Buzz

Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ σκοπεύει να κάνει ταινίες μέχρι τα 94 του χρόνια

στα 10

Φαίνεται πως ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ δεν έχει σκοπό να σταματήσει να κάνει ταινίες σύντομα.

Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ σκοπεύει να κάνει ταινίες μέχρι τα 94 του χρόνια

Ενα από τα μεγάλα πάθη του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, από την «Before» τριλογία του μέχρι και το «Boyhood», είναι σίγουρα και το πως η πάροδος του χρόνου επηρεάζει όχι μόνο τον ίδιο τον άνθρωπο αλλά και τις σχέσεις του. Και φαίνεται πως η επόμενή του ταινία, το «Merrily We Roll Along», η κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ του Στίβεν Σόντχαϊμ, δεν θα αποτελεί εξαίρεση.

Το μιούζικαλ παρακολουθεί την επιδείνωση μιας 20χρονης φιλίας μεταξύ τριών δημιουργών με ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό: ολόκληρη η ιστορία αφηγείται αντίστροφα, ξεκινώντας από το τέλος και γλιστρώντας πίσω στο παρελθόν για να δείξει πώς τα πράγματα έγιναν τόσο άσχημα και τελικά γιατί ήταν τόσο καλα μαζι. Και ο Λινκλέιτερ σκοπεύει να τη γυρίσει όπως έκανε με το «Boyhood» - μέσα σε μια διάρκεια 20 χρόνων.

«Είναι κάτι που σκέφτομαι πολύ για όλη μου τη ζωή: Τι θα μπορούσε να με μεταμορφώσει; Πιθανότατα ήμουν περισσότερο στο στρατόπεδο του είμαστε σταθεροί, δίνουμε ή παίρνουμε κάποιο μικρό ποσοστό από εμάς ή τους άλλους. Ετσι, με ενδιέφερε πρόσφατα αυτή η ιδέα ότι τελικά μπορείς να αλλάξεις. Η προσωπικότητα σου δεν είναι σταθερή», είπε ο Λινκλέιτερ σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στους The New York Times.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ θέλει να γυρίσει μια ταινία στα γαλλικά

linklater

Για αυτόν τον λόγο, η προσπάθεια να φανταστεί αν θα μπορέσει να διατηρήσει τις ικανότητές του για να ολοκληρώση την παραγωγή της τελευταίας του ταινίας - θα είναι 80 ετών μέχρι να τελειώσει - δεν είναι κάτι που σκέφτεται.

«Βλέπω τον εαυτό μου να κάνει μια ταινία όταν είμαι 94 ετών. Πραγματικά το κάνω. Θα συνεχίσω, θα προσπαθήσω να παραμείνω σε φόρμα, θα προσπαθήσω να είμαι υγιής, θα ελπίζω να είμαι τυχερός. Αλλά λέμε μια ιστορία που διαδραματίζεται σε 20 χρόνια και είναι πολύ σημαντικό, για να λειτουργήσει αυτή η ιστορία, να αισθάνεστε ότι αυτά τα χρόνια περνούν. Αυτό ήταν το «Boyhood». Έπρεπε να νιώσεις τη ζωή να περνάει. Και αυτή η ταινία είναι για τη μακροχρόνια φιλία και τον τρόπο με τον οποίο η ζωή αντιμετωπίζει τους ανθρώπους και πώς αυτό αλλάζει γύρω στα 20 χρόνια. Όλοι οι εμπλεκόμενοι το κάνουν ξεκάθαρα επειδή νοιάζονται, επομένως πρέπει απλώς να υποθέσουμε ότι θα συνεχίσουν να νοιάζονται και θα νοιάζονται για 10 χρόνια, 15, 16, 17 ακόμη χρόνια. Κρίνεις τους ανθρώπους σε αυτό.»

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ εδώ.