Industry

«Side by Side» με τον Κιάνου Ριβς, για μια μέρα

στα 10

Ο Κιάνου Ριβς συναντά τους σημαντικότερους σύγχρονους σκηνοθέτες και μιλά μαζί τους για τα ψηφιακά μέσα στο σινεμά. Δείτε το «Side by Side» στη μοναδική, δωρεάν προβολή του στην Αθήνα.

«Side by Side» με τον Κιάνου Ριβς, για μια μέρα

«Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να πάρω τηλέφωνο το φιλμ και να του πω ότι γνώρισα κάποιον άλλον...», λέει ο Στίβεν Σόντερμπεργκ απολογητικά. Πώς αντιμετωπίζουν οι σημαντικότεροι σκηνοθέτες της εποχής μας την αντικατάσταση του φιλμ από την ψηφιακή τεχνολογία; Ενθουσιάζονται από την αλλαγή, συμβιβάζονται στο αναγκαίο ή αρνούνται να προσαρμοστούν;

Το «Side by Side» έκανε την πρεμιέρα του στο περσινό Φεστιβάλ του Βερολίνου ως ειδική προβολή. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Κρις Κενίλι, ενώ ο Κιάνου Ριβς εκτελεί χρέη παραγωγού και δημοσιογράφου - παρουσιαστή, αφού ο ίδιος παίρνει συνεντεύξεις από τα μεγαλύτερα ονόματα της κινηματογραφικής τέχνης. Ανάμεσά τους οι σκηνοθέτες Μάρτιν Σκορσέζε, Τζέιμς Κάμερον, Στίβεν Σόντερμπεργκ, Ντέιβιντ Φίντσερ, Τζορτζ Λούκας, Ρόμπερτ Ροντρίγκες, Ντάνι Μπόιλ, Ντέιβιντ Λιντς, Λαρς φον Τρίερ, oι διευθυντές φωτογραφίας Γουόλι Φίστερ, Μάικλ Τσάπμαν, Τζον Μάθισον, Βιτόριο Στοράρο και πολλοί ακόμα.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το «Side by Side» θα προβληθεί την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, στις 15.30 το μεσημέρι, στον Κινηματογράφο Δαναό (Κηφισίας 109 & Πανόρμου, Αμπελόκηποι), για μια και μοναδική προβολή. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το επίσημο website του κινηματογράφου, ή επικοινωνήστε με τα sidebyside@alexandrosmaragos.com και 6936506677 για να κρατήσετε θέση.

Διαβάστε περισσότερα για το «Side by Side» εδώ και δείτε παρακάτω το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ.