Industry

Do the right thing... Η κατάθεση της Ρόζι Πέρεζ στη δίκη Γουάινστιν είναι μια απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα

στα 10

Εκεί όπου κάτι που ακούγεται συχνά αρχίζει να ξεθωριάζει, μια εκ βαθέων εξομολόγηση μπορεί να «φρεσκάρει» την αληθινή διάσταση των συμβάντων.

Do the right thing... Η κατάθεση της Ρόζι Πέρεζ στη δίκη Γουάινστιν είναι μια απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα

Η Ρόζι Πέρεζ, που πάντα θα θυμόμαστε ως πρωταγωνίστρια του «Do the Right Thing» του Σπάικ Λι, κατέθεσε το απόγευμα της Κυριακής στη δίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν, με τρόπο που κάνει τις κατηγορίες εναντίον του παραγωγού τόσο πιο γλαφυρές.

Διαβάστε ακόμη: Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν απαντά το τηλέφωνό του στην αίθουσα του δικαστηρίου, στη διάρκεια της δίκης του

Η Πέρεζ μίλησε για όσα της είπε, το 1993, η φίλη της, ηθοποιός Αναμπέλα Σιόρα. Μετά από ένα επαγγελματικό δείπνο με πολλούς εκπροσώπους του κινηματογραφικού Χόλιγουντ της εποχής, η Πέρεζ τηλεφώνησε στη Σιόρα για να κανονίσουν να συναντηθούν. «Μου μιλούσε μ' έναν αλλόκοτο ψίθυρο, σαν να κρυβόταν από κάποιον,» θυμάται η Πέρεζ. «Τι ρώτησα τι συνέβαινε και μου είπε, "νομίζω ότι έγινε κάτι, νομίζω ότι με βίασαν." Ο τρόπος που το είπε ήταν τόσο παράξενος, γιατί ψιθύριζε ακόμα. Αρχισε να κλαίει. Δεν μου έλεγε ποιος τη βίασε, επαναλάμβανε, "δεν μπορώ, δεν μπορώ". Την ξαναπήρα πολλές φορές τηλέφωνο εκείνη τη νύχτα, γιατί είχα ταραχτεί τρομερά και δεν το σήκωνε. Αλλά αργότερα μου ομολόγησε πως αυτός που την είχε βιάσει ήταν ο Χάρβεϊ Γουάινστιν. Της πρότεινα να πάει στην αστυνομία αλλά δεν το δεχόταν με τίποτα, "θα με καταστρέψει", μου έλεγε.»

Διαβάστε ακόμη: Εξωδικαστικός συμβιβασμός ύψους 25 εκατομμυρίων για την πλειοψηφία των θυμάτων του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Οταν ο δικηγόρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν τη ρώτησε γιατί δεν έτρεξε στο σπίτι της Σιόρα μόλις άκουσε τι είχε συμβεί, η Πέρεζ απάντησε, «Την έπαιρνα συνέχεια τηλέφωνο, ξανά και ξανά. Οταν ένας φίλος σου, μια φίλη σου, σου λέει κάτι τέτοιο, δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, δεν θέλεις να ξεπεράσεις τα όρια, προσπαθούσα να σεβαστώ τις επιθυμίες της. Κι επιπλέον βρισκόμουν κι εγώ σε μια κατάσταση σοκ, σε πανικό.» Αυτό που λένε, reality check...