Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Το Flix προτείνει τι να δείτε αύριο Κυριακή 2 Οκτωβρίου, τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ

στα 10

Καθημερινά, το Flix θα προτείνει καθημερινά τις ταινίες που αξίζει να δείτε στις 22ες Νύχτες Πρεμίερας.

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Το Flix προτείνει τι να δείτε αύριο Κυριακή 2 Οκτωβρίου, τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ

Προλαβαίνοντας τα sold-out και δίνοντας κινηματογραφικές λύσεις της... τελευταίας στιγμής, το Flix θα προτείνει καθημερινά τι ταινίες να δείτε την επομένη στις 22ες Νύχτες Πρεμιέρας. Απαραίτητα συνοδευτικά, το ωρολόγιο πρόγραμμα του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας που βρίσκετε εδώ, ο συνολικός οδηγός επιβίωσης του Flix για τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας και το επίσημο site του Φεστιβάλ.

Τι να δείτε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 22ες Νύχτες Πρεμιέρας

Mein Hessikaner 607

17.15 στο Δαναό 1 - Προβολή ταινιών μικρού μήκους του Ωδείου Αθηνών / Οι τελειόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών συνεργάζονται με έξι νέους, ταλαντούχους σκηνοθέτες για τη δημιουργία έξι ταινιών μικρού μήκους. Οι Ελίνα Ψύκου, Ζακλίν Λέντζου, Ρηνιώ Δραγασάκη, Γιώργος Φουρτούνης, Δημήτρης Κανελλόπουλος και Αρασέλη Λαιμού σκηνοθετούν και κάνουν πρεμιέρα στις Νύχτες Πρεμιέρας. Διαβάστε εδώ αναλυτικά για το πρότζεκτ που επιμελήθηκε ο Γρηγόρης Ρέντης και μάθετε τα πάντα για την κάθε μία από τις έξι ταινίες μικρού μήκους.

Limbo 607

17.30 στο Ιντεάλ / Οι βραβευμένες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος ελληνικών μικρού μήκους ταινιών, συγκεντρωμένες σε μία προβολή. Διαβάστε εδώ τους νικητές του διαγωνιστικού τμήματος των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Everyone Else 607

19.00 στο Δαναό 2 - Ολοι οι Αλλοι (Alle Anderen) της Μάρεν Αντε / Σικελία. Καυτός ήλιος. Καλοκαίρι. Ένα ζευγάρι Γερμανών γύρω στα 30 περνάει τις διακοπές του στο νησί του ιταλικού νότου, αλλά το ειδυλλιακό περιβάλλον και η αρμονία του τοπίου έρχονται σε αντιπαράθεση με τη σχέση τους. Τίποτα τραγικό δεν έχει συμβεί, καμία ανυπέρβλητη δυσκολία. Οι δυο τους μοναχά κάποιες στιγμές ταλαιπωρούνται στην προσπάθειά τους να προσδιορίσουν τη σχέση τους, να συμβιβάσουν τα θέλω τους και, κυρίως, τον τρόπο που τελικά τα εξωτερικεύουν. Ο δεσμός τους, όμως, θα δοκιμαστεί περαιτέρω όταν θα συναντήσουν τυχαία ένα φιλικό ζευγάρι που επίσης παραθερίζει στην περιοχή. Το αμερικάνικο ανεξάρτητο σινεμά συναντά τον Μικελάντζελο Αντονιόνι στη δεύτερη ταινία της Μάρεν Αντε («Toni Erdmann») που διακρίθηκε με Αργυρή Αρκτο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας και Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2009.

Goat 607 1

20.00 στο Odeon Οπερα 1 - Αγέλη (Goat) του Αντριου Νιλ / Επιστρέφοντας από πάρτι, ο 19χρονος Μπραντ (Μπεν Σνέντζερ πέφτει θύμα βάναυσης επίθεσης, με τους νεαρούς δράστες να εξαφανίζονται ανενόχλητοι. Μερικούς μήνες μετά, γράφεται στο πανεπιστήμιο και ακολουθώντας την προτροπή του μεγαλύτερου αδερφού του (Νικ Τζόνας), κάνει αίτηση να γίνει μέλος της φημισμένης αδελφότητας ΦΣΜ. Κατά την επονομαζόμενη «εβδομάδα της κόλασης», όπως είναι γνωστή η περίοδος μύησης των νέων μελών, θα μπει σε ένα νέο κύκλο βίας, ψυχολογικής πίεσης και ταπεινώσεων από τους παλιούς. Και τόσο εκείνος, όσο και οι συνυποψήφιοί του, είναι διατεθειμένοι να υπομείνουν τα πάντα προκειμένου να δείξουν ότι αξίζουν το χρίσμα. H πολυσυζητημένη ταινία του Αντριου Νιλ για τις πραγματικά απάνθρωπες συνθήκες επιβίωσης στις αδελφότητες των κολεγίων στην Αμερική με τον Νικ Τζόνας των Jonas Brothers να ανάγεται σε χαρισματικό πρωταγωνιστή δίπλα στο ήδη αποδεδειγμένο (από το «Pride») ταλέντο του Μπεν Σνέτζερ. Δείτε εδώ και διαβάστε περισσότερα για την «Αγέλη».

blue velvet 607 1

21.30 στο Δαναό 1 - Μπλε Βελούδο (Blue Velvet) του Ντέιβιντ Λιντς / Ενας γεμάτος περιέργεια νεαρός, ο οποίος ανακαλύπτει ένα κομμένο αυτί στο γρασίδι κάποιου χωραφιού και προσπαθεί να λύσει το αίνιγμα που κρύβεται πίσω από αυτό. Οι ερασιτεχνικές ντετέκτιβ έρευνές του τον φέρνουν σε επαφή με τη γοητευτική τραγουδίστρια ενός νυχτερινού κέντρου, τον παρανοϊκό και δυναστικό κακοποιό που την εκβιάζει και με έναν ολόκληρο νυχτερινό κόσμο ανθρωπόμορφων τεράτων. Το αριστούργημα του Ντέιβιντ Λιντς σε αποκατεστημένη κόπια των 30 γενεθλίων του. Διαβάστε εδώ και δείτε περισσότερα για το «Μπλε Βελούδο».

Murmur of the Heart 607

21.45 στο Δαναό 2 - Το Φύσημα στην Καρδιά (Le Souffle au Coeur) του Λουί Μαλ / Ο 14χρονος Λοράν μεγαλώνει σε ένα μεσοαστικό σπίτι στη Γαλλία των ’50s που μετρά τα τραύματά της από τον πόλεμο στην Ινδοκίνα, με την αποπνικτική τρυφερότητα της πληθωρικής Ιταλίδας μητέρας του, την αδιαφορία του πατέρα του και τα αδιάκοπα πειράγματα των δύο μεγαλύτερων αδελφών του. Λάτρης της λογοτεχνίας και της τζαζ, ανήσυχος και ατίθασος, ο Λοράν πασχίζει να ανακαλύψει τον κόσμο, να χάσει την παρθενιά του και να κάνει τη δική επανάσταση ενάντια στο συντηρητισμό και την υποκρισία γύρω του. Μια σπάνια ιστορία ενηλικίωσης που έστειλε τον Λουί Μαλ υποψήφιο για Οσκαρ Σεναρίου και μια ταινία που κερδίζει χρόνο με το χρόνο τη θέση που αξίζει στην ιστορία του σινεμά.

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας διεξάγεται φέτος από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου του 2016, στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Δαναός 1 και Δαναός 2, Odeon Oπερα 1 και Oπερα 2 και Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο επίσημο site του Φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη