Buzz

Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ μηνύει τoν Ράιαν Μέρφι για την σειρά του «Feud»

στα 10

Τελικά η Ολίβια ντε Χάβιλαντ φαίνεται πως είδε την σειρά του Ράιαν Μέρφι «Feud», και δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχαριστημένη.

Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ μηνύει τoν Ράιαν Μέρφι για την σειρά του «Feud»

Όταν πριν κάποιους μήνες το Hollywood Reporter είχε προσεγγίσει την αιωνόβια dame του σινεμά, Ολίβια ντε Χάβιλαντ, για να σχολιάσει την σειρά του Ράιαν Μέρφι «Feud», που μιλούσε για την υποτιθέμενη έχθρα μεταξύ των Τζόαν Κρόφορντ και Μπέτι Ντέιβις με επίκεντρο τη μοναδική και θρυλική συνεργασία τους στο «Whatever Happened to Baby Jane», η ίδια είχε απαντήσει πως δεν την είχε δει και δεν ήθελε να σχολιάσει περεταίρω.

Τώρα ή η ίδια η ντε Χάβιλαντ, μετά τον ντόρο που προκάλεσε η σειρά, έκατσε και την είδε ή κάποιος άλλος το έκανε γι’ αυτήν και της είπε τι συμβαίνει, γιατί αποφάσισε να μηνύσει το κανάλι FX και τον ίδιο τον Ράιαν Μέρφι για την σειρά, μιας και την «απεικονίζουν με λάθος τρόπο για να δραματοποιήσουν την σειρά τους και να προωθήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις», σύμφωνα με την μηνυτήρια δήλωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι της.

Διαβάστε ακόμη: Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ μόλις έγινε Dame

zeta jones de hallivand Η Κάθριν Ζίτα Τζόουνς ως Ολίβια ντε Χάβιλαντ στο «Feud»

Όλα αυτά έρχονται λίγες μόλις μέρες πριν τα 101α γενέθλια της μεγάλης ηθοποιού, με τους δικηγόρους της να δηλώνουν πως θα επιδιώξουν μια ταχεία διαδικασία για να επιλυθεί το ζήτημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. «Το κανάλι FX ποτέ δεν ζήτησε από την κυρία ντε Χάβιλαντ την άδεια για να χρησιμοποιήσουν το όνομα και την ταυτότητα της, και ποτέ δεν αποζημιώθηκε για την χρήση τους. Επίσης το κανάλι FX, έβαλε λόγια στο στόμα της κυρίας ντε Χάβιλαντ, τα οποία είναι ανακριβή και αντίθετα με την φήμη που έχει δημιουργήσει η ίδια κατά την διάρκεια μια καριέρας 80 ετών», δηλώνουν οι δικηγόροι της συνεχίζοντας πως η ίδια η ντε Χάβιλαντ ποτέ δεν ξεστόμισε την φράση «η σκύλα αδερφή μου» (χαρακτηρισμός που αναφέρεται στην αδερφή της Τζόαν Φοντέιν στο 5ο επεισόδιο της σειράς), μια φράση που έρχεται σε αντίθεση με την φήμη που έχει διατηρήσει η ηθοποιός για τους καλούς της τρόπους και την καλοσύνη της.

Δείτε ακόμη: Απολαύστε τους υπέροχους τίτλους αρχής του «Feud»

olivia de hallivand Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ ως Μέλανι στο «Οσα Παίρνει ο Ανεμος»

Αν και μέχρι στιγμής, ούτε το κανάλι, ούτε ο Ράιαν Μέρφι δεν έχουν δηλώσει κάτι για την μήνυση της ντε Χάβιλαντ, να θυμίσουμε πως η ίδια είχε καταφέρει να κερδίσει έναν μεγάλο δικαστικό αγώνα απέναντι στην Warner Bros., όπου το συγκεκριμένο στούντιο την κρατούσε δέσμια του με άδικες και συνεχής ανανεώσεις του συμβολαίου της την δεκαετία του ’40. Ο νόμος περί 7 ετών, γνωστός και ως «ο νόμος ντε Χάβιλαντ», ο οποίος αποτέλεσε ένα μεγάλο βήμα για την σχέση μεταξύ των στούντιο και των ηθοποιών, κατάφερε να διαλύσει στην ουσία την όποια δύναμη ασκούσαν τα στούντιο μέχρι τότε στους ηθοποιούς τους.

Και μπορεί το FX να είχε δηλώσει πως δεν προσέγγισε την κυρία ντε Χάβιλαντ για την σειρά επειδή «δεν ήθελε να την ενοχλήσει», αλλά μάλλον τώρα θα εύχεται να το είχε κάνει. Ίσως όλο αυτό να δώσει την έμπνευση στον Μέρφι για μια από τις επόμενες σεζόν της σειράς. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την μηνυτήρια δήλωση των δικηγόρων της ντε Χάβιλαντ.

by on Scribd


Διαβάστε ακόμη