Buzz

Ο Τομ Κρουζ πιέζει τον Τζακ Νίκολσον να (ξανα)παίξουν μαζί

στα 10

Οι πάλαι ποτέ συμπρωταγωνιστές του «A Few Good Men» διαπραγματεύονται για να εμφανιστούν πάλι μαζί στην μεγάλη οθόνη. Αυτή τη φορά σε μία action κωμωδία.

Ο Τομ Κρουζ πιέζει τον Τζακ Νίκολσον να (ξανα)παίξουν μαζί

Ο Τομ Κρουζ έχει ξεσηκώσει θύελλες και αποσβέσει προσωπικές χάρες: θέλει να πραγματοποιήσει το πρότζεκτ «El Presidente», με κάθε τίμημα. Και θέλει να το γυρίσει, όπως το έχει φανταστεί - με δυνατό καστ, καλοδουλεμένο σενάριο, παλιούς συνεργάτες μπροστά και πίσω από την κάμερα. Βλέπετε, πρόκειται για κωμωδία κι ο Κρουζ (όσο κι αν δεν του φαίνεται) αγαπά τις καλές κωμωδίες.

Η πλοκή θέλει τον καλύτερο πράκτορα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε μία δύσκολη και ιδιαίτερη αποστολή: να προστατέψει τον χειρότερο Πρόεδρο στην ιστορία της χώρας - έναν αλκοολικό λαμόγιο γυναικά, ο οποίος είχει τοποθετηθεί για σκοπιμότητες στη θέση του αντιπροέδρου και βρέθηκε πλανητάρχης όταν ξαφνικά ο Πρόεδρος πέθανε. Μία απειλή για τη ζωή του ξεσηκώνει τη CIA και οι δυο τους ξεκινούν ένα επεισοδιακό ταξίδι δρόμου κι επιβίωσης.

Ο Τομ Κρουζ θεωρεί ότι αυτή θα είναι μία κωμωδία που θα αφήσει εποχή. Από τη στιγμή που ο σκηνοθέτης Τζέι Ρόουτς αποχώρησε (το 2010), ο Κρουζ έφερε μαζί του τον Νταγκ Λάιμαν (γύρισαν μαζί το sci-fi «Edge of Tomorrow» που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014) και τώρα ξέρει ξεκάθαρα ποιον θέλει για συμπρωταγωνιστή.

1«You can't handle the truth» - από τα γυρίσματα της σκηνής του «A Few Good Men» (Ζήτημα Τιμής) που έμεινε κλασική

Φημολογείται ότι, μαζί με τον Λάιμαν, επισκέφτηκαν το σπίτι του Νίκολσον και έμειναν ώρες προσπαθώντας να πείσουν τον 76χρονο σταρ να επιστρέψει στα κινηματογραφικά πράγματα (έχει να κάνει ταινία από το «How Do You Know» το 2010 ) και να παίξει ξανά με τον Κρουζ - έχουν περάσει 21 χρόνια από το «Ζήτημα Τιμής» («A Few Good Men»).

Ο Κρουζ μάλιστα είπε στον Νίκολσον ότι «αν δε δεχτεί, ούτε ο ίδιος θα κάνει την ταινία». Αυτό που κατάφερε πάντως, τουλάχιστον όπως ακούγεται, είναι να πείσει τον αποσυρμένο σταρ να δεχτεί να διαβάσει το σενάριο.

Για να δούμε αν ο αναμφισβήτητος παλιάς κοπής «αρχηγός» συμφωνήσει να γίνει (ξανά μετά το «Mars Attacks» του Τιμ Μπάρτον) Πρόεδρος. Είναι αλήθεια ότι ταιριάζει ο ρόλος πολύ.

Περισσότερος Τζακ Νίκολσον: