Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 24 Ιουνίου

στα 10

Σημειώστε πόσες και ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 24 Ιουνίου

Η τελευταία κινηματογραφική εβδομάδα του Ιουνίου ανεβάζει την ένταση και σε πρεμιέρες και σε επανεκδόσεις. Μαζί με τις ταινίες που συνεχίζονται, αυτές που βγαίνουν την Πέμπτη που μας έρχεται δίνουν στον θεατή επιλογές και σχεδόν καθημερινή βραδινή έξοδο για σινεμά. Σύντομα και σε κλειστές αίθουσες 12μηνης λειτουργίας...

Ακόμη περισσότερες οσκαρικές ταινίες, ακόμη περισσότερες ελληνικές ταινίες, ακόμη περισσότερες επανεκδόσεις - για ένα καλοκαίρι που το θερινό σινεμά παίρνει την εκδίκησή του για τους μήνες των κλειστών αιθουσών.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και σε όλα τα θερινά.


monday 607

Monday του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

To «Monday » αφηγείται την ιστορία του Μίκι και της Κλόε, δύο Αμερικανών που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα. Καθώς η παραμονή της Κλόε πλησιάζει στο τέλος της, αποφασίζει να αφήσει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει αν το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας.

«Ενα ερωτικό γράμμα στην Αθήνα κι ένας ύμνος στους παράφορους έρωτες» του Αργυρη Παπαδημητρόπουλου με πρωταγωνιστές τον Σεμπάστιαν Σταν και την Ντενίζ Γκoφ. Από τις 24 Ιουνίου στις αίθουσες. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

minari 607

Minari του Λι Αϊζακ Τσανγκ

Στην δεκαετία του '80, ο Ντέιβιντ, ο επτάχρονος γιος μιας κορεοαμερικάνικης οικογένειας, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα νέο περιβάλλον και έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, όταν ο πατέρας τους αποφασίζει να μετακομίσουν από την δυτική ακτή στην επαρχία του Αρκάνσας. Η μητέρα του Μόνικα είναι απεγνωσμένη από το γεγονός ότι αναγκάζονται να ζουν σε ένα τροχόσπιτο κι ο ατίθασος Ντέιβιντ και οι αδελφές του βαριούνται αφόρητα την νέα τους ζωή. Μέχρι την στιγμή που η επίσης ζαβολιάρα γιαγιά τους, έρχεται από την Κορέα για να ζήσει μαζί τους και οι παράξενοι τρόποι της εξάπτουν την περιέργεια του Ντέιβιντ. Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του αποφασισμένος να φτιάξει μια φάρμα στην καινούρια τους γη, θα διακινδυνεύσει τις οικονομίες τους, τον γάμο του και θα βάλει ολόκληρη την οικογένειά του σε κίνδυνο.

Από το φεστιβάλ του Sundance μέχρι την θριαμβευτική του πορεία στα βραβεία το φιλμ του Λι Αίζακ Τζανγκ εμπνέεται από την δική του παιδική ηλικία για να αφηγηθεί μια χαμηλότονη τρυφερή ιστορία. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

way down

Οι Διαρρήκτες (Way Down) του Χάουμε Μπαλαχουέρο

Η τράπεζα της Ισπανίας στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο που δεν έχει χάρτη, δεν έχει αποθηκευμένα δεδομένα της ασφάλειας της. Eνας νεαρός μηχανικός, ο Τομ, είναι αποφασισμένος να καταφέρει το ακατόρθωτο και να ληστέψει την τράπεζα. Μαζί με τους συνεργάτες του θα έχουν μόνο 105 λεπτά για να το καταφέρουν. Η αντίστροφη μέτρηση για την ληστεία του αιώνα μόλις ξεκίνησε.

Ριφιφί στη Μαδρίτη από τον σκηνοθέτη του «Rec». Από τις 24 Ιουνίου στις αίθουσες. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

American Traitor: The Trial of Axis Sally

Αμερικάνικη Προδοσία (American Traitor: The Trial of Axis Sally) του Μάικλ Πόλις

Ο εκκεντρικός, χαρισματικός δικηγόρος Τζέιμς Λάφλιν (Αλ Πατσίνο) αναλαμβάνει την τολμηρή υπόθεση υπεράσπισης της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Μίλντρεντ Γκίλαρς (Μίντοου Γουίλιαμς) για δέκα κατηγορίες προδοσίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από την αναπάντεχη αρνητική αντίδραση που προκαλεί στην πατρίδα του. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Μίλτρεντ αποτέλεσε ένα πολύτιμο όπλο στα χέρια των Ναζί και αναγκάστηκε να τραγουδήσει ηττοπαθή προπαγανδιστικά τραγούδια στους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονταν στην Ευρώπη. Έχοντας τρομοκρατηθεί και πέσει θύμα βιασμού από τον Γιόζεφ Γκέμπελς, το δεξί χέρι του Χίτλερ, η Μίλντρεντ εκπέμπει μηνύματα γεμάτα μίσος με στόχο να επιβιώσει το σκοτάδι και τον επικίνδυνο πόλεμο του Τρίτου Ράιχ. Παρά τις αποτυχημένες της προσπάθειες να δολοφονήσει τον Γκέμπελς, η Μίλντρεν τελικά αιχμαλωτίζεται από τις Αμερικανικές δυνάμεις και στέλνεται πίσω για δίκη, εκεί όπου κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, ο Λάφλιν προσπαθεί να σώσει τη φήμη της και παράλληλα να διατηρήσει τη δική του.

Μια αληθινή ιστορία από το μεγάλο βιβλίο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Από τις 24 Ιουνίου στις αίθουσες. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

Blue Velvet

Μπλε Βελούδο (Blue Velvet) του Ντέιβιντ Λιντς

Ο νεαρός Τζέφρι έχει μόλις επιστρέψει σε μια συνηθισμένη ήσυχη πόλη της αμερικανικής επαρχίας για να επισκεφθεί τον άρρωστο πατέρα του, όταν ανακαλύπτει ένα κομμένο ανθρώπινο αυτί σε ένα λιβάδι κοντά στο σπίτι του. Αποφασίζει να ερευνήσει το μυστήριο παράλληλα με την αστυνομία, και μπλέκεται σε μια σειρά αλλόκοτων και επικίνδυνων καταστάσεων, στις οποίες πρωταγωνιστούν ένας ψυχωτικός, σαδιστής εγκληματίας (Ντένις Χόπερ), μία βασανισμένη τραγουδίστρια σε καμπαρέ (Ιζαμπέλα Ροσελίνι) και η σκοτεινή πλευρά του ίδιου του πρώην αφελούς εαυτού του...

To παραισθησιογόνο αριστούργημα του Ντέιβιντ Λιντς, σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

Garde a Vue

Το Αίνιγμα (Garde à Vue) του Κλοντ Μιλέρ

Διακεκριμένος νομικός σε μια μικρή πόλη της γαλλικής επαρχίας κρίνεται ύποπτος για την τέλεση ενός φρικτού εγκλήματος: τον βιασμό και τον φόνο δυο μικρών κοριτσιών. Ο αξιωματικός της αστυνομίας (Λίνο Βεντούρα) που έχει χρεωθεί την υπόθεση προσπαθεί να αποδείξει την ενοχή του υπόπτου υποβάλλοντάς τον σε πολύωρη, εξοντωτική ανάκριση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Όμως ο δικηγόρος είναι σκληρό καρύδι, όσο τουλάχιστον και ο επιθεωρητής, και ξέρει να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Επιπλέον, τα στοιχεία που συνδέουν τον δικηγόρο με το έγκλημα είναι περιστασιακά. Η ανάκριση, όσο περνούν οι ώρες, εξελίσσεται σε ένα ψυχικό μπρα ντε φερ μεταξύ των δύο ανδρών, που και οι δύο ξέρουν καλά την τέχνη του να φέρνουν τα γεγονότα στα μέτρα τους. Όταν η κατάσταση φτάνει σε αδιέξοδο, παρουσιάζεται σαν από μηχανής... θεά η σύζυγος του υπόπτου (Ρόμι Σνάιντερ), της οποίας οι συνταρακτικές αποκαλύψεις θα δώσουν μια εντελώς αναπάντεχη τροπή στην ανάκριση.

Αστυνομικό θρίλερ της δεκαετίας του '80 με λαμπερό καστ - Μισέλ Σερό, Λίνο Βεντούρα, Ρόμι Σνάιντερ - που αξίζει να δεις ξανά μετά από χρόνια ή να το ανακαλύψεις για πρώτη φορά. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες. Από τις 24 Ιουνίου στις αίθουσες. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

Bob le Flambeur

Μπομπ ο Χαρτοπαίκτης (Bob le Flambeur) Ζαν-Πιερ Μελβίλ

Ο Μπομπ είναι ένας παλιός γκάγκστερ και χαρτοπαίκτης. Eχει μείνει στεγνός από λεφτά αλλά λατρεύει τον τζόγο. Στο μεταξύ, όλοι νομίζουν ότι έχει αποσυρθεί από το «επάγγελμά», μαζί τους και ο αστυνόμος που διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις με τον Μπομπ. Ομως ο Μπομπ θα αποφασίσει να ληστέψει ένα καζίνο στο Ντοβίλ. Τα πάντα έχουν μελετηθεί μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, όλα είναι σχεδιασμένα στην εντέλεια, εκτός από μία λεπτομέρεια: Η αστυνομία γνωρίζει τα πάντα.

To κλασικό φιλμ νουάρ του Ζαν-Πιερ Μελβιλ, προάγγελος της Nouvelle Vague σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες. Από τις 24 Ιουνίου στις αίθουσες. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και σε όλα τα θερινά.