Industry

Η αμερικανική διανομή απορρίπτει τον Ράιαν Γκόσλινγκ!

στα 10

To σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ράιαν Γκόσλινγκ «Lost River» βρίσκει τις πόρτες των αμερικανικών αιθουσών κλειστές.

Η αμερικανική διανομή απορρίπτει τον Ράιαν Γκόσλινγκ!

Το «Lost River», η φιλόδοξα «λιντσική» πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Ράιαν Γκόσλινγκ, που προβλήθηκε στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του 67ου Φεστιβάλ Καννών, και έφυγε συγκεντρώνοντας τις χειρότερες κριτικές όλου του Φεστιβάλ, δε θα προβληθεί στις αμερικανικές αίθουσες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Variety, η ταινία του Γκόσλινγκ θα βγει κατευθείαν στις home entertainment πλατφόρμες τον Απρίλιο του 2015.

Η αλήθεια είναι ότι η ταινία δεν άρεσε. Εκείνο το βράδυ της πρεμιέρας της στις Κάννες, το twitter είχε πλημμυρίσει στο φλέγμα, την απαξιώση, το δούλεμα. Είχαμε γράψει στο Flix: «Και ναι το «Lost River» είναι η κινηματογραφική επιτομή του θριάμβου του στιλ πάνω στην ουσία και πέρα από κάθε αμφιβολία ένα pastiche επιρροών από σκηνοθέτες που του αρέσουν ή με τους οποίους έχει συνεργαστεί. Αλλά εκτός του ότι αυτό είναι κάτι που δεν έκρυψε ποτέ, το ντεμπούτο του, δείχνει ότι ο Ράιαν είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός αντιγραφέας και πως έχει την ικανότητα να μεταμορφώσει όλο το κινηματογραφικό του cut and paste σε ένα αναμφίβολα γοητευτικό κολάζ που δείχνει πως πίσω του υπάρχουν και ιδέες και άποψη. Εντυπωσιακές, στιλιζαρισμένες εικόνες, ruin porn, wall to wall μουσική και τραγούδια -τραγουδισμένα κι από τους ηθοποιούς-, στιγμές έντονης αλλά και θεατρικής βίας, αναφορές στον Λίντς, στον Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν, στον Γκασπάρ Νοέ (ένα πλανάρισμα μοιάζει βγαλμένο κατ΄ευθείαν από το «Μη Αναστρέψιμος»), σε ταινίες τρόμου, στο πειραματικό σινεμά, στην παράδοση του Southern Gothic στις εφηβικές ταινίες -μπορείς να σκάβεις για ώρες κάτω από την επιφάνεια του «Lost River» και να ανακαλύπτεις συνεχώς αναγνωρίσιμα πράγματα.» Διαβάστε όλη την κριτική για το «Lost River» εδώ.

lost river 607 1 lost river 607 2 lost river 607 3

Φαίνεται πάντως ότι, πέρα από προσωπικές απόψεις και γνώμες, η παραδοξότητα του θέματος και η (όποια) τόλμη του Γκόσλινγκ στην αφήγηση, χαρακτήρισαν το ντεμπούτο του εξαιρετικά ρισκέ για το αμερικανικό κοινό.

Δεν πειράζει Ράιαν, έτσι χτίζονται οι cult μύθοι. On demand. Στο Netflix. Σε arthouse μεταμεσονύχτιες προβολές που θα σου κάνουν αφιερώματα σε λίγα χρόνια...

Διαβάστε περισσότερα: