» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

στα 10

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί, το «Crimson Peak» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο παίρνει την ευλογία του Στίβεν Κινγκ, ο οποίος ανατρίχιασε όπως τότε που είδε για πρώτη φορά το «Evil Dead».

O Στίβεν Κινγκ λάτρεψε το «Crimson Peak» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Το «Crimson Peak» παρακολουθεί τη σκοτεινή ιστορία μιας συγγραφέως (Μία Γουασικόφσκα) που, έχοντας πρόσφατα βιώσει μεγάλη οικογενειακή τραγωδία, διχάζεται ανάμεσα στον έρωτά της για έναν παιδικό φίλο και την έλξη της για έναν μυστηριώδη, χαρισματικό άγνωστο (Τομ Χίντλστον), που θα την παρασύρει σε μονοπάτια του πάθους. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τα φαντάσματα του παρελθόντος της, βρίσκει καταφύγιο σ' ένα σπίτι που αναπνέει, ματώνει και... θυμάται. Εκεί θα συναντήσει περισσότερα απ’ όσα ποτέ περίμενε, συμπεριλαμβανομένων μια ζηλιάρας αδελφής (Τζέσικα Τσαστέιν) και αρκετών σκελετών, μεταφορικών και μη, κρυμμένων στα ντουλάπια.

Γραμμένο από τον ίδιο τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, αμέσως μετά τον «Λαβύρινθο του Πάνα», το «Crimson Peak» είναι κατά τον ίδιο μια ιστορία φαντασμάτων και ένα γοτθικό ρομάντζο: «Νομίζω ότι το κοινό έχει βαρεθεί τις ταινίες τρόμου που βασίζονται σε υλικό που έχει βρεθεί (βλ. «Paranormal Activity») και χαμηλούς προϋπολογισμούς. Με αυτήν την ταινία ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στις "μεγάλες κυρίες" του είδους ταινιών με στοιχειωμένα σπίτια, όπως το "The Haunting" του Ρόμπερτ Γουάιζ, το "Innocents" του Τζακ Κλέιτον.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: «Beware»! Το τρέιλερ του «Crimson Peak» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο είναι τρομακτικά υπέροχο!

crimson peak 607

O Στίβεν Κινγκ - που πρέπει απαραίτητα να έχει γνώμη για όλες τις ταινίες τρόμου που γυρίζονται ακόμη κι αν δεν βασίζονται σε δικό του υλικό - είδε το «Crimson Peak» σε μια ιδιωτική προβολή και έσπευσε να δώσει την ευλογία του στον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο με ένα άκρως κολακευτικό tweet, αφού συνέκρινε την εμπειρία του φιλμ με την πρώτη φορά που είδε το all-time classic «Evil Dead» του Σαμ Ράιμι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γιός του Στίβεν Κινγκ, επίσης συγγραφέας Τζο Χιλ, ο οποίος επαίνεσε το φιλμ για την ομορφιά του.

Ακόμη κι αν η γνώμη του Στίβεν Κινγκ δεν είναι πάντα «εγγύηση» για μια ταινία - θυμηθείτε πόσο χάλια βρίσκει ο «μπαμπάς» της «Λάμψης» την ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ - η γνώμη του παραμένει σημαντική στο σύμπαν του λογοτεχνικού και κινηματογραφικού τρόμου, επιβεβαιώνοντας τους καλούς οιωνούς που όλοι υποψιαστήκαμε βλέποντας το τρέιλερ του «Crimson Peak».

Το «Crimson Peak» είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες το Φθινόπωρο του 2016.

Crimson Peak Poster 607

Διαβάστε και δείτε ακόμη: