Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Μπεν Αφλεκ παίρνει το βραβείο των Αμερικάνων Σκηνοθετών και την εκδίκησή του!

στα 10

Μετά τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ο Μπεν Αφλεκ βραβεύεται από το Σωματείο Αμερικάνων Σκηνοθετών, παίρνοντας την εκδίκησή του από την Ακαδημία που δεν τον συμπεριελαβε στους πέντε υποψήφιους για το Οσκαρ Σκηνοθεσίας.

Ο Μπεν Αφλεκ παίρνει το βραβείο των Αμερικάνων Σκηνοθετών και την εκδίκησή του!

Αν ο Μπεν Αφλεκ ήταν υποψηφιός για το Οσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, τώρα θα μιλούσαμε για αδιαφιλονίκητο φαβορί, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του το «πόσο μέσα» μέσα στα χρόνια έχουν πέσει στις προβλέψεις τους για τα βραβεία της Ακαδημίας τόσο οι Χρυσές Σφαίρες όσο και τα βραβεία του Σωματείου Αμερικάνων Σκηνοθετών.

Ο Αφλεκ, όμως, για κάποιον περίεργο λόγο δεν βρίσκεται στην πεντάδα της καλύτερης σκηνοθεσίας στα φετινά Οσκαρ, πράγμα που κάνει τις διακρίσεις που συνεχίζει να κερδίζει ακόμη σημαντικότερες.

Μετά τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας, το βραβείο του Σωματείου Παραγωγών Αμερικής και το βραβείο για το καλύτερο καστ από το Σωματείο Αμερικάνων Ηθοποιών για το «Επιχείρηση: Argo», ο Μπεν Αφλεκ κράτησε χθες το βράδυ στα χέρια του και το βραβείο του Σωματείου Αμερικάνων Σκηνοθετών, νικώντας κατά κράτος τον μεγαλύτερο αντιπάλό του, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ (για το «Λίνκολν») , αλλά και τους Ανγκ Λι (για τη «Ζωή του Πι») και τους επίσης μη υποψήφιους στα Οσκαρ, Τομ Χούπερ (για το «Les Miserables») και Κάθριν Μπίγκελοου (για το «Zero Dark Thirty»).

2

Πράγμα το οποίο μας φέρνει νομοτελειακά στην πρόβλεψη που θέλει το «Επιχείρηση: Argo» να χάνει δύσκολα το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά που ταυτόχρονα αφήνει τα πάντα ανοιχτά για την καλύτερη σκηνοθεσία, εκεί όπου ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μπορεί ακόμη να ελπίζει σε ένα τρίτο Οσκαρ σκηνοθεσίας (μετά τη «Λίστα του Σίντλερ» και τη «Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν»).

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των φετινών Οσκαρ.

Στα υπόλοιπα βραβεία του Σωματείου Αμερικάνων Σκηνοθετών βραβεύθηκαν ο Μάλικ Μπεντζελούλ για το ντοκιμαντέρ «Searching for Sugar Man», ο Τζέι Ρόουτς για την τηλεταινία «Game Change», η Λένα Ντάμαν για το τηλεοπτικό «Girls», ο Ράιαν Τζόνσον του «Looper» για το επεισόδιο «Fifty-One» του «Breaking Bad» και ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου στην κατηγορία καλύτερης διαφήμισης.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.