Buzz

Η επέλαση των Βρετανών. Το «1917» του Σαμ Μέντες έχει ένα άκρως εντυπωσιακό καστ

στα 10

Οι πρώτες πληροφορίες για τη νέα ταινία του Σάμ Μέντες, εδώ και τέσσερα χρόνια, αρχίζουν να γίνονται γνωστές.

Η επέλαση των Βρετανών. Το «1917» του Σαμ Μέντες έχει ένα άκρως εντυπωσιακό καστ

Τέσσερα χρόνια μετά, και αφού ο Σαμ Μέντες αποχαιρέτησε το σύμπαν του Τζέιμς Μποντ με το «Spectre», ο βρετανός σκηνοθέτης επιστρέφει με μια πολεμική ταινία που εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τίτλο «1917», την πρώτη του ταινία εποχής εδώ και πάνω από μια δεκαετία, μετά το «Revolutionary Road» του 2008.

Διαβάστε ακόμα: Το «The Dead Don’t Die» του Τζιμ Τζάρμους έχει ημερομηνία εξόδου

1917 607

Οι λεπτομέρειες που κυκλοφορούν για το σενάριό της είναι ελάχιστες, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα ακολουθεί την ιστορία ενός νέου άντρα κατά τη διάρκεια μιας μόλις μέρας στην κορύφωση του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό που σίγουρα, πάντως, θα τραβήξει όλα τα βλέμματα στη συγκεκριμένη ταινία είναι το άκρως εντυπωσιακό καστ, γεμάτο από ταλαντούχους Βρετανούς ηθοποιούς. Ανάμεσά τους οι Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρίτσαρντ Μάντεν, Μαρκ Στρονγκ, Αντριου Σκοτ, Ντάνιελ Μέις, Αντριαν Σκάρμποροου, Τζέιμι Πάρκερ, Ναμπάαν Ριζγουάν, Κλερ Ντουμπούρκ, Ντιν Τσαρλς Τσάπμαν και Τζορτζ ΜακΚέι.

Σίγουρα το όλο εγχείρημα θυμίζει κάτι από τη «Δουνκέρκη» του Κρίστοφερ Νόλαν, αν και θεωρούμε πως ο Μέντες θα δώσει το δικό του στίγμα στη ταινία, ενώ θα πρωτοστατήσει σίγουρα στις υποψηφιότητες των Οσκαρ του 2020, τόσο για το καστ της όσο και στον τεχνικό τομέα. Το σενάριο το έχει γράψει ο ίδιος ο Μέντες μαζί με την Κρίστι Γουίλσον-Κερνς ενώ τα γυρίσματα αναμένονται να αρχίσουν την 1η Απριλίου στην Αγγλία και τη Σκωτία.

Διαβάστε ακόμα: