Φεστιβάλ / Βραβεία

SAG Awards: Kαι οι ηθοποιοί ψηφίζουν «Επιχείρηση: Argo»

στα 10

Μέσα στο ίδιο Σαββατοκύριακο, η ταινία του Μπεν Αφλεκ κέρδισε και το βραβείο της ένωσης Αμερικάνων παραγωγών κι αυτό του καλύτερου ensemble cast στα βραβεία του Screen Actors Guild. Επόμενη στάση τα Οσκαρ.

SAG Awards: Kαι οι ηθοποιοί ψηφίζουν «Επιχείρηση: Argo»
Μερικοί από τους 150 ηθοποιούς του «Argo»...

«Είχαμε περισσότερους από 150 ηθοποιούς στην ταινία. Κάποιοι μιλούσαν αγγλικά, κάποιοι Φαρσί, αλλά όλοι έρχονταν να δουλέψουν κάθε μέρα είτε είχαν μια ατάκα να πουν, ή δέκα ΄ή να κοιτάξουν κάποιον, ή να πουν μια σειρά από πράγματα στην γλώσσα τους που δεν καταλάβαινα. Ολοι όμως ήθελαν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ολοι ήθελαν να κάνουν την ταινία καλύτερη». Με αυτά τα λόγια ο Μπεν Αφλεκ έπλεξε το εγκώμιο των ηθοποιών του (ανάμεσά τους κι ο ίδιος) παραλαμβάνοντας το βραβείο του συνολικά καλύτερου καστ, για το «Επιχείρηση: Argo» χτες το βράδυ.

Η βράβευση του φιλμ δείχνει αν μη τι άλλο την δυναμική του και το μέχρι που μπορεί να φτάσει, αφού στην πραγματικότητα το φαβορί για το βραβείο ήταν δίχως αμφιβολία το «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ με το «Οδηγός Αισιοδοξίας» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ να ακολουθεί.

sag

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις βεβαίως πήρε το δικό του βραβείο για την ερμηνεία του στο «Λίνκολν» κάτι που προφανώς «κλειδώνει» και το τρίτο χρυσό του αγαλματάκι στα Οσκαρ, το οποίο αν κερδίσει (που θα κερδίσει) θα τον κάνει τον πρώτο ηθοποιό με τρία Οσκαρ ερμηνείας. Αφήνοντας πίσω τον Τζάκ Νίκολσον, τον Γκάρι Κούπερ, τον Μάρλον Μπράντο και τον Φρέντερικ Μαρτς που έχουν απο δύο. «Μην έχετε καμιά αμφιβολία, αυτό το βραβείο ανήκει σε ολόκληρο το καστ» είπε ο Λιούις παραλαμβάνοντας του. Λίγο αργότερα ο Τόμι Λι Τζόουνς κέρδισε το δικό του βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ίδια ταινία.

sag

Η Τζένιφερ Λόρενς κέρδισε το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για τον «Οδηγό Αισιοδοξίας» κι ανάμεσα σε αυτούς που ευχαρίστησε, ξεχώρισε το MTV: « Κέρδισα την κάρτα μέλους μου στο σωματείο των ηθοποιών στα 14 μου, όταν έκανα μια σειρά από διαφημίσεις για το «My Super Sweet 16» του MTV. Θυμάμαι το να ανοίγω τον φάκελο με την κάρτα μου σαν μια από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου γιατί με έκανε επισήμως ηθοποιό και με τοποθετούσε στην ίδια κατηγορία με όλους εσάς». Σε λίγο καιρό η Τζένιφερ Λόρενς θα μπει προφανώς σε μια λίγο πιο ξεχωριστή κατηγορία, αφού τα τελευταία χρόνια, έξι από τα δέκα Οσκαρ γυναικείου ρόλου, πήγαν στην ηθοποιό που κέρδισε το αντίστοιχο SAG.

sag

H Αν Χάθαγουεϊ πήρε το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου για το «Les Miserables» ενώ στην κατηγορία της τηλεόρασης το «30 Rock» έδωσε από ένα βραβείο στον Αλεκ Μπόλντγουιν (το έβδομο του!) και την Τίνα Φέι στην κατηγορία της κωμικής σειράς, ενώ η Κλερ Ντέινς για το «Homeland» και ο Μπράιαν Κράνστον για το «Breaking Bad» κέρδισαν τα αντίστοιχα στο δράμα.

Τέλος το «Downton Abbey» και το «Modern Family» κέρδισαν για τις ερμηνείες του συνόλου των ηθοποιών τους, ενώ στις μίνι σειρές ο Κέβιν Κόστνερ για το «Hatfield & McCoys» και η Τζουλιάν Μουρ για το «Game Change» έφυγαν με τα δικά τους βραβεία, όπως και στις Χρυσές Σφαίρες.

Διαβάστε περισσότερα για την οσκαρική κούρσα: