Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (25 Μαΐου - 31 Ιούνιου 2023)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (25 Μαΐου - 31 Ιούνιου 2023)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και όλα τα θερινά!

tina

Tina των Νταν Λίντσεϊ και Τ.Τζέι. Μάρτιν | Πέμπτη 25 Μαΐου στο Exile Room

H 80χρονη Τίνα Τέρνερ αφηγείται τη ζωή της, από την πρώτη φορά που άκουσε την κιθάρα του Αϊκ Τέρνερ μέχρι την κακοποίηση που σημάδεψε τη ζωή της και τον αγώνα της να μετατρέψει το τραύμα σε θαύμα. Σε μια λυτρωτική παρακαταθήκη ζωής που παίζει ως απόλυτος φόρο τιμής στη «βασίλισσα του rock 'n' roll» που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Προβολή: Πέμπτη 25 Μαΐου στο Exile Room στις 20.00, Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Tina».

ταινιόραμα

Ταινιόραμα στο ΑΣΤΥ | Από 25 Μαΐου μέχρι 21 Ιουνίου

Το Ταινιόραμα στο ΑΣΤΥ επιστρέφει ακριβώς τη στιγμή που πρέπει για να συμπληρώσει τη συζήτηση γύρω από τα σινεμά που θέλουμε ανοιχτά στο κέντρο της πόλης. Φέτος με δύο ταινίες κάθε βράδυ και κοινό εισιτήριο μόλις 5 ευρώ.

Βρείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εβδομάδων.

fecha

7ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA

Το 7ο FeCHA, που θα λάβει μέρος στα θερινά σινεμά Ελληνίς Cinemax Europa και Αελλώ Cinemax, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens City Festival από τον Δήμο Αθηναίων. Μέσα στο πρόγραμμά 22 ταινιών μεγάλου μήκους, καθώς και μια επιλογή ταινιών μικρού μήκους, θα υποδεχτεί επίσης τον Ισπανό βραβευμένο σεναριογράφο-σκηνοθέτη Φέλιξ Βισκαρέτ. Παράλληλα με την παρουσία του στην προβολή της ταινίας «Μέσα από τις Σκιές», ο Βισκαρέτ θα παρουσιάσει και ένα masterclass με θέμα τη συγγραφή σεναρίου ως μεταφορά λογοτεχνικού έργου. Το masterclass θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο την Παρασκευή 26 Μαΐου, αποτελώντας συνεργασία με το Προπτυχιακό Πρόγραμμα «ΙΣΠ-Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός».

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας εδώ.

πένθος

Ντοκιμαντέρ στο Cine Πετρούπολη | 25 με 28 Μαΐου

Για την έναρξή του το Cine Πετρούπολη προτείνει δωρεάν προβολές με επιλεγμένες ελληνικές ταινίες του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

Πέμπτη 25/5/2023: Prison Βlues του Δομήνικου Ιγνατιάδη
Παρασκευή 26/5/2023: Πένθος - Αυτοί που Μένουν των Μυρτώ Πατσαλίδου & Μαρία Λούκα
Σάββατο 27/5/2023: Αφιέρωμα σε Μικρομηκάδες γιατί...έτσι μας αρέσει! | Η Κούρσα του Γιώργου Λεοτνακιανάκου, Λίλα του Μάκη Παπαδημητρίου, Βιολέττα του Φοίβου Ημελλου
Κυριακή 28/5/2023: Η Τελευταία Προσευχή των Βίκη Αρβελάκη & Κατερίνα Μπικάκη

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Cine Πετρούπολη.

gut renovation

Gut Renovation της Σου Φρίντριχ | Παρασκευή 26 Μαΐου στον Tavros

Ενα ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί μικρές αλλαγές στο αστικό τοπίο εξελίσσεται σε μια ιστορική καταγραφή του εξευγενισμού της Νέας Υόρκης. Η ταινία που προκύπτει είναι ένα μελαγχολικό, δοκιμιακό ρέκβιεμ για μια γειτονιά και έναν ολόκληρο τρόπο ζωής. Πρόκειται επίσης για μια μελέτη για την καλπάζουσα πολεοδομική «ανάπτυξη» των πόλεών μας.

Προβολή: Παρασκευή 26 Μαΐου, 21.00

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Tavros.

αποθ

7ο Πανόραμα Ταινιών Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ | 27 και 28 Μαΐου στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη

Το Πανόραμα Ταινιών Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ είναι ένα φεστιβάλ με φοιτητικές, ως επί το πλείστον ταινίες, το οποίο διοργανώνεται και διαμορφώνεται κάθε χρόνο από μια ομάδα φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. Στόχος της ομάδας είναι να προβάλλονται ταινίες που δημιουργούνται μέσα στο τμήμα (και όχι μόνο) σε όσο περισσότερα άτομα γίνεται, αντί να μένουν ξεχασμένες σε κάποιο συρτάρι φυσικό ή ψηφιακό. 27 και 28 Μαΐου στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη με ελεύθερη είσοδο.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του 7ου Πανοράματος Ταινιών Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ.

back to the future

Επιστροφή στο Μέλλον του Ρόμπερτ Ζεμέκις | Κυριακή 28 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στο πλαίσιο του Park your Cinema, η κλασική ταινία των 80s για ένα τρελό ταξίδι στο χρόνο.

Προβολή: Κυριακή 28 Μαΐου στις 21.00, Είσοδος Ελεύθερη

Victoria poster

Victoria του Σεμπάστιαν Σίπερ | Κυριακή 28 Μαΐου στην Ιριδα

Στο πλαίσιο του Irida Visions η ταινία του Σεμπάστιαν Σίπερ από το 2015 προβάλλεται την Κυριακή 28 Μαΐου στις 19.00.

Ο Γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Σίπερ – μπορεί να θυμόμαστε το πρόσωπό του από το «Τρέξε, Λόλα, Τρέξε» - κάνει μια ταινία άθλο, μια άσκηση που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, με πραγματικό ήρωα τον οπερατέρ του, Στούρλα Μπραντ Γκρέβλεν, ο οποίος και τιμήθηκε με την Αργυρή Αρκτο Καλλιτεχνικού Επιτεύγματος στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Και την κάνει με τέτοια τεχνική τελειότητα που αργείς να συνειδητοποιήσεις, καθώς η Βικτόρια, ο Σόνεν κι οι φίλοι τους αφήνουν να διαχυθεί στη νύχτα η αδρεναλίνη τους, ότι ο Σίπερ δεν κόβει: ποτέ, από την πρώτη εικόνα ως την τελευταία, για δυόμιση ώρες. Η ταινία έχει ένταση, έχει σασπένς, αρνείται κάθε ευκολία. Η κάμερα πλησιάζει τα πρόσωπα, χαζεύει ένα ρομάντζο που μόλις γεννιέται, περπατά στο βραδινό Βερολίνο, χορεύει στα κλαμπ, κατεβαίνει στην κόλαση της μαφίας, παρακολουθεί με καρδιοχτύπι μια ολόκληρη ληστεία, το ανθρωποκυνηγητό που ακολουθεί, χωρίς ένα cut. Σ’ ένα φιλμ που, μετά από πρόβες ενός μήνα, γυρίστηκε σε τρεις λήψεις: κρατήθηκε η τρίτη, έτοιμη η ταινία.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Victoria»

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και όλα τα θερινά!