Industry

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου

στα 10

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 12 νέες επιλογές (και καινούργιων ταινιών, αλλά και κλασικών επενεκδόσεων) σας προσφέρονται από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου. Διαβάστε αναλυτικά και κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου

Επιστρέψαμε από τις παραλίες και τα νησιά και η μελαγχολία του «indian summer» περνάει μόνο με σινεμά! Αυτό πρέπει να σκέφτηκαν οι εταιρίες διανομείς, αλλά και οι μεμονωμένες αίθουσες που πλέον κάνουν (και) δικό τους πρόγραμμα και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου έχουμε 12 επιλογές που σας περιμένουν για να κάνετε πρόγραμμα.

Από την μία οι νέες ταινίες που ήδη συζητιούνται (από το αναπάντεχο κινηματογραφικό ντεμπούτο της Ζόι Κράβιτς «Κώδικας Κινδύνου», μέχρι την πρώτη μεγάλου μήκους του Χάρη Βαφειάδη «Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος»). Και από την άλλη, κλασικές επανεκδόσεις (από Φασμπίντερ και Ιτσικάουα, μέχρι Χάουαρντ Χοκς και Νιλ Σάιμον)

Διαβάστε αναλυτικά, δείτε trailer, κάντε πρόγραμμα.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος

«Μικρά Πράγματα Που Πήγαν Λάθος» (2023) του Χάρη Βαφειάδη

Tι να πήγε λάθος κι έχασε ο Φάνης την οικογένεια του; Πώς έχασε τα χρήματα του μεγάλου βραβείου; Αυτός δεν ήταν ο «Φάνης», ο νικητής του πρώτου Big Brother; Πώς κατάντησε ένα μικροαλητάμπουρας που ντύνεται ως Σπαρτιάτης στην Ακρόπολη για κανένα δίφραγκο από τους τουρίστες; Σε μία αυθόρμητη επίσκεψη στο σπίτι της πρώην γυναίκας του και της έφηβης σήμερα κόρης του το κλίμα είναι συγκαταβατικό - στην καλύτερη περίπτωση. Εκείνος πολυλογάς, φαφλατάς, γεμάτος υποσχέσεις για το μέλλον, επιχειρεί ένα love-bombing που σκάει σαν κενή κροτίδα. Η κόρη του τον βαριέται. Η γυναίκα του τον λυπάται. Η μόνη που χαίρεται που τον βλέπει είναι η Λίζα, η σκυλίτσα τους.

Διαβάστε κι αυτό: Το Flix μιλά με τον Χάρη Βαφειάδη για όλα τα πράγματα που πήγαν σωστά στο ντεμπούτο του

Τι να πήγε λάθος και ο χρηματιστής Παύλος έχασε τη δουλειά του; Πάντως αδυνατεί να παραδεχθεί ήττα, ή να ζητήσει στήριξη από την «trophy wife» γυναίκα του, ή να υποδυθεί κάτι λιγότερο δυνατό κι επιτυχημένο στον μικρό γιο του. Φεύγει κάθε πρωί από τη βίλλα τους σαν να πηγαίνει στο γραφείο, κι επιστρέφει βράδυ «κατάκοπος». Εδώ δεν παραδέχεται ότι ακόμα κι ο γάμος του είναι μια φούσκα. Συνεχίζει, ψυχρά και πεισμωμένα, να κάνει τα στραβά μάτια μπροστά στον αλκοολισμό της γυναίκας του, το τελευταίο της καταφύγιο για να μουδιάζει κάθε της αντίρρηση. Η μόνη υγιής, ζεστή, σχέση σ’ αυτό το γυάλινο παλάτι είναι του μικρού αγοριού με την Μάφιν, την σκυλίτσα τους.

Κάτι πηγαίνει σημαντικά λάθος πάντως όταν αυτοί οι δύο άντρες συναντιούνται και μέσα από μία κομπίνα προσπαθούν να σώσουν τα προσχήματα και τις ζωές τους. Κι αυτό το λάθος είναι που θα ξεφλουδίσει σιγά σιγά όλη τους την υποκρισία - τα λάθη μιας ζωής που τους έφεραν εδώ. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Blink Twice

«Κώδικας Κινδύνου» (Blink Twice, 2024) της Ζόι Κράβιτς

Οταν ο δισεκατομμυριούχος Σλέιτερ Κινγκ συναντά τη σερβιτόρα Φρίντα σε ένα λαμπερό γκαλά, ανάμεσά τους αναπτύσσεται μια απρόσμενη έλξη. Ο Σλέιτερ, εμφανώς γοητευμένος, την προσκαλεί σε ένα παραμυθένιο ταξίδι στο ιδιωτικό του νησί, με τον ίδιο και τους φίλους του. Ωστόσο, κάτω από την επιφάνεια του παραδείσου, κρύβεται μια σκοτεινή αλήθεια. Καθώς οι μέρες κυλούν και οι νύχτες γίνονται όλο και πιο έντονες, η Φρίντα αρχίζει να αισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Αλλόκοτα γεγονότα την αναγκάζουν να αμφισβητήσει την πραγματικότητα που τηνπεριβάλλει, και να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από αυτό το ατελείωτο πάρτι, αν θέλει να ξεφύγει ζωντανή.

Κοσμοπολίτικο ψυχολογικό θρίλερ το σκηνοθετικό ντεμπούτο τής Ζόι Κράβιτς, που έχει πάρει καλές κριτικές και έχει δημιουργήσει buzz. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Hors-saison

«Μαζί Ξανά» (Hors-saison, 2023) του Στεφάν Μπριζέ

Ο Ματιέ, διάσημος ηθοποιός, καταφεύγει σε ένα πολυτελές σπα μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης της δυτικής Γαλλίας για να ξεφύγει από μία επαγγελματική αποτυχία, η οποία εντείνει το ψυχολογικό και υπαρξιακό του αδιέξοδο. Εκείνο που δεν ξέρει είναι ότι εκεί μένει η Αλίς, με την οποία έζησαν μια δυνατή ερωτική ιστορία πριν από δεκαπέντε χρόνια, προτού ο καθένας πάρει τον δρόμο του και διακόψουν κάθε επαφή. Οταν η Αλίς μαθαίνει ότι ο Ματιέ βρίσκεται στην περιοχή, επικοινωνεί μαζί του και του προτείνει να τα πουν από κοντά. Εχουν, όμως, επουλωθεί οι πληγές που τους άφησε η σχέση τους; Θα μπορέσουν να γυρίσουν πίσω στις ζωές τους όπως τις ξέρουν;

Πιο ανθρωποκεντρικός, παρά πολιτικός, αυτή τη φορά ο Στεφάν Μπριζέ βάζει δυο μαγικούς ηθοποιούς ν' αναλογιστούν τις δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή. Πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

the crow 2024

«Το Κοράκι» (The Crow, 2024) του Ρούπερτ Σάντερς

Οι αδελφές ψυχές Ερικ και Σέλι δολοφονούνται βάναυσα από τους δαίμονες του παρελθόντος της Σέλι. Οταν του δοθεί η ευκαιρία να σώσει τη μοναδική του αγάπη θυσιάζοντας τον εαυτό του, ο Ερικ αναζητά εκδίκηση χωρίς έλεος, διασχίζοντας τους κόσμους ανάμεσα στους ζωντανούς και τους νεκρούς για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Από τον Ρούμπερτ Σάντερς (της «Χιονάτης και του Κυνηγού» και του «Ghost in the Shell»), μια νέα διασκευή του ζοφερού graphic novel, με τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ πρωταγωνιστή. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Greedy People

«Απληστοι Ανθρωποι» (Greedy People, 2024) του Πότσι Ποντσιρόλι

Οταν ένας αστυνομικός και ο πρωτάρης συνάδελφός του βρίσκουν ένα εκατομμύριο δολάρια δίπλα σε ένα πτώμα, αποφασίζουν να λύσουν το μυστήριο, να κρατήσουν κρυφό τον φόνο και να κρατήσουν τα χρήματα. Οταν η σύζυγος του ενός ανακαλύψει τα λεφτά και οι φήμες για τη δολοφονία αρχίζουν να διαδίδονται στη μικρή, νησιωτική κωμόπολη, η κατάσταση περιπλέκεται, οδηγώντας σε ξεκαρδιστικά κακές και θανάσιμες αποφάσεις.

«Κοενική» κωμωδία από τον Πότσι Πονσιρόλι του «Old Henry» και του «Jay and Silent Bob Reboot». Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Justicia Artificial

«Τεχνητή Δικ Α.Ι. οσύνη» (Justicia Artificial, 2024) του Σιμόν Κασάλ

Στο εγγύς μέλλον, η κυβέρνηση σκοπεύει να αντικαταστήσει τους δικαστές με λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης, δεσμευόμενη να αυτοματοποιήσει αποτελεσματικά και να αποπολιτικοποιήσει το δικαστικό σύστημα. Η Κάρμεν Κόστα, διακεκριμένη δικαστής, έχει προσκληθεί να αξιολογήσει αυτή τη νέα διαδικασία. Ωστόσο, όταν ο δημιουργός του λογισμικού βρίσκεται νεκρός, συνειδητοποιεί ότι η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο και ότι θα πρέπει να πολεμήσει τα ισχυρά συμφέροντα που παίζουν στα υψηλότερα κλιμάκια του κράτους.

Αναμενόμενα, ένα θρίλερ για το A.I. ως Δικαστικό Λειτουργό! Ισπανική συμπαραγωγή της Amazon Prime με την ισπανική Tornasol, βγαίνει ταυτόχρονα στην Ισπανία και... το Φάληρο. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Dolphin Boy

«Ο Δελφινομικρούλης» (Dolphin Boy, 2022) του Μοχάμαντ Κεϊράντις

Ενα μικρό αγόρι, ο Αμπαν, επιβιώνει από ένα αεροπορικό δυστύχημα. Για καλή του τύχη, όμως, σώζεται από ένα κοπάδι δελφινιών, ανάμεσα στα οποία και ο Σέφιντ, ένα μικρό δελφίνι που αμέσως γίνεται αχώριστος με τον Αμπαν. Το αγόρι και το δελφίνι μεγαλώνουν παρέα σαν αδέλφια, διασκεδάζοντας τους πάντες γύρω τους με τα παιχνίδια και τα κόλπα τους. Ομως, μια μέρα η γαλήνη του χαρούμενου κόσμου τους θα διαταραχτεί από την άφιξη ενός κακού Χταποδιού, που θέλει να εξουσιάζει τον υποβρύχιο κόσμο. Ο Αμπαν εξορίζεται στην ξηρά, όπου τον βρίσκει και τον φροντίζει ένας καλόκαρδος άνδρας της θάλασσας. Με τη βοήθειά του, το αγόρι θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι για να λύσει το μυστήριο της πραγματικής του ταυτότητας, αλλά και να βοηθήσει τον υποβρύχιο κόσμο να αντιμετωπίσει τον μεγάλο του εχθρό.

Υποβρύχια περιπέτεια κινουμένων σχεδίων για τους μικρούς θεατές που γύρισαν από τις διακοπές.Θα κυκλοφορήσει μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Le Fil

«Μια Συνηθισμένη Υπόθεση» (Le Fil, 2024) του Ντανιέλ Οτέιγ

Ο Νικολά Μιλίκ ετοιμάζει δείπνο για τα πέντε παιδιά του όταν ξαφνικά η αστυνομία χτυπάει στην πόρτα του: η γυναίκα του δολοφονήθηκε - από τον ίδιο - τουλάχιστον για αυτό κατηγορείται. Ο πατέρας της οικογένειας απομακρύνεται από τα παιδιά του σε ένα δευτερόλεπτο. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε δικηγόρο: στο πλευρό του τίθεται ο Ζαν Μονιέ. Ο Ζαν είναι ένας απογοητευμένος δικηγόρος, διορισμένος να τον υπερασπιστεί και από εδώ και πέρα δεν αποκλίνει σχεδόν καθόλου από αυτό. Φαίνεται να παίρνει την υπόθεση όλο και πιο προσωπικά. Ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν την ενοχή του, ο Μονιέ φαίνεται πεπεισμένος για την αθωότητά του. Καθώς οι έρευνές του τον στέλνουν πίσω στη νύχτα της δολοφονίας και στην οικογενειακή δυναμική, έρχεται ακόμη πιο κοντά με τον πελάτη του, αυξάνοντας την πίεση να τον υπερασπιστεί. Τα όρια μεταξύ του νόμου και της ερμηνείας του γίνονται όλο και πιο θολά - το ίδιο απειλούμενα είναι τα όρια μεταξύ αλήθειας και ψέματος.

Βασισμένος στο μυθιστόρημα του Ζαν-Ιβ Μουαγιάρ, ο Ντανιέλ Οτέιγ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σ' ένα χιτσκοκικό δικαστικό θρίλερ. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.


ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ

Ξυπόλυτοι στο Πάρκο

«Ξυπόλυτοι στο Πάρκο» (Barefoot in the Park, 1967) του Τζιν Σακς

Μανχάταν, 60ς. Ο πιο εγκρατής και σοβαρός δικηγόρος Πολ και η πιο παρορμητική, χαοτική Κόρι είναι ένα ερωτευμένο, νιόπαντρο ζευγάρι. Μόλις 6 μέρες παντρεμένοι μετακομίζουν στο μικρό διαμέρισμα που βρήκαν το οποίο τους προσγειώνει απότομα από τον μήνα του μέλιτος στην πραγματικότητα: δεν τους χωράει, δεν έχει θέρμανση, δεν έχει ασανσέρ και πρέπει να ανεβαίνουν 5 πατώματα με τις σκάλες. Η Κόρι μοιάζει να διασκεδάζει την κατάσταση, ο Πολ γρήγορα εκνευρίζεται. Θα είναι αυτό η αρχή του τέλους του γάμου τους; Θα καταλάβουν ότι μόνο η αγάπη δεν φτάνει για να συντηρήσει μία σχέση; Ή θα ξεπεράσουν τις συνθήκες και θα αποφασίσουν ότι όλα θα τα αντιμετωπίζουν μαζί;

Το βραβευμένο με Tony θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον, μεταφέρθηκε στο σινεμά με πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Τζέιν Φόντα, και ανακηρύχθηκε ως μία από τις κλασικότερες ρομαντικές κομεντί. Σε επανέκδοση, αποκλειστικά στο θερινό κινηματογράφο «Βάρκιζα». Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

The Big Sleep

«Ο Μεγάλος Υπνος» (The Big Sleep, 1947) του Χάουαρντ Χοκς

Ο Μάρλοου, προσλαμβάνεται από τον στρατηγό Στέρνγουντ για να διαλευκάνει την υπόθεση εκβιασμού της άτακτης κόρης του Κάρμεν (Μάρθα Βίκερς), ενός επιπόλαιου υπερσεξουαλικού νυμφιδίου. Στην αναζήτηση της αλήθεια, ο Μάρλοου θα γνωρίσει την διαφθορά και την παρακμή της τάξης των αργόσχολων πλούσιων του Λ.Α., θα προσπαθήσει να ξεδιαλύνει έναν κυκεώνα δολοφονιών, δωροδοκιών, εξαφανίσεων, θα γνωρίσει την Βίβιαν Στέρνγουντ (Λωρήν Μπακώλ), μεγάλη αδελφή της Κάρμεν, μαζί θα φτάσουν στην πιο σκοτεινή άκρη του μυστηρίου, αλλά θα ζήσουν κι έναν σκληρό όσο και παθιασμένο έρωτα.

Το αριστούργημα του Χάουαρντ Χοκς, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρέιμοντ Τσάντλερ, σε επανέκδοση. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Ο Φόβος Τρώει τα Σωθικά

«Ο Φόβος Τρώει τα Σωθικά» (Angst essen Seele auf, 1974) του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Μια εξηντάχρονη χήρα που εργάζεται ως καθαρίστρια γνωρίζει έναν Μαροκινό́ άντρα, τον Αλί, ο οποίος είναι τουλάχιστον 20 χρονιά νεότερός της. Ο Αλί χορεύει μαζί́ της, τη συνοδεύει σπίτι της και κοιμούνται μαζί́. Σύντομα ο Αλί μετακομίζει στο διαμέρισμά της, δοκιμάζει να συγκατοικήσει μαζί της και οι δυο τους αποφασίζουν κάποια στιγμή́ να παντρευτούν, προκαλώντας όμως έτσι την αποδοκιμασία, αλλά και την οργή́ του περίγυρού τους.

Η αγάπη όλα τα νικά, ακόμα και τον κυνισμό του Φασμπίντερ, σε μια από τις ωραιότερες ταινίες του, που κλείνει φέτος 50 χρόνια ζωής. Θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Fires on the Plain

«Fires on the Plain» (Nobi, 1959 ) του Κον Ιτσικάουα

Στην εκπνοή του Β' Παγκόσμιου, ό,τι έχει απομείνει από τον ιαπωνικό στρατό στο Λέιτε, στις Φιλιππίνες, εγκαταλείπεται στην τύχη του από τη δοίκηση, με μόνο προοπτική το θάνατο από ασιτία. Αρνούμενος τη νοσοκομειακή περίθαλψη για φυματίωση και εκδιωγμένος από τη μονάδα του, ο στρατιώτης Ταμούρα ταξιδεύει στο άγνωστο, συναντώντας μια ολοένα και πιο εξευτελισμένη διατομή στρατιωτών του Αυτοκρατορικού Στρατού, που τελικά ενδίδουν στην πιο τρομακτική λαχτάρα όλων. Ενα αγωνιώδες πορτρέτο απελπισμένων Ιαπώνων στρατιωτών που έχουν εγκλωβιστεί σε μια παράξενη γη, αυτή είναι μια συναρπαστική κατάβαση στην ψυχολογική και σωματική λήθη.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Σοέι Οόκα, το συνταρακτικό αντιπολεμικό δράμα του Ιάπωνα Κον Ιτσικάουα από το 1959. Για πρώτη φορά στις ελληνικές αίθουσες, με αποκατεστημένες κόπιες. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!