Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote 2012: Τι να δείτε σήμερα, Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου

στα 10

Αναρωτιέστε ποια ταινία να προτιμήσετε; Βρίσκεστε αναποφάσιστοι ανάμεσα σε τόσες επιλογές; Αφήστε το πάνω μας. Κάθε μέρα σας προτείνουμε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του προγράμματος του φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας.

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote 2012: Τι να δείτε σήμερα, Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου

Gayby του Τζόναθαν Λιζέκι

Η Τζέν και ο Ματ αποφασίζουν να εκπληρώσουν την επιθυμία τους να κάνουν οικογένεια τώρα που έφτασαν τα 30 τους χρόνια. Και πέφτουν στο κρεβάτι. Μόνο που η Τζέν και ο Ματ δεν είναι ζευγάρι. Είναι απλά κολλητοί φίλοι. Και ο Ματ είναι γκέι. Περισσότερα διασκεδαστικά και αποκαλυπτικά σε ένα φρέσκο ντεμπούτο για τις σύγχρονες σεξουαλικές περιπέτειες και όλα όσα δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στις επιθυμίες. Βασισμένο στο ομώνυμο φιλμ μικρού μήκους που έκανε γνωστό το όνομα του δημιουργού του.

Δείτε το τρέιλερ:


1

Amour του Μίκαελ Χάνεκε

Χωρίς πολλές συστάσεις μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς και μια από τις καλύτερες του Μίκαελ Χάνεκε, ο οποίος κλείνεται μέσα σε ένα αστικό διαμέρισμα του Παρισιού για να αφηγηθεί μια βίαιη ιστορία τρυφερότητας ανάμεσα σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Amour» και διαβάστε εδώ ένα μέρος από τη συνέντευξη του Μίκαελ Χάνεκε στο Flix.

Δείτε το τρέιλερ:


Celeste and Jesse Forever του Λι Τόλαντ Κρίγκερ

r

Υπάρχει ο τέλειος έρωτας; Η Σελέστ και ο Τζέσε θα σας απαντήσουν ναι. Μόνο που και οι ίδιοι θα μπουν σε αμφιβολίες όταν η μεταξύ τους τέλεια επικοινωνία θα αρχίσει να διαβρώνεται από μια περίεργη καθημερινότητα. Κατευθείαν από το Φεστιβάλ του Σάντανς, μια ανεξάρτητη αμερικανική ταινία για όλα όσα (καθ)ορίζουν τις ερωτικές σχέσεις.

Δείτε το τρέιλερ:


Andrew BIrd: Fever Year του Ζαν Αράντα

rgt \

Ιδιοφυής τραγουδοποιός με πιστούς followers και μουσική που αρνείται τις εύκολες κατηγοριοποιήσεις, ο Αντριου Μπερντ κινείται με χαρακτηριστική ευκολία ανάμεσα στα είδη, προσφέροντας απρόσμενες νότες, υπέροχους alt ύμνους και σφυρίζοντας ανέμελα ενώ ο μουσικός τύπος γράφει διθυράμβους. Στο φιλμ του Αράντα, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα γι αυτόν κάτι παραπάνω απ΄ όσα η πλούσια δισκογραφία του σας επιτρέπει, παρακολουθώντας τον στην διάρκεια της τελευταία περιοδείας του που περισσότερο από μια σειρά συναυλίες (165 παρακαλώ) είναι ένα ταξίδι στην δημιουργική του μέθοδο και στις καλλιτεχνικές του ανησυχίες αλλά και φόβους.

Δείτε το τρέιλερ:


Charisma του Κιγιόσι Κουροσάβα

rgt

Επιβεβαιώνοντας την ικανότητα του Κιγιόσι Κουροσάουα να κινείται με ευκολία σε ένα twiligt zone ανάμεσα στα κλειστά όρια των κινηματογραφικών ειδών, το «Charisma» είναι ένα οικολογικό θρίλερ που λειτουργεί καλύτερα σαν παραβολή. Ενας αστυνομικός σε αναγκαστικές διακοπές μετά από μια διαπραγμάτευση σε μια υπόθεση ομηρίας που τελείωσε άσχημα, βρίσκεται σε ένα δάσος όπου ένα μυστηριώδες δέντρο απειλεί ολόκληρο το οικοσύστημα. Αυτό που ακολουθεί είναι μια αλλόκοτη ταινία που φλερτάρει με το παράδοξο και έχει τα χαρακτηριστικά μιας ιδιαίτερης αλληγορίας για την κατάσταση των πραγμάτων και των ανθρώπων. Από το αφιέρωμα στο στούντιο Nikkatsu

Δείτε το τρέιλερ:


Ακόμη

rgt Αίμα

Το αφιέρωμα στον Γουίτ Στίλμαν περιλαμβάνει σήμερα την προβολή της πρώτης και ίσως καλύτερης ταινίας του «Metropolitan».

Στις ελληνικές ταινίες της μέρας, μπορείτε να δείτε το «Dogs, Cats & Rats» του Αδριανού Γεωργαντά, μια ερωτική ιστορία με φόντο μια Αθήνα παραδομένη στις ταραχές, τις διαδηλώσεις την αστυνομική βία και το «Αίμα» του Διαμαντή Καραναστάση που με αναφορές στον μύθο του «Οιδίποδα», ακολουθεί την πορεία ενός άντρα που προσπαθεί να ανακαλύψει το αληθινό μήνυμα της αγάπης.

Τέλος, στις 9 το βράδυ, στον Δαναό, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια προβολή ταινιών μικρού μήκους με γενικό τίτλο «Καλοκαίρι στην Αθήνα». Πρόκειται για τις ταινίες που γυρίστηκαν στα πλαίσια του Athens Open Air Film Festival και που κοιτάζουν τη ζωή στην πρωτεύουσα με μια σύγχρονη ματιά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις μικρού μήκους «Αγώνας Δρόμου» της Δήμητρας Νικολοπούλου, «45 Βαθμοί» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, «Ανεμογραφία» της Ολίβια Τφαρντόφσκα, «Επιχείρηση: Ξένιος Ζευς» του Δημήτρη Ζάχου, «Κυψέλη» του Γιάννη Κατσάμπουλα και «Hands» του Γιάννη Μπουγιούκα.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα και τις ταινίες του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote.