Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019 | Οι προβλέψεις του Flix - Καλύτερη Ταινία

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 91η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Oscars 2019 | Οι προβλέψεις του Flix - Καλύτερη Ταινία

Λογική ή συναίσθημα; Στατιστικά ή παρόρμηση; Στη μεγάλη κατηγορία της οσκαρικής βραδιάς, θα κριθεί το ύφος, το κίνητρο και η τόλμη του συνολικού σώματος (ανανεωμένου φέτος ώστε να εκφράζει μεγαλύτερη διαφοροποίηση) της Ακαδημίας. Το πάλαι ποτέ θεωρούμενο φαβορί, «Ενα Αστέρι Γεννιέται», έχει καθίσει στα μετόπισθεν, με το «Ρόμα» να συγκεντρώνει τα περισσότερα προαπαιτούμενα για να φύγει με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αλλά τα fan favourites (κι η Ακαδημία από fans αποτελείται, άλλωστε), το «Πράσινο Βιβλίο» και το «Bohemian Rhapsody» να διεκδικούν σθεναρά τις ψήφους. Κι αν αυτές οι ψήφοι μοιραστούν από 'δω κι από 'κει, να τότε που μπορεί να δούμε και κάποια «Ευνοούμενη» να κάνει την έκπληξη.

Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τα στοιχήματα και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς. Μείνετε συντονισμένοι στο Flix και ξενυχτήστε μαζί μας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου για να δούμε και να σχολιάσουμε μαζί την 91η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.



«Ενα Αστέρι Γεννιέται» - Μπιλ Γκέρμπερ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Λινέτ Χάουελ Τέιλορ

Μετά την επίσημη πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας, με τα πρώτα κύματα τεράστιου ενθουσιασμού, το «Ενα Αστέρι Γεννιέται» ταξίδεψε για λίγο πάνω στο κύμα της ιδέας ότι θα σαρώσει στα Οσκαρ. Τώρα, θεωρείται πραγματικά φαβορί μόνο για το τραγούδι «Shallow», με τη συγκινητική ερμηνεία της Lady Gaga και του Μπράντλεϊ Κούπερ κι εκεί, πιθανότατα, θα σταματήσει η οσκαρική πορεία του.


«Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία» - Ντίντι Γκάρντνερ, Τζέρεμι Κλάινερ, Ανταμ ΜακΚέι, Κέβιν Μέσικ

Με τη φόρα ενός από τα σημαντικά φαβορί για το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Κρίστιαν Μπέιλ, το «Vice», με την κυνική πολιτική σφραγίδα του Ανταμ ΜακΚέι, θα είναι έκπληξη να κερδίσει στη μεγάλη κατηγορία, εκτός κι αν οι ψήφοι μοιραστούν τόσο που το αναδείξουν, λιγάκι όπως συνέβη και με τον κεντρικό του ήρωα, Ντικ Τσένεϊ!


«Ρόμα» - Γκαμπριέλα Ροντρίγκες, Αλφόνσο Κουαρόν

Τα προγνωστικά δίνουν στο «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν 30% πιθανότητες να κερδίσει το μεγάλο Οσκαρ της χρονιάς, νούμερο που ενδεχομένως δίνει στην ταινία προβάδισμα, αλλά τόσο διστακτικό. Η επιλογή του «Ρόμα» θα σημάνει δύο ιστορικές πρωτιές για τη φετινή απονομή: ποτέ ξενόγλωσση ταινία δεν έχει κερδίσει το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, όπως και ποτέ δεν το έχει παραλάβει μια... ταινία του Netflix! Αρα, εάν το «Ρόμα» είναι ο νικητής, η επιλογή θα σημάνει και θεμελιώδεις αλλαγές, τόσο στην πολιτισμική φυσιογνωμία των βραβείων, όσο και στην επιχειρηματική ταυτότητά τους.


«BlacKkKlansman: H Παρείσφρηση» - Σον ΜακΚίτρικ, Τζέισον Μπλουμ, Ρέιμοντ Μάνσφιλντ, Τζόρνταν Πιλ, Σπάικ Λι

Η αντιρατσιστική ταυτότητα του σινεμά του Σπάικ Λι, εδώ στην πιο mainstream εκδοχή της, θα καλύψει το κινηματογραφικό και ανθρωπιστικό συναίσθημα πολλών ψηφοφόρων της Ακαδημίας, χωρίς, όμως, τη δύναμη να τη φέρει στην πρώτη σειρά των βραβείων.


«Το Πράσινο Βιβλίο» - Τζιμ Μπερκ, Τσαρλς Μπ. Γουέσλερ, Μπράιαν Κάρι, Πίτερ Φαρέλι, Νικ Βαλελόνγκα

Η ταινία που κέρδισε το Βραβείο του Σωματείου Αμερικανών Παραγωγών, κέρδισε, με τα θετικά και εύκολα μηνύματά της, και την καρδιά των απανταχού θεατών, γιατί όχι και των ψηφοφόρων της Ακαδημίας. Είναι το προσιτό, προβλέψιμο, mainstream φαβορί για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.


«Η Ευνοούμενη» - Σέσι Ντέμπσεϊ, Εντ Γκίνεϊ, Λι Μάγκιντεϊ, Γιώργος Λάνθιμος

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έχει υποψηφιότητες σε όλες τις βασικές κατηγορίες που, θεωρητικά, την καθιστούν πιθανή επιλογή για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας (Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Μοντάζ, Ρόλων), αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα μείνει στη συμμετοχή. Αλλωστε, για μια ευρωπαϊκή (πρακτικά και εγκεφαλικά) ταινία, με έντονο ταξικό μαύρο χιούμορ και τον βαθύ κυνισμό του σινεμά του Λάνθιμου, η επιτυχία είναι ήδη τεράστια και κεκτημένη.


«Black Panther» - Κέβιν Φιγκ

Δύσκολο να κερδίσει το «Black Panther» το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ωστόσο είναι ήδη η πρώτη υπερ-ηρωική, κομιξική ταινία που βρίσκεται υποψήφια στη μεγάλη κατηγορία σε ολόκληρη την ιστορία του θεσμού, συγκεράσσοντας, για πρώτη φορά, την καλλιτεχνική διάκριση με τη σαρωτική εισπρακτική επιτυχία στα ταμεία, ήδη ένα τεράστιο επίτευγμα από μόνο του. Σε κάθε περίπτωση, εάν φύγει απόψε με το Μεγάλο Οσκαρ, η επιλογή θα καταδεικνύει περισσότερο ιδεολογική επιλογή.


«Bohemian Rhapsody» - Γκρέιαμ Κινγκ

Is this the real life? Οπου μια έντονα εξωραϊσμένη εκδοχή της ζωής του Φρέντι Μέρκιουρι, σε μια ταινία όπου ο σκηνοθέτης ουδέποτε συγχαίρεται γιατί κουβαλάει μια σειρά καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό, κερδίζει το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας; Και όμως, οι πιθανότητες φέρνουν το «Bohemian Rhapsody» στο προσκήνιο, μόνο και μόνο επειδή έχει, ως τώρα, κερδίσει τη συνειδησιακή συμπάθεια των επαγγελματιών ψηφοφόρων. Σε κάθε περίπτωση, για χάρη του, οι εναπομείναντες Queen θα τραγουδήσουν ζωντανά στη σκηνή του Dolby Theatre.


Oscars 2019: Οι προβλέψεις του Flix


Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Πριν τη «μεταφορά» τους στο κόκκινο χαλί και την έναρξη της τελετής, οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ειδική εκπομπή «OSCARS’ NIGHT» αφιερωμένη στα OSCAR, με συντονιστή τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και καλεσμένους ηθοποιούς και ανθρώπους του κινηματογράφου, που θα σχολιάζουν τις υποψηφιότητες και θα κάνουν τις δικές τους προβλέψεις. Η εκπομπή και η αποστολή στο κόκκινο χαλί θα προβληθεί live και στο επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouΤube, στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής! Η τηλεοπτική κάλυψη θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.