Φεστιβάλ / Βραβεία

Ρώμη 2013: ο Τζέιμς Γκρέι Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

στα 10

Ο Τζέιμς Γκρέι επιλέχθηκε να προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 17 Νοεμβρίου.

Ρώμη 2013: ο Τζέιμς Γκρέι Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Τζέιμς Γκρέι επιλέχθηκε φέτος για να ηγηθεί της κριτικής επιτροπής του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης.

Ο Γκρέι, μαζί με 6 ακόμα μέλη, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες μέρες, θα επιλέξει τα φεστιβαλικά βραβεία για το 8ο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αιώνιας Πόλης. Φέτος, οι φήμες θέλουν το φεστιβάλ να έχει ανανεωθεί ως ύφος, επιλογές και κατεύθυνση. Περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Μάρικο Μούλερ, σε δήλωσή του αιτιολογεί την επιλογή του Γκρέι στη θέση του Προέδρου, εκθειάζοντας το σύνολο του έργου του («Little Odessa», «The Yards», «We Own The Night», «Two Lovers»).

Στο περσινο φεστιβάλ των Καννών, ο Γκρέι είχε παρουσιάσει την τελευταία δουλειά του, το μάλλον αποστειρωμένα παραδοσιακό «The Immigrant», το οποίο δίχασε το κοινό. Οι ευρωπαίοι είχαν απογοητευθεί, αλλά οι αμερικανικοί κριτικοί ενθουσιαστεί. Διαβάστε περισσότερα για το «The Immigrant».

Τα μελλοντικά σχέδια του σκηνοθέτη περιλαμβάνουν το «The Lost City of Z» με πρωταγωνιστή τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στο ρόλο του βρετανού εξερευνητή της δεκαετίας του '20 Πέρσι Φόσετ, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στον Αμαζόνιο, αλλά και τον πιλότο της νέας αστυνομικής σειράς του Sundance Channel «The Red Road».

Breaking News: Κι όσο γράφαμε αυτές τις γραμμές, άλλο ένα όνομα αποκαλύφθηκε ότι θα προεδρεύσει σε κριτική επιτροπή του φεστιβάλ της Ρώμης. Ο Λάρι Κλαρκ, ο οποίος πέρσι είχε θριαμβεύσει στο φεστιβάλ κερδίζοντας το μεγαλύτερο βραβείο με την τελευταία ταινία του «Marfa Girl», αναλαμβάνει πρόεδρος της επιτροπής του πιο εναλλακτικού τμήματος CinemaXXI.