Buzz

Αρχισαν τα όργανα. Αρθρο του Variety καίει τον Νταγκ Λάιμαν για τις δηλώσεις του για το «Road House»

στα 10

The plot thickens. Η διαμάχη του Λάιμαν με την Amazon αρχίζει να παίρνει μια διαφορετική τροπή, σύμφωνα με άρθρο του Variety.

Αρχισαν τα όργανα. Αρθρο του Variety καίει τον Νταγκ Λάιμαν για τις δηλώσεις του για το «Road House»

Τον προηγούμενο μήνα ο σκηνοθέτης του «Road House» Νταγκ Λάιμαν έδειξε την δυσαρέσκειά του με το ότι το στούντιο της Amazon ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την ταινία αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Amazon Prime κι όχι στις κινηματογραφικές αίθουσες, φτάνοντας σε βαθμό μάλιστα να μποϊκοτάρει την ίδια του ταινία.

Ο ίδιος ανέφερε πως «οταν το “Road House” ανοίξει το φεστιβάλ κινηματογράφου SXSW, δεν θα παρευρεθώ. Η ταινία είναι φανταστική, ίσως η καλύτερή μου, και είμαι σίγουρος ότι θα προκαλέσει χαμό και πιθανώς θα κάνει το κοινό να χορεύει στις θέσεις του κατά τη διάρκεια των τίτλων τέλους. Αλλά δεν θα είμαι εκεί. Το σχέδιό μου ήταν να διαμαρτυρηθώ σιωπηλά για την απόφαση της Amazon να κυκλοφορήσει μια ταινία τόσο ξεκάθαρα φτιαγμένη για τη μεγάλη οθόνη στην πλατφόρμα της. Αλλά η Amazon πληγώνει πολύ περισσότερο κόσμο από εμένα και την ταινία μου. Αν δεν μιλήσω για την Amazon, ποιος θα το κάνει; Ορίστε λοιπόν.»

Τώρα ένα άρθρο του Variety έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά αναλύοντας το πόσο αμφιλεγόμενη ήταν η στρατηγική κυκλοφορίας της ταινίας και γιατί φαίνεται ότι ο Λάιμαν μπορεί να μην ήταν εντελώς ειλικρινής όταν αποφάσισε να διαγράψει το στούντιο της Amazon/MGM πριν από μερικές εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμα: Νταγκ Λάιμαν εναντίon Amazon

doug liman

Σύμφωνα με το άρθρο το «Road House» επρόκειτο να γίνει θύμα της συγχώνευσης της Amazon με την MGM. Ωστόσο, στελέχη της Amazon και της MGM ήθελαν να κρατήσουν την ταινία ζωντανή και έτσι δόθηκε τελεσίγραφο στους εμπλεκόμενους κινηματογραφιστές, ή μάλλον καλύτερα μια επιλογή. Θα μπορούσαν να κάνουν την ταινία για 60 εκατομμύρια δολάρια και να εγγυηθούν μια κυκλοφορία στους κινηματογράφους, ή να πάρουν 85 εκατομμύρια δολάρια και να συμφωνήσουν να στείλουν την ταινία απευθείας στην Prime Video. Ο Λάιμαν και οι παραγωγοί σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησαν να πάρουν τα 85 εκατομμύρια δολάρια, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η ταινία θα γίνονταν σε Prime Video Original.

Μετά την έναρξη της παραγωγής της ταινίας, ο Τζόελ Σίλβερ (πρώην παραγωγός της ταινίας) φέρεται να άρχισε να ζητά να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους. Αλλοι εμπλεκόμενοι άρχισαν να ρωτούν το ίδιο πράγμα. Αλλά κάθε φορά που έπαιρναν νέα για την ταινία, έλεγαν ξεκάθαρα ότι ήταν ένα Prime Video Original. Στη συνέχεια, αφού η ταινία ξεκίνησε τη διαφημιστική της καμπάνια και ο Λάιμαν είπε ότι οι δοκιμαστικές προβολές πήγαν πολύ καλά, ο ίδιος κάνει δημόσιες εκκλήσεις για να βγει η ταινία στις αίθουσες.

Αν κάτι τέτοιο αληθεύει, τότε φαίνεται ότι ο Λάιμαν και οι άλλοι εμπλεκόμενοι σκηνοθέτες προσπαθούν να προκαλέσουν την οργή του κοινού για να αναγκάσουν την Amazon/MGM να κυκλοφορήσει το «Road House» στους κινηματογράφους, κάτι που, φυσικά, δεν πρόκειται να συμβεί.

Το «Road House» είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στο Amazon Prime στις 21 Μαρτίου.