Buzz

«Σήμερα ματαιώνουμε την αποκάλυψη»: Τρέιλερ για το «Pacific Rim»

στα 10

Περιμέναμε πολύ, αλλά η ώρα που θα δούμε ένα γιγαντιαίο ρομπότ κι ένα εξωγήινο τέρας να παλεύουν, έφτασε!

«Σήμερα ματαιώνουμε την αποκάλυψη»: Τρέιλερ για το «Pacific Rim»

Χρειάστηκε να περιμένουμε πέντε ολόκληρα χρόνια για την επόμενη ταινία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Το «Hobbit» έφτασε τελικά (κι αυτό υπερβολικά καθυστερημένο) στην οθόνη από τον Πίτερ Τζάκσον, το «In the Mountains of Madness», η διασκευή του στο βιβλίο του Λόβκραφτ που ήθελε διακώς να σκηνοθετήσει (με τον Τομ Κρουζ να ενδιαφέρεται για τον κεντρικό ρόλο) ματαιώθηκε. Το «Pacific Rim» ήταν η ταινία που αποφάσισε να κάνει αντί για τις δύο άλλες και παρ΄ ότι απέχει από το να είναι η πρώτη του επιλογή, ίσως είναι αυτή που θα κάνει όλη τη διαφορά στην καριέρα του.

Πολύ απλά γιατί βλέποντας το πρώτο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε μοιάζει πολύ πιθανόν, πως αυτή θα είναι με διαφορά η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του Ντελ Τόρο, ένα καλοκαιρινό blockbuster ικανό να ισοπεδώσει τα ταμεία με την ίδια ορμή που τα εξωγήινα τέρατα Καϊτζού, ποδοπατούν την Golden Gate bridge του Σαν Φρανσίσκο.

Αν αυτή θα είναι μια από τις καλύτερες ταινίες του επίσης είναι ένα ερώτημα που το τρέιλερ δεν απαντά. Στην πραγματικότητα, αυτή η ιστορία των εξωγήινων τεράτων που επιτίθενται στη γη και των τεράστιων ρομπότ που οι άνθρωποι κατασκευάζουν για να τα αναχαιτίσουν, μπορεί να δείχνει θεαματική, αλλά δεν μοιάζει αληθινά εμπνευσμένη.

Γιατί αν μπορείς να δεις άπλετα τον παράγοντα «wow», δεν διακρίνεις με την ίδια ευκολία την παραξενιά και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των ταινιών του Ντελ Τόρο σε αυτόν. Το φιλμ δεν μοιάζει με «ένα όμορφο ποίημα για τα γιγαντιαία τέρατα», αλλά θυμίζει περισσότερο απ όσο θα θέλαμε το «Transformers», αν πρέπει να είμαστε ειλικρινείς.

Ομως ένα πρώτο τρέιλερ, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πρώτο τρέιλερ και με το παιχνίδι στα blockbusters να παίζεται στις εντυπώσεις, αυτό που θα δείτε πιο κάτω, δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα υγρό όνειρο φτιαγμένο από μέταλλο και εξωγήινη σάρκα, από ήχο και εικόνα, από visual και sound effects. Μέχρι τις 18 Ιουλίου που βγαίνει και στις Ελληνικές αίθουσες, ελπίζουμε πως η ταινία θα μας έχει δείξει και κάποιες άλλες λιγότερο εντυπωσιακές, μα ίσως πιο ενδιαφέρουσες πλευρές της.

Διαβάστε ακόμη: - «This is only a test»: Μετρώντας αντίστροφα για το τέλος του κόσμου! - Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο μιλά για το «Pacific Rim»

Δείτε το τρέιλερ και στη συνέχεια, δείτε τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο να εξηγεί τι ακριβώς είδαμε σε ένα director's commentary για το MTV.


Νεότερα

Δείτε ένα ακόμη τρέιλερ, με καινούριο υλικό, περισσότερα πλάνα από τα τεράστια ρομπότ και τον επικό τόνο που απαιτούν σε κάθε τους εμφάνιση!