Industry

Τα «Παράσιτα» σπάνε τα ρεκόρ και στο box office

στα 10

Ο Μπονγκ Τζουν-χο δεν γιόρτασε τον οσκαρικό θρίαμβο της ταινίας του μόνο πίνοντας, αλλά και με αύξηση 234% των εισιτήριων της στο box office.

Τα «Παράσιτα» σπάνε τα ρεκόρ και στο box office

Εκτός από το γεγονός πως ήταν έτσι κι αλλιώς μια από τις πιο πετυχημένες ξενόγλωσσες ταινίες στα αμερικανικά ταμεία, τα «Παράσιτα» ολοκλήρωσαν τον οσκαρικό τους θρίαμβο (και τα απανωτά ρεκόρ που έσπασαν) και με τη μεγαλύτερη αύξηση στα ταμεία που γνώρισε ταινία βραβευμένη με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Το ρεκόρ κρατούσε η περσινή επίδοση του «Πράσινου Βιβλίου» που είδε αστρονομική αύξηση 121% μετά τα Οσκαρ.

Τα «Παράσιτα» συγκέντρωσαν 5.5 εκ. δολάρια σε εισπράξεις το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, συνολικά 8.8 εκ. δολάρια μέσα στην εβδομάδα από τη μέρα που θριάμβευσε στα Οσκαρ, φτάνοντας τα 44 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις μόνο στην Αμερική. Παγκοσμίως, η ταινία έχει ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια δολάρια - σημαντική και η αύξηση του ενδιαφέροντος του ελληνικού κοινού για την ταινία μετά τα Οσκαρ.

Διαβάστε ακόμη: Τι σημαίνει ο θρίαμβος των «Παρασίτων» για τα Οσκαρ, το Χόλιγουντ και... το σινεμά;

parasite 607

Τα «Παράσιτα» έχουν κυκλοφορήσει σε DVD και streaming ήδη από τον Ιανουάριο, όπως αναφέρει το Variety. Η εταιρία διανομής της όμως, η Neon, αποφάσισε να συνεχίσει και να εξαπλώσει την παρουσία της στις αίθουσες, τον αριθμό ρεκόρ των 2001 για ξενόγλωσση ταινία (η προηγούμενη ξενόγλωσση ταινία με τόσο μεγάλο αριθμό αιθουσών ήταν το «Kung Fu Hustle» του 2004 που άνοιξε σε 2.503 αίθουσες).

«Είναι μια μεγάλη νίκη για τα "Παράσιτα"», αναφέρει ο αναλυτής Πολ Ντεργκαραμπέντιαν. «Το παράδειγμα αυτό αποδεικνύει πως η μεγάλη οθόνη και το streaming μπορούν να συμπορεύονται».

Τα «Παράσιτα» συνεχίζονται και στις ελληνικές αίθουσες - διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix και αναζητήστε ώρες προβολών σε Αθήνα και υπόλοιπη Ελλάδα. Η ταινία διατίθεται και on demand στην COSMOTE TV.