Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2014: Το Σωματείο Αμερικάνων Σκηνοθετών ψηφίζει την ασφαλή πεντάδα των δημιουργών της χρονιάς

στα 10

Χωρίς εκπλήξεις, το Σωματείο Αμερικάνων Σκηνοθετών ψήφισε τους πέντε υποψήφιους της χρονιάς, σε μια λίστα που μπορείτε από τώρα να στοιχηματίσετε πως θα είναι πανομοιότυπη και όταν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες των Οσκαρ στις 16 Ιανουαρίου.

Oscars 2014: Το Σωματείο Αμερικάνων Σκηνοθετών ψηφίζει την ασφαλή πεντάδα των δημιουργών της χρονιάς

Μετά το Σωματείο Αμερικάνων Παραγωγών που ψήφισε τη δική του δεκάδα για τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς και το Σωματείο Αμερικάνων Σεναριογράφων που έδωσε το στίγμα για τις κατηγορίες πρωτότυπου και διασκευασμένου σεναρίου , ήρθε και η σειρά του Σωματείου Αμερικάνων Σκηνοθετών για τη δική του ψήφο για τους πέντε καλύτερους σκηνοθέτες της χρονιάς.

Ανάμεσά τους βρίσκουμε τον Μάρτιν Σκορσέζε για τον «Λύκο της Wall Street», τον Αλφόνσο Κουαρόν για το «Gravity», τον Πολ Γκρίνγκρας για το «Captain Phillips», τον Στιβ ΜακΚουίν για το «12 Χρόνια Σκλάβος» και τον Ντέιβιντ Ο.Ράσελ για τον «Οδηγό Διαπλοκής».

Εκτός από τον Σκορσέζε (ο οποίος είναι υποψήφιος εδώ για 11η φορά) και τον Ντέιβιντ Ο. Ράσελ (που ήταν ξανά υποψήφιος πέρσι για τον «Οδηγό Αισιοδοξίας»), οι υπόλοιποι τρεις κύριοι παίρνουν το βάπτισμα του πυρός και όλοι μαζί και οι πέντε οδεύουν για την πεντάδα της Καλύτερης Σκηνοθεσίας στα φετινά Οσκαρ.

Οι απουσίες της πεντάδας του Σωματείου Αμερικάνων Σκηνοθετών είναι εμφανείς: οι Τζόελ και Ιθαν Κοέν (για το «Inside Llewyn Davis») που απουσιάζουν γενικά από τις υποψηφιότητες των Σωματείων, ο Σπάικ Τζόουνς για το «Her» και ο Αλεξάντερ Πέιν για το «Nebraska», τρία δυνατά χαρτιά της προοσκαρικής κούρσας που δεν αποκλείεται να τρυπώσουν την τελευταία στιγμή στην πεντάδα των Οσκαρ, αφού το Σωματείο Αμερικάνων Σκηνοθετών μπορεί να είναι μια ασφαλής πρόβλεψη για τις επιλογές της Ακαδημίας, αλλά μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει πετύχει μόνο δύο φορές την τελική πεντάδα των Οσκαρ.

Θυμίζουμε πως πέρσι, το Σωματείο Αμερικάνων Σκηνοθετών είχε προτείνει ως υποψήφιο τον Μπεν Αφλεκ για το «Argo», πράγμα όμως που δεν συνέβη και στην πεντάδα των Οσκαρ.

Τα βραβεία του Σωματείου Αμερικάνων Σκηνοθετών θα ανακοινωθούν στις 25 Ιανουαρίου σε ειδική τελετή στο Λος Αντζελες.

Διαβάστε περισσότερα για την οσκαρική κούρσα με όλα τα βραβεία αναλυτικά: