Buzz

Γνωρίστε τις (μυθικές) γυναίκες του «Νοτιά»

στα 10

Ο ήρωας της νέας ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη αγαπάει τις γυναίκες - όχι μόνο αυτές που ερωτεύεται αλλά και αυτές που ζουν στις δικές του ιστορίες.

Flix Team
Γνωρίστε τις (μυθικές) γυναίκες του «Νοτιά»

«Ο Νοτιάς είναι μία ταινία που παρακολουθεί την ενηλικίωση ενός μικρού παιδιού», λέει ο δημιουργός της ταινίας Τάσος Μπουλμέτης και ο πρωταγωνιστής της Γιάννης Νιάρρος εξηγεί: «Ο Σταύρος είναι ένα παιδί που μεγαλώνει τη δεκαετία του ’70. Είναι ευαίσθητος και ό,τι του συμβαίνει έχει την ανάγκη να το ανάγει σε μύθους. Τα κορίτσια που του αρέσουν είναι γι’ αυτόν η Ελένη, η Πηνελόπη…».

Λίγες μόνο ημέρες πριν την έξοδο του «Νοτιά» στις αίθουσες, στις 14 Ιανουαρίου, ένα βίντεο μας συστήνει τρεις από τις γυναίκες που στιγματίζουν την ενηλικίωση του κεντρικού ήρωα της ταινίας - τις δύο γυναίκες που αγάπησε πιο πολύ, την Αλίκη και την Μπέττυ και τη μητέρα του. Στους αντίστοιχους ρόλου η Χαρά Μάτα Γιαννάτου, η Μελισσάνθη Μάχουτ και η Μαρία Καλλιμάνη μας μεταφέρουν με τη σειρά τους σε μια άλλη εποχή όταν ο κόσμος και η Ελλάδα υποδεχόταν την αλλαγή...

Δείτε ακόμη: «Οι γιατροί λένε πως φταίει ο Νοτιάς και η υγρασία»: Τρέιλερ για τον «Νοτιά» του Τάσου Μπουλμέτη

Νοτιάς 607

Ο «Νοτιάς» είναι μία κομεντί, μία ταινία εποχής που διατρέχει τις δεκαετίες του '60, '70 και '80, ακολουθώντας έναν μικρό ήρωα από την παιδική του ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή του. Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν την φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Οταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Ονιον Φιλμς και του Τάσου Μπουλμέτη, σε συμπαραγωγή με τον ΟΤΕ TV, τη View Master, τη Magicon και τη Rosebud21. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Ομηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μαχούτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ημελλος, Φοίβος Ταραμπίκος και η Zωζώ Σαπουντζάκη.


Μετά την έξοδό της στους κινηματογράφους, η ταινία θα προβληθεί στα κινηματογραφικά κανάλια OTE CINEMA του OTE TV, σε πρώτη προβολή. Μέσα από το πρόγραμμα των συμπαραγωγών του, που και φέτος περιλαμβάνει σημαντικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, αλλά και φιλμ μικρού μήκους, ο ΟΤΕ TV στηρίζει την ελληνική κινηματογραφία και τους Έλληνες δημιουργούς.

Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Νοτιάς Πόστερ 607