Buzz

Ο Ρίτσαρντ Ντρέιφους θεωρεί τους νέους κανόνες της Ακαδημίας «εμετικούς»

στα 10

Ο Ντρέιφους δηλώνει πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί θα πρέπει να του απαγορεύεται να υποδυθεί έναν μαύρο χαρακτήρα και πως ο καθένας πρέπει να μπορεί να παίξει οποιονδήποτε.

Ο Ρίτσαρντ Ντρέιφους θεωρεί τους νέους κανόνες της Ακαδημίας «εμετικούς»

Ενας από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς των 80s ήταν σίγουρα και ο Ρίτσαρντ Ντρέιφους, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ταινίες τις εποχής. Μιας εποχής που φαίνεται, όπως λέει ο ίδιος, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Μιλώντας σε μια εκπομπή για τους σαρωτικούς νέους κανόνες της Ακαδημίας για την επιλογή των ταινιών που μπορούν να προταθούν για την Καλύτερη Ταινία το 2024 οι οποίες πρέπει να πληρούν πολλαπλές απαιτήσεις όσον αφορά τη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη, τα θέματα και την αφήγηση, σε μια προσπάθεια να γίνει επιτέλους πραγματικότητα η διαφορετικότητα στη βιομηχανία, ο Ντρέιφους δήλωσε πως «με κάνουν να θέλω να κάνω εμετό».

Διαβάστε ακόμα: Ο Ντέιβιντ Ζάσλαβ πιστεύει πως «η αγάπη για δουλειά» θα σταματήσει την απεργία των σεναριογράφων

Richard Dreyfuss jaws

Και συνέχισε λέγοντας πως οι ταινίες «είναι μια μορφή τέχνης. Κανείς δεν πρέπει να μου λέει ως καλλιτέχνη ότι πρέπει να ενδώσω στην πιο πρόσφατη, πιο σύγχρονη ιδέα για το τι είναι ηθική. Τι ρισκάρουμε; Αλήθεια κινδυνεύουμε να πληγώσουμε τα συναισθήματα των ανθρώπων; Δεν μπορούμε να βγάζουμε κανόνες για αυτά».

Οταν ρωτήθηκε για κάτι πιο συγκεκριμένο, όπως η ιδέα ενός λευκού να παίζει έναν μαύρο, ο Ντρέιφους παρέμεινε προκλητικός λέγοντας πως πιστεύει ότι ο καθένας πρέπει να μπορεί να παίξει οποιονδήποτε και αν θέλει να παίξει έναν μαύρο θα πρέπει να έχει αυτή την ευκαιρία, όπως ο Λόρενς Ολίβιε στον «Οθέλλο».

«Επαιξε έξοχα έναν Μαύρο. Μου λένε ότι δεν θα έχω ποτέ την ευκαιρία να παίξω έναν Μαύρο; Μπορούν να πουν σε κάποιον άλλον ότι αν δεν είναι Εβραίος δεν πρέπει να παίξει στο “Ο Εμπορος της Βενετίας;” Είμαστε τρελοί; Δεν ξέρουμε ότι η τέχνη είναι τέχνη;. Είναι τόσο απερίσκεπτο να αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους σαν παιδιά».

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Ρίτσαρντ Ντρέιφους παρακάτω.