Buzz

«​​October Rumbles»: Μια νέα μικρού μήκους από τον Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν

στα 10

Μια ταινία που αποτελεί έναν «εύστοχο σχολιασμό για την εποχή της παγκόσμιας κρίσης» που βιώνουμε.

«​​October Rumbles»: Μια νέα μικρού μήκους από τον Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν
O Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν στο σπίτι του στην Ταϊλάνδη

Ενώ περιμένουμε το «Memoria», την επόμενη ταινία του ταϊλανδου σκηνοθέτη στην οποία θα πρωταγωνιστεί η Τίλντα Σουίντον, ένα πρότζεκτ που καθυστερεί λόγω της υγειονομικής κρίσης, ο Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν μας προσφέρει ως ανταπόδοση για την υπομονή μας, ένα μικρού μήκους -ένα από τα πολλά όπως λέει που γύρισε μετά την επιστροφή του στην Ταϊλάνδη μετά το τέλος των γυρισμάτων της μεγάλου μήκους του στην Κολομβία.

Δείτε ακόμη: Η Τίλντα Σουίντον δεν έχει φωσφοριζέ μάτια στο «Memoria» του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν

october rumbles 607

Οπως εξηγεί ο ίδιος το «​​October Rumbles» γεννήθηκε από τις σκέψεις του πάνω σε συγκεκριμένες ιδέες, όπως αυτή βροχής και της αναγέννησης, της ενσυναίσθησης και της πολιτικής σκέψης και της αναγκαιότητας του βουδισμού σε μια εποχή κρίσης.

october rumbles 607

Επιστρεφοντας στην Ταϊλάνδη μετά από δύο σχεδόν χρόνια στην Κολομβία, καθηλωμένος εκεί από τον Covid-19 αναγκάστηκε όπως λέει να ξανασκεφτεί την ζωή του και να βρει έναν τρόπο να συνεχίσει να είναι σκηνοθέτης. Την ίδια περίοδο μια μεγάλη φωτιά έκαιγε σε ένα δάσος κοντά στο σπίτι του και ο καπνός έκανε την ζωή εκεί εφιαλτική. Οταν όμως η φωτιά έσβησε και μια μεγάλη βροχή ήρθε, η φύση άρχισε να αναγεννάται και τα καμένα κλαδιά να πετάνε και πάλι φύλλα. « Βρέθηκα να παρατηρώ αυτόν τον κύκλο της ομορφιά και ζωής τριγύρω μου και δίπλα στο σπίτι μου, με έναν τρόπο που δεν τον είχα βιώσει ποτέ ξανά».

Δείτε το «​​October Rumbles» στο βίντεο


Δείτε επίσης: «Blue»: μια μικρού μήκους-φωτιά του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν