Buzz

H Σοφία Κόπολα σκηνοθετεί μια ταινία για το New York City Ballet

στα 10

Θέλοντας να μεταφέρει στην οθόνη την αίσθηση του να βλέπεις χορό, ζωντανά μπροστά σου.

Flix Team
H Σοφία Κόπολα σκηνοθετεί μια ταινία για το New York City Ballet

Η Σοφία Κόπολα αγαπά το μπαλέτο, αλλά δεν θα περιέγραφε τον εαυτό της ως φανατική του χορού. Εντούτοις όταν οι επικεφαλείς του New York City Ballet της πρότειναν να σκηνοθετήσει ένα φιλμ που για το ψηφιακό γκαλά του οργανισμού δεν δίστασε στιγμή.

«Η πρόκληση για μένα ήταν να μεταδώσω την αίσθηση του να βλέπεις χορό ζωντανά» λέει η ίδια. «Πολλές φορές ο χορός κινηματογραφείται με έναν πολύ επίπεδο συμβατικό τρόπο. Αλλά το να τραβήξεις ένα χορευτικό από πολύ κοντά, είναι κάτι που μοιάζει συναρπαστικό στην πρόβα, αλλά δεν μεταφέρεται πετυχημένα στην οθόνη. Επρεπε να μετακινήσω την κάμερά μου πολύ πιο μακριά από το σημείο που τραβώ συνήθως και να προσπαθήσω να δώσω την αίσθηση της εμπειρίας του να παρακολουθείς μια ζωντανή παράσταση από διαφορετικές οπτικές γωνίες».

Δείτε ακόμη: O Μισέλ Γκοντρί σκηνοθετεί ένα υπέροχο κλιπ για το «La Chanson de Prévert» του Σερζ Γκενσμπούργκ

sofia coppola new york city ballet 607

Το αποτέλεσμα είναι ένα φιλμ που κινηματογραφεί τους χορευτές του New York City Ballet σε καινούριες χορογραφίες, αλλά και τον χώρο του David H. Koch Theater στο Lincoln Center σε ασπρόμαυρο κι έγχρωμο παραδιδοντας 24 λεπτά ομορφιάς που αξίζει να δείτε. Απολαύστε το στο βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε επίσης: «Διαβάζοντας» από την αρχή τέσσερα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη