Buzz

Ανοίγουν οι κινηματογράφοι 12μηνης λειτουργίας από την 1η Ιουλίου

στα 10

Μόνο για εμβολιασμένους ή κατόχους αρνητικού self test.

Flix Team
Ανοίγουν οι κινηματογράφοι 12μηνης λειτουργίας από την 1η Ιουλίου

Την επαναλειτουργία των κλειστών κινηματογράφων από την 1η Ιουλίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πριν από λίγο.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι η πληρότητα στα κλειστά σινεμά θα είναι στο 50%.

Η είσοδος, όπως αναμενόταν, θα επιτρέπεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή με αρνητικό self test.

Καθολική είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας με παράλληλη υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης, ενώ υπάρχει και σύσταση για την εγκατάσταση φίλτρων HEPA.

Τα νέα, παρά τη θετική είδηση της επαναλειτουργίας των κινηματογράφων, διχάζουν, αφού το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι κάτι που για την ώρα θεωρείται ισοδύναμο μιας υποχρέωσης που κανείς δεν είναι σίγουρος ότι μπορεί να επιβληθεί συνταγματικά από το κράτος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ανοίξουν όλες οι αίθουσες 12μηνης λειτουργίας με την άρση του περιορισμού, ενώ οι περισσότεροι από το χώρο σχολιάζουν πως αυτό είναι ένα πρώτο δοκιμαστικό βήμα που σταδιακά θα οδηγήσει στην πλήρη απελευθέρωση και στη λειτουργία των αιθουσών χωρίς περιορισμούς.

Αναμένονται περισσότερες ανακοινώσεις και εξελίξεις...

Διαβάστε ακόμη: Σινεμά μόνο για εμβολιασμένους;