Buzz

«Νοτιάς»: Ενα κινηματογραφικό ταξίδι σε περασμένες δεκαετίες παρέα με μια Amstel

στα 10

Στη νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, ο χρόνος γυρίζει πίσω στις δεκαετίες του '60, του '70 και του '80. Συμπρωταγωνιστής σε αυτό το ταξίδι, η Amstel, μια μπίρα που συνόδευσε και συνεχίζει να συνοδεύει την ιστορία της χώρας με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Flix Team
«Νοτιάς»: Ενα κινηματογραφικό ταξίδι σε περασμένες δεκαετίες παρέα με μια Amstel

Κεντρικός ήρωας του «Νοτιά» είναι ο Σταύρος, ένα αγόρι που από τη στιγμή που εμφανίζονται οι πρώτες ερωτικές του ανησυχίες, φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60, ’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Με άρωμα παλιάς Αθήνας και την ατμόσφαιρα νεανικής παρέας που τότε λειτουργούσε ταυτόχρονα και ως φυτώριο ιδεών και... μικρών ή μεγάλων επαναστάσεων, ο «Νοτιάς» αφηγείται τις δικές του ιστορίες με ανατρεπτικό τρόπο συνοδεύοντας στιγμές των ηρώων του με Amstel - σε μια σχέση που συνεχίζει ακόμη και σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: Ο «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη από το Α μέχρι το Ω

Amstel Νοτιάς

Amstel Νοτιάς

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Ονιον Φιλμς και του Τάσου Μπουλμέτη, σε συμπαραγωγή με τον ΟΤΕ TV, τη View Master, τη Magicon και τη Rosebud21. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Ομηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μαχούτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ημελλος, Φοίβος Ταραμπίκος και η Zωζώ Σαπουντζάκη.

Amstel Νοτιάς

Λίγα Λόγια για την Amstel / Η μπίρα Aμστελ ήρθε στην Ελλάδα από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ το 1965. Πρώτη σε κατανάλωση μπίρα με πάνω από 50 χρόνια ποιοτικής παρουσίας, η αγαπημένη ξανθιά lager οφείλει το χρυσό της χρώμα στο συνδυασμό ανοιχτόχρωμης και σκουρόχρωμης βύνης. Με γεμάτη γεύση και άρωμα λυκίσκου και μαγιάς, περιλαμβάνει 5% αλκοόλ.


Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Tags: Νοτιάς