Buzz

«Η Μεταμόρφωση του Ρόμπερτ Πάτινσον» και η άποψή του ότι ο Μπάτμαν είναι ένα θλιβερός ήρωας

στα 10

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον δίνει μία μεγάλη συνέντευξη στο GQ Μαρτίου κι αποδεικνύει την μεταμόρφωσή του - έχει αφήσει πίσω για τα καλά το «twlight» της ζωής του και κινείται τις νύχτες στη Gotham.

«Η Μεταμόρφωση του Ρόμπερτ Πάτινσον» και η άποψή του ότι ο Μπάτμαν είναι ένα θλιβερός ήρωας

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον δεν είναι, πια, το αγόρι του «Twilight». Είναι επί 15 χρόνια ηθοποιός και σ' αυτή την καριέρα του, μετά την πρώτη έκρηξη δημοσιότητας, δούλεψε με σκηνοθέτες, auteurs θα έλεγε κανείς, σαν τους Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Βέρνερ Χέρτσογκ, Κλερ Ντενί, Κρίστοφερ Νόλαν, Ρόμπερτ Εγκερς, Ντέιβιντ Μισόντ, Τζέιμς Γκρέι, ή τους αδελφούς Σάφντι.

Τώρα ετοιμάζεται για να κατακτήσει το σύμπαν των υπερηρώων, φορώντας τη στολή του ανθρώπου-νυχτερίδα, του προστάτη/εκδικητή της Gotham City, που τις μέρες τον στενεύει το κοστούμι του πολυεκατομμυριούχου, Μπρους Γουέιν.

Ο Ματ (Ριβς) μού το είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι θέλει να κάνει μία αλά 70ς νουάρ αστυνομική ταινία - σαν τη «Συνομιλία» του Κόπολα.»

Pattinson GQ

Ο «Batman» του Ματ Ριβς θα κάνει την πρεμιέρα του σε λίγες εβδομάδες (3 Μαρτίου στην Ελλάδα, από την Tanweer) κι ο Πάτινσον, όπως είναι φυσικό κάνει το γύρο της διαφήμισης του φιλμ, με μία σειρά από συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι αυτή που δίνει στο τεύχος Μαρτίου του αμερικανικού GQ, όπου δηλώνει ότι θεωρεί το «Batman» μία «θλιβερή ταινία».

«Εχω δει ένα rough cut της ταινίας και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έπεσε το σαγόνι μου στο πάτωμα: ειδικά η πρώτη σεκάνς είναι τόσο διαφορετική από κάθε άλλη ταινία του ήρωα. Ο Ματ (Ριβς) μού το είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι θέλει να κάνει μία αλά 70ς νουάρ αστυνομική ταινία - σαν τη «Συνομιλία» του Κόπολα. Μόλις είδα την πρώτη σεκάνς ξαφνιάστηκα - «ω, είναι πράγματι μία νουάρ αστυνομική ταινία».

Ο δικός μου ήρωας είναι weirdo - και ως Μπρους Γουέιν και ως Batman. Θα τον δούμε κάπως συντρίμια...»

Pattinson GQ

«Σε όλες τις υπόλοιπες ιστορίες υπάρχει η εξήγηση του παιδικού τραύματος: είδε να δολοφονούν τους γονείς τους. Και κάπως αυτό δικαιολογεί την ανάγκη του να είναι ο «Batman». Στη δική μας ταινία όμως το έχουμε δει αλλιώς. Ο Μπρους Γουέιν δημιούργησε αυτή την περσόνα και παγιδεύτηκε σε αυτή για χρόνια (και χρόνια και χρόνια). Δεν είναι κάτι υγιές αυτή η διπλή ζωή. Μάλλον μοιάζει με εθισμό - σαν να παίρνει ναρκωτικά...»

Pattinson GQ

«Κάποια στιγμή ο Αλφρεντ τον βλέπει να γίνεται σκοτεινός και τον ρωτάει τι θα απογίνει η οικογενειακή του κληρονομιά αν συνεχίσει να φέρεται έτσι. Κι εκείνος του απαντάει :

Ποια κληρονομιά, αυτή είναι η κληρονομία μου - να ντύνομαι νυχτερίδα. Μόνο έτσι ξέρω να ζω..»

Pattinson GQ

«Νιώθω ότι λέει πολλά περισσότερα από το ότι αυτός είναι ο σκοπός του, η μοίρα του στη ζωή. Είναι σαν να προλογίζει τον νευρικό κλονισμό του. Κι αυτό κάνει την ιστορία του θλιβερή. Είναι μία θλιβερή ταινία. Ο Batman πάντα είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του - είχε χάσει ελπίδα για την Gotham αλλά ποτέ για τον εαυτό του. Τώρα αμφιβάλλει για τις ικανότητές του, την επιδραστικότητά του, την μοίρα του...»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην επίσημη σελίδα του GQ.com

Διαβάστε περισσότερα:

Pattinson GQ

Pattinson GQ

Pattinson GQ

Pattinson GQ