Industry

Ο Αλμπερτ Μπρουκς για την απουσία του από τις οσκαρικές υποψηφιότητες: «Με λήστεψαν!»

στα 10

Κάποιοι ξέρουν να χάνουν κι άλλοι όχι. Ο Αλμπερτ Μπρουκς ανήκει στους πρώτους. Η θαυμάσια ερμηνεία του στο «Drive» αγνοήθηκε από την Ακαδημία, αλλά εκείνος αποζημιώνει με tweets.

Ο Αλμπερτ Μπρουκς για την απουσία του από τις οσκαρικές υποψηφιότητες: «Με λήστεψαν!»

Οσο οι φετινοί υποψήφιοι για Οσκαρ στέλνουν τις ευχαριστίες τους στον τύπο (ή, μάλλον, οι publicists τους), ο Αλμπερτ Μπρουκς, ο οποίος, παρά την προσοχή που δόθηκε στην ερμηνεία του στο «Drive» από τους κριτικούς και το κοινό, δεν ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους για Β’ ανδρικό ρόλο, έβγαλε τ’ απωθημένα του με απολαυστικό τρόπο στο twitter (@AlbertBrooks).

Με το που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες, έγραψε «Με λήστεψαν! Δεν εννοώ τα Οσκαρ, εννοώ κυριολεκτικά. Εκλεψαν το παντελόνι και τα παπούτσια μου!»

Λίγα λεπτά αργότερα, παράφρασε τον κλασικό ευχαριστήριο λόγο της Σάλι Φιλντς: «And to the Academy: ‘You don't like me. You really don't like me’».

Ο Αλμπερτ Μπρουκς, ήταν ήδη από την προηγούμενη μέρα σχεδόν βέβαιος ότι το όνομά του δε θ’ ακουγόταν στην οσκαρική ανακοίνωση. Εγραφε, «αύριο θα μάθω αν θα πρέπει να πάω και σε άλλα events όπου θα κερδίσει ο Κρίστοφερ Πλάμερ»!

Λίγες ώρες πριν, ο Αλμπερτ Μπρουκς, χωρίς να ξεκολλήσει από το twitter, ξεκίνησε μια συνομιλία με τον κωμικό ηθοποιό Πάτον Οσγουαλτ, επίσης στενοχωρημένο για την απουσία του «Young Adult» και μαζί αποφάσισαν ότι θα πάνε να τα πιούνε, μεσημεριάτικο, στο Drawing Room, ένα μπαρ στο Λος Αντζελες. Οι δύο ηθοποιοί συνέχισαν την πλάκα συμπεριλαμβάνοντας και τους υπόλοιπους απόντες της λίστα υποψηφιοτήτων, λέγοντας ότι ο Αντι Σέρκις («Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση») θα ελέγχει το τζουκ μποξ και ο Μάικλ Φασμπέντερ («Shame») θα φορά πειρατικό καπέλο. Οτι η Σαρλίζ Θερόν («Young Adult») και η Τίλντα Σουίντον θα καταφτάσουν με κλεμμένο περιπολικό, Ράιαν Γκόσλινγκ θα κατεβάσει όλα τα βαρέλια μπύρα και η Ελίζαμπεθ Ολσεν και η Κίρστεν Ντανστ θ’ αναδυθούν από ένα πέπλο από ροδοπέταλα.

Κάτι μας λέει ότι ο Αλμπερτ Μπρουκς θα περάσει καλύτερα απόψε απ' ό,τι αν ήταν υποψήφιος για Οσκαρ. Αλλά σίγουρα θα μάθουμε τα πάντα αύριο!