Buzz

Επιστροφή στο βάλτο. Ερχεται το «Shrek 5»

στα 10

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στη μακρινή ημερομηνία της 1ης Ιουλίου 2026.

Επιστροφή στο βάλτο. Ερχεται το «Shrek 5»

Εχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που το «Shrek 4», με τίτλο «Σρεκ κι Εμείς Καλύτερα», κυκλοφόρησε στις αίθουσες. Και μπορεί κάποιος από τον τίτλο να υπέθετε πως αυτό θα ήταν και το τέλος του franchise, αλλά να που ετοιμάζομαστε σε λίγο καιρό να επιστρέψουμε και πίσω στο βάλτο του Σρεκ και της Φιόνα.

Η DreamWorks Animation ανακοίνωσε ότι το «Shrek 5» βρίσκεται επίσημα στην παραγωγή, με ημερομηνία κυκλοφορίας την 1η Ιουλίου 2026. Οι αρχικοί πρωταγωνιστές του «Shrek» Μάικ Μάγιερς, Εντι Μέρφι και Κάμερον Ντίαζ επιβεβαιώθηκε ότι θα επιστρέψουν.

Διαβάστε ακόμα: Το «Για Μια Χούφτα Δολάρια» του Σέρτζιο Λεόνε αποκτά remake

Φαίνεται πως ξεφύγε στον Μέρφι τον Ιούνιο ότι είχε ήδη ξεκινήσει την ηχογράφηση της ταινίας και πως στη συνέχεια θα κάνει μια spinoff ταινία με τον Γάιδαρο.

«Ξεκινήσαμε να κάνουμε το “Shrek 5” μήνες πριν», είπε ο Μέρφι στο Collider. «Το έκανα αυτό. Ηχογράφησα την πρώτη πράξη και θα τελειώσουμε φέτος [την ηχογράφηση της ταινίας]. Οταν το “Shrek” θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες μετά θα κάνουμε και ταινία για τον Γάιδαρο.»

Το franchise «Shrek» κυκλοφόρησε τέσσερις μεγάλου μήκους ταινίες μεταξύ 2001 και 2010. Το αρχικό «Shrek» μετέτρεψε το στούντιο της DreamWorks Animation σε ένα στούντιο δύναμη στο χώρο κερδίζοντας 487 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως κι έγινε η πρώτη βραβευμένη με Οσκαρ ταινία στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων. Το «Shrek 2» αργότερα απέφερε 928 εκατομμύρια δολάρια. Και οι δύο ταινίες διαγωνίστηκαν για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών. Ενώ τα «Shrek The Third» και «Shrek Forever After» κέρδισαν λιγότερη αναγνώριση από τις δύο πρώτες ταινίες, παρόλα αυτά κατάφεραν να συγκεντρώσουν 813 εκατομμύρια δολάρια και 752 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.