Buzz

Νταγκ Λάιμαν εναντίon Amazon

στα 10

Με ένα άρθρο το οποίο έγραψε ο ίδιος στο Deadline, o Λάιμαν ανακοίνωσε πως θα μποϊκοτάρει τη νέα ταινία επειδή το στούντιο της Amazon αποφάσισε να την κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην πλατφόρμα της.

Νταγκ Λάιμαν εναντίon Amazon

Η νέα ταινία του Νταγκ Λάιμαν έχει τίτλο «Road House» με πρωταγωνιστή τον Τζέικ Τζίλενχαλ και ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στο επερχόμενο φεστιβάλ SXSW του Τέξας.

Ολα καλά μέχρι εδώ. Αλλά φαίνεται πως ο Λάιμαν είναι αρκετά δυσαρεστημένος με το ότι το στούντιο της Amazon ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την ταινία αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Amazon Prime κι όχι στις κινηματογραφικές αίθουσες. Τόσο δυσαρεστημένος που αποφάσισε να την μποϊκοτάρει.

Μάλιστα ο Λάιμαν έγραψε ένα άρθρο στο Deadline εξηγώντας την απόφασή του, λέγοντας μάλιστα ότι η ανακοίνωση πως το «Road House» θα είναι η ταινία έναρξης του φεστιβάλ τον Μάρτιο του έγινε μόλις χτες το απόγευμα.

«Οταν το “Road House” ανοίξει το φεστιβάλ κινηματογράφου SXSW, δεν θα παρευρεθώ. Η ταινία είναι φανταστική, ίσως η καλύτερή μου, και είμαι σίγουρος ότι θα προκαλέσει χαμό και πιθανώς θα κάνει το κοινό να χορεύει στις θέσεις του κατά τη διάρκεια των τίτλων τέλους. Αλλά δεν θα είμαι εκεί. Το σχέδιό μου ήταν να διαμαρτυρηθώ σιωπηλά για την απόφαση της Amazon να κυκλοφορήσει μια ταινία τόσο ξεκάθαρα φτιαγμένη για τη μεγάλη οθόνη στην πλατφόρμα της. Αλλά η Amazon πληγώνει πολύ περισσότερο κόσμο από εμένα και την ταινία μου. Αν δεν μιλήσω για την Amazon, ποιος θα το κάνει; Ορίστε λοιπόν.»

Διαβάστε ακόμα: Ράιαν Κούγκλερ και Μάικλ Μπ. Τζόρνταν ξανά μαζί σε μια ταινία με βρικόλακες

road house

Ο Λάιμαν μας υπενθυμίζει στο άρθρο του ότι η Amazon ανακοίνωσε πριν από λίγα χρόνια ότι θα ξόδευε δισεκατομμύρια δολάρια σε κινηματογραφικές ταινίες, βγάζοντας τουλάχιστον 12 ταινίες το χρόνο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιον, η Amazon χαρακτήρισε το «Road House» μια «τεράστια επιτυχία» και ισχυρίζεται ότι στις δοκιμαστικές προβολές το σκορ της ήταν υψηλότερο από το «Mr. & Mrs. Smith» και «The Bourne Identity», αλλά ακόμα και έτσι δεν προβλέπεται να κυκλοφορήσει την ταινία στον κινηματογράφο.

«Τα γεγονότα: Δήλωσα εγγραφή για να κάνω μια κινηματογραφική ταινία για την MGM. Η Amazon αγόρασε την MGM. Η Amazon είπε να κάνω μια υπέροχη ταινία και θα δούμε τι θα γίνει. Εκανα μια υπέροχη ταινία. Επειδή σε αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις τους, η Amazon δεν ενδιαφέρεται να στηρίξει τους κινηματογράφους, η Amazon θα προβάλει αποκλειστικά το “Road House” στο Amazon Prime».

Από την άλλη πλευρά η Amazon έχει ξεκινήσει ήδη την διαφήμιση της ταινίας κυκλοφορώντας χτες το πρώτο πόστερ με το τρέιλερ να αναμένεται κάποια στιγμή σήμερα και δεν φαίνεται να είναι έτοιμη να κάνει πίσω στην αρχική της απόφαση. Το «Road House» είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στο Amazon Prime στις 21 Μαρτίου.

road house