Buzz

Ο Σπάικ Λι θα κάνει remake το «High and Low» του Ακίρα Κουροσάβα

στα 10

Ενα από τα αριστουργήματα του Ιάπωνα auteur ετοιμάζεται για τον αμερικάνικο remake του με τον Λι στην σκηνοθεσία και τον Ντένζελ Γουάσινγκτον στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Σπάικ Λι θα κάνει remake το «High and Low» του Ακίρα Κουροσάβα

Επρεπε να περάσουν 18 ολόκληρα χρόνια για να συνεργαστούν ξανά ο Ντένζελ Γουάσινγκτον και ο Σπάικ Λι, μετά και το «Inside Man» του 2006, σε μια νέα ταινία, η οποία σίγουρα σκοπεύει να κεντρίσει αρκετά το ενδιαφέρον μας.

Ο Λι θα σκηνοθετήσει το αμερικάνικο remake της ταινίας του Ακίρα Κουροσάβα από το 1963 με τίτλο «High and Low» σε συμπαραγωγή της Apple και του A24. Το «High and Low» είναι ένα από τα αριστουργήματα του Ιάπωνα auteur και βρίσκεται στο νούμερο 86 της λίστας με τα Top 250 του IMDB. Στην ταινία πρωταγωνιστούσε ο Τοσίρο Μιφούνε στον ρόλο ενός άντρα που πέφτει θύμα εκβιασμού όταν ο γιος του σοφέρ του απάγεται κατά λάθος και κρατείται για λύτρα. Ο Κουροσάβα ήταν υποψήφιος για τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία το 1963 και η ταινία ήταν υποψήφια για Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία στις Χρυσές Σφαίρες εκείνη τη χρονιά.

Διαβάστε ακόμα: Ο Αλεξ Γκάρλαντ θα σκηνοθετήσει μια ακόμα πολεμική ταινία

high and low

Αυτή δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που κάποιος έχει προσπαθεί να κάνει κάποιο remake της ταινίας «High And Low». Η μίνι σειρά «Full Circle» του 2023 του Στίβεν Σόντερμπεργκ ήταν εμπνευσμένη από την ταινία αυτή, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του 2000 ο Μάικ Νίκολς προσπαθούσε να την κάνει remake με τον Ντέιβιντ Μάμετ ως σεναριογράφο. Τελικά, ο Κρις Ροκ ανέλαβε να γράψει το σενάριο, αλλά τελικά η ταινία δεν έγινε ποτέ.

Η παραγωγή του «High and Low» θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, με το A24 να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την ταινία σε κινηματογραφικές αίθουσες πριν μεταδοθεί στο Apple TV+.