Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Argo» κερδίζει το Βραβείο των Παραγωγών και το προβάδισμα στα Οσκαρ!

στα 10

Η ταινία του Μπεν Αφλεκ, ένα από τα 3 φαβορί για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, κέρδισε χθες βράδυ ένα καταλυτικό για το προβάδισμά της βραβείο: το PGA (Producers Guild of America).

To «Argo» κερδίζει το Βραβείο των Παραγωγών και το προβάδισμα στα Οσκαρ!

Στην ανακοίνωση των οσκαρικών υποψηφιοτήτων, το «Lincoln» φάνηκε να είναι ο ισχυρός φετινός διεκδικητής του βραβείου Καλύτερης Ταινίας - κι όχι μόνο. Χθες το βράδυ όμως σημειώθηκε η ανατροπή. Η «Επιχείρηση: Argo» κερδίζει βραβείο των Παραγωγών και αφήνει πίσω της τον οσκαρικό ανταγωνισμό. Οι παραγωγοί της ταινίας, Μπεν Αφλεκ, Τζορτζ Κλούνεϊ και Γκραντ Χέσλοβ παρέλαβαν το ανώτερο βραβείο, το «Ντάριλ Φ. Ζανουκ: για τον Καλύτερο Κινηματογραφικό Παραγωγό της Χρονιάς». Πέρα από την μεγάλη τιμή, αυτή η πλακέτα ήταν το τελικό εισιτήριο για την οσκαρική νίκη.

Πάντως τα στατιστικά στοιχεία είναι στο πλευρό του Μπεν Αφλεκ: 7 στις 10 φορές, ο νικητής του PGA βραβείου έχει φύγει και με το Οσκαρ. Ακόμα και σε περιπτώσεις που αυτό φαινόταν αδύνατον: οι Παραγωγοί είχαν τιμήσει το «Hurt Locker» (κι όχι το «Avatar»), το «Λόγο του Βασιλιά» (κι όχι το «Social Network») - δίνοντας το προβάδισμα σε μικρά outsider που, φαινομενικά, δεν είχαν καμία τύχη.

Θα είναι λοιπόν το «Argo» η τρίτη ταινία στην ιστορία που κερδίζει το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ενώ ο σκηνοθέτης της απουσιάζει από την πεντάδα σκηνοθεσίας;

Για να δούμε...

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, το «Searching for Sugar Man» έφυγε με το βραβείο του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, ενώ το «Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα» κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Animation και έγινε ξανά το φαβορί για τα Οσκαρ (μετά την επικράτηση του «Brave» στις Χρυσές Σφαίρες).

Στο κομμάτι της τηλεόρασης τώρα, οι Παραγωγοί έδωσαν το βραβείο δραματικής σειράς στο «Homeland», το «Modern Family» έφυγε με το αντίστοιχο κωμωδίας (με το «Louie» να χάνει ξανά!), ενώ η τηλεταινία της ΗΒΟ «Game Change» πρόσθεσε άλλο ένα βραβείο στη συλλογή της, επίσης!

oscarsΠοιος θα επικρατήσει; «Επιχείρηση: Argo», «Οδηγός Αισιοδοξίας», ή «Lincoln»;

Διαβάστε περισσότερα για την οσκαρική κούρσα: