Buzz

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον ακόμα αμφιβάλλει ότι έχει καταλάβει τι γίνεται στο «Tenet»

στα 10

Είναι σταρ, είναι τολμηρός, είναι όμορφος, είναι και... ειλικρινής!

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον ακόμα αμφιβάλλει ότι έχει καταλάβει τι γίνεται στο «Tenet»

Το «Tenet», η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν που, αν όλα πάνε καλά, θα δούμε στα μέσα Ιουλίου στις οθόνες των (θερινών, εδώ), κινηματογράφων, είναι οπωσδήποτε μια ταινία - γρίφος, εφάμιλλη, όπως λένε, με το «Inception» και το ακόμα ανεξιχνίαστο φινάλε του και, πραγματικά, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο. Το ότι, όμως, εμείς θα σπάσουμε το κεφάλι μας να αποκρυπτογραφήσουμε τα στοιχεία που θα μας δώσει το φιλμ, δεν σημαίνει ότι οι συντελεστές της ταινίας κατάλαβαν κάτι περισσότερο.

Δείτε ακόμη: Αυτό το καλοκαίρι ανήκει στον Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον

Τουλάχιστον, όχι ο Ρόμπερτ Πάτινσον (πρωταγωνιστής, μαζί με τον Τζον Ντέιβιντ Γουόσινγκτον και την Ελίζαμπεθ Ντέμπικι), όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε στο Esquire. «Είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη ταινία, όπως όλες του Κρις. Και τις άλλες χρειάζεται να τις δεις όταν είναι εντελώς τελειωμένες και μονταρισμένες τρεις και τέσσερις φορές, για να καταλάβεις το πραγματικό τους νόημα.»

tenet 607Ισως αν ο Ρομπ έπαιζε λιγότερο με το κινητό του;

Κι ο Πάτινσον, με το χαρακτηριστικό, ελαφρώς αυτοσαρκαστικό χιούμορ που τον διακρίνει, συνεχίζει: «Οσο κάναμε την ταινία, περνούσαν μήνες που σκεφτόμουν, "Ειλικρινά, δεν έχω ιδέα αν έστω αμυδρά καταλαβαίνω τι συμβαίνει". Και, ναι, αυτό το έλεγα στον Τζον Ντέιβιντ. Την τελευταία μέρα του έκανα μια ερώτηση για κάτι που συνέβαινε σε κάποια σκηνή κι ήταν τόσο ριζικά λάθος η προσέγγισή μου για τον ήρωα. Μου λέει, "Ετσι σκεφτόσουν όλο αυτό τον καιρό;". Θεωρούσα πως δημιουργείται ένας δεσμός με βάση το ότι ίσως κανείς μας δεν ήξερε ακριβώς τι γινόταν. Αλλά μετά, σκέφτηκα, "Α, να που ο Τζον Ντέιβιντ όντως ήξερε. Ασφαλώς ήξερε τι γινόταν".»

Διαβάστε ακόμη: Για να το ξεκαθαρίσουμε. Το «Tenet» δεν είναι... ποδήλατο

Βέβαια, ο ίδιος ο Κρίστοφερ Νόλαν, όπως είπε λίγο νωρίτερα στο GQ, είναι βέβαιος πως ο Ρόμπερτ Πάτινσον καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά τα πάντα: «Το ενδιαφέρον με τον Ρομπ είναι ότι σε δουλεύει λίγο, αλλά είναι και αφοπλιστικά ειλικρινής. Η αντίληψή του για το σενάριο ήταν εξαιρετικά ακριβής. Αλλά κατάλαβε, επίσης, τον διφορούμενο χαρακτήρα της ταινίας και τις διαφορετικές πιθανότητες που προκύπτουν στο μυαλό σχετικά με την ιστορία.» Μπράβο σε όλα τα αγόρια, να δούμε εμείς τι θα καταλάβουμε. Με την ευκαιρία, δείτε παρακάτω το τηλεοπτικό σποτ του «Tenet» που προδημοσίευσε το Esquire, το οποίο είναι υπέροχο αλλά, όχι, δεν λύνει καμία απορία.