Buzz

Ο Ντέιβιντ Ζάσλαβ πιστεύει πως «η αγάπη για δουλειά» θα σταματήσει την απεργία των σεναριογράφων

στα 10

Ο CEO της Warner Discovery μάλλον ρίχνει λάδι στη φωτιά με τις δηλώσεις του, παρά προσφέρει κάποιες ουσιαστικές λύσεις στο θέμα της απεργίας των σεναριογράφων.

Ο Ντέιβιντ Ζάσλαβ πιστεύει πως «η αγάπη για δουλειά» θα σταματήσει την απεργία των σεναριογράφων

Το Σωματείο Σεναριογράφων Αμερικής (WGA) αποφάσισε να απεργήσει για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια την προηγούμενη εβδομάδα για να διεκδικήσει, ανάμεσά σε άλλα, μεγαλύτερο μισθό αλλά και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Αλλά για τον CEO της Warner Discovery Ντέιβιντ Ζάσλαβ, ο οποίος βγάζει 35 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο (σύμφωνα με το Gizmodo), η απεργία αυτή δεν θα αργήσει να λήξει και ο λόγος θα είναι «η αγάπη για δουλειά» που έχουν οι σεναριογράφοι, οι οποίοι, σύμφωνα με το WGA, με το ζόρι τα βγάζουν πέρα οικονομικά μιας και δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα ούτε για νοίκι, για φαγητό, για τις σπουδές των παιδιών τους και για άλλες βασικές ανάγκες.

Διαβάστε ακόμα: Αναβάλλεται η παραγωγή της τελευταίας σεζόν του «Stranger Things»

wga

Μιλώντας στο CNBC o Ζάσλαβ αναφέρθηκε στην απεργία των σεναριογράφων λέγοντας πως «δεν είμαστε χαρούμενοι [τα στούντιο]. Για να δημιουργήσουμε υπέροχες ιστορίες, χρειαζόμαστε σπουδαίους σεναριογράφους. Χρειαζόμαστε όλη τη βιομηχανία να συνεργαστεί. Ολοι αξίζουν να πληρώνονται δίκαια.» Μιλώντας για τη λύση της απεργίας ο Ζάσλαβ είπε πως πρέπει να γίνει «με τρόπο που να κάνει τους σεναριογράφους να νιώθουν ότι τους εκτιμούν γι’ αυτό που κάνουν και τους αποζημιώνουν δίκαια», αλλά και το πως η απεργία θα τελειώσει λόγω «της αγάπης για τη βιομηχανία και την αγάπη για τη δουλειά. Ολοι μπήκαμε σε αυτήν τη βιομηχανία επειδή αγαπάμε τις ιστορίες. Αυτό είναι που θα μας φέρει κοντά».

Οσο κλισέ κι αν ακούγεται το φιλότιμο και η «αγάπη» κάποιου για την δουλειά του ποτέ δεν έβαλαν ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι του σε αυτή καπιταλιστική, όπως και να το κάνουμε, κοινωνία όπου ζούμε, η οποία συνεχίζει να εκμεταλλεύεται, με κάθε τρόπο, το εργατικό δυναμικό. Και ως αναφορά η Warner έβγαλε πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2023, μερίδιο από τα οποία τα μέλη του WGA πιστεύουν πως δικαιούνται.