Buzz

Το «Spider-Man: No Way Home» θα είχε ακόμα περισσότερους χαρακτήρες

στα 10

Οι σεναριογράφοι της ταινίας αποκάλυψαν πως ήθελαν να φέρουν ακόμα περισσότερους χαρακτήρες στην ταινία. Αλλά, στο τέλος, αποφάσισαν να συγκρατηθούν.

Το «Spider-Man: No Way Home» θα είχε ακόμα περισσότερους χαρακτήρες

Προσοχή: το άρθρο περιέχει spoilers από την ταινία «Spider-Man: No Way Home», η οποία παίζεται ήδη στους κινηματογράφους.

Το «Spider-Man: No Way Home», η τελευταία ταινία της τριλογίας του Spider-Man του Τομ Χόλαντ, θεωρείται από αρκετούς όχι μόνο μια από τις καλύτερες υπερηρωικές ταινίες που είδαμε φέτος (αν όχι η καλύτερη) αλλά και μια από τις καλύτερες ταινίες του Spider-Man. Κι αυτό γιατί όχι μόνο κατάφερε να φέρει πίσω πολλούς αγαπημένους χαρακτήρες από ολόκληρη την κινηματογραφική πορεία του Spider-Man, αλλά και γιατί πρόκειται για ένα συναισθηματικό ταξίδι του ίδιου του χαρακτήρα και ένα υπέροχο origin story.

Αλλά, από ό,τι φαίνεται, τα αρχικά σενάρια για την ταινία περιείχαν πολλές περισσότερες ανατροπές και ακόμα πιο πολλούς χαρακτήρες από όσα είδαμε στο σινεμά. Μιλώντας στο Variety οι σεναριογράφοι της ταινίας Ερικ Σόμερς και Κρις ΜακΚένα αποκάλυψαν τις διάφορες παραλλαγές του σεναρίου πριν φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα, λέγοντας πως στην τελική μάχη θα βλέπαμε και έναν ακόμα κακό αλλά και αρκετούς άλλους χαρακτήρες να κάνουν την εμφάνισή τους.

Διαβάστε ακόμα: Το «Spider-Man: No Way Home» είναι η πρώτη ταινία που ξεπερνά φέτος το 1 δις στο παγκόσμιο box office

spider-man no way home

«Ας γράψουμε ένα σενάριο που δεν έχει περιορισμούς και θα συμπεριφερόμαστε απλώς σαν να επρόκειτο να πάρουμε όλα όσα επιθυμούμε. Και όπως η επιθυμία του Πίτερ, έγινε εφιάλτης μας και χρειαστήκαμε πολύ, πολύ ταλαντούχους ανθρώπους να μας βοηθήσουν για να μην πεθάνουμε στο τέλος… Ακολουθήσαμε διαφορετικούς δρόμους με διαφορετικούς χαρακτήρες που απλά δεν ταίριαζαν», περιέγραψε ο ΜακΚένα.

Μερικές από αυτές τις ιδέες ήταν να φέρουν πίσω και την Κίρστεν Ντανστ, η οποία έπαιζε την Μέρι Τζέιν Γουάτσον στα «Spider-Man» του Σαμ Ράιμι, και την Εμα Στόουν, η οποία έπαιζε την Γκουέν Στέισι στα «The Amazing Spider-Man». Κι όχι μόνο. Στην τελική μάχη οι σεναριογράφοι αποκάλυψαν πως συζητούσαν να έχουν μέσα και τον Venom του Τομ Χάρντι να πολεμά του τρεις Spider-Man μαζί με τους άλλους κακούς. Τελικά το σεναριακό δίδυμο κατάλαβε πως ήταν σημαντικό να εστιάσουν στον Spider-Man του Τομ Χόλαντ και να μη αφήσουν όλο αυτόν τον χαμό να τον καταπιεί. Ετσι, ο Venom «υποβιβάστηκε» σε μια μόνο σκηνή στους τίτλους τέλους.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι αυτή η ταινία δεν επρόκειτο να είναι μόνο ένα ακόμα fan service. Δεν επρόκειτο να είναι μόνο μια τελευταία υπόκλιση για κάποιους χαρακτήρες. Επρεπε να βρούμε έναν τρόπο που αυτή η [ταινία] αφηγείται την ιστορία αυτού του Πίτερ Πάρκερ εκείνη τη στιγμή, οργανικά, από εκεί που τον αφήσαμε στην τελευταία ταινία. Αυτό ήταν που μας καθοδηγούσε. Ναι, είναι μια πολύ διασκεδαστική ιδέα. Ας μην ξεχνάμε τον Πίτερ. Δεν πρέπει να χαθεί μέσα σε αυτόν τον χαμό. Πρέπει να είναι το δικό του συναισθηματικό ταξίδι», αναφέρει ο ΜακΚένα.

Η αλήθεια είναι πως οι επιλογές που έκαναν ήταν και οι καλύτερες. Ισως με ακόμα περισσότερους χαρακτήρες όλο αυτό να έμοιαζε υπερφορτωμένο και μη διαχειρίσιμο αφήνοντας έτσι πολλές ιστορίες κάποιων χαρακτήρων μισοτελειωμένες.

Η ταινία «Spider-Man: No Way Home» συνεχίζεται να παίζεται στις αίθουσες με τεράστια επιτυχία.